reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

reklama
K8libby naprawdę babcia agentka :tak: też bym wolała sobie zaoszczędzić nawiedzania :-D

Ale dzień się zaczął super, zadzwonił do mnie ten r_p77 (?) spytac jaki chce kolor smoczków, bo nie zaznaczyłam... i wiecie co? on ma cholernie seksowny głos :-D

haha, do mnie też dzisiaj dzwonił, z kolei po kolor czapeczki i dokładnie o tym samym pomyślałam :-D:-D:-D

Wróciłam od okulisty ile tam było dzieci!!! No i wszytko ok, mogę rodzić jak to mówi moja teściowa - dołem:tak:
No i 150 poszłoooooo, ale przynajmniej wiem, że wszytko ok.
Wrcając kupiłam loda w Macu ale średnio mi smakował, a M kupiłam eurozestaw ucieszył się jak dziecko. Jednak z McDonalda niektórzy nigdy nie wyrastają:tak:

No ja jeszcze nic nie zamawiałam od tego Pana ale się przymierzam, tylko u nas kupują M więc on będzie odbierał telefon;-)

Ja jestem realistką 3:1 dla Rusków.

Asia ja tez realistka i typuje to samo:-D
Mart ja puchne, zwlaszcza po 8h siedzenia w pracy lydki i kostki. Taki urok ciazy, w pierwszej pod koniec cala bylam spuchnieta, nogi wygladaly jak sloniowate i nic nie pomoglo, nawet lezenie z uniesionymi nogami. A nie, sorki, pomoglo jedno, porod:-D
K8libby moglabys zerknac na wozkowy watek plizzzz. Zreszta pozostale babeczki tez, a noz ktoras cos poradzi. Z gory dzieki!

kruszki, obstawia się, żeby wygrać więc tu nie ma sentymentów:-) Zresztą ja zawsze wolę się mile rozczarować, niż na odwrót.

Dziewczyny, zdarza Wam się mieć więcej niż 1 kartę ciąży u jednego lekarza, jeśli liczba wizyt jest większa niż standardowo zaplanowane? Mi już zostały 3 rubryki do wypełnienia, a wiadomo, że wizyty niebawem będą częstsze...

Dziś kolejny dzień Allegrowych poszukiwań-mam nadzieję, że z każdym dniem będzie coraz lepiej, bo wczoraj od nadmiaru informacji rozbolała mnie głowa.:tak:

Hejka
Mnie też się karta ciąży kończy, ale pewnie dadzą następną. Mój gin pisze bardzo zamaszyście i nie mieści się w rubryce :-p
Też zostało mi buszowanie na allegro. Ostatnie zakupy, w zasadzie dokupić jeszcze muszę, ale oczopląsu można dostać, bo chciałabym wszystko w jednym miejscu kupić i sprawdzam, porownuje ceny, koszt przesyłki...świra można dostać...
Ja dziś miała sesję ciążową!! Aaaaa...nawet fajnie było, ale zdjęcia za 2,3 tygodnie. Strasznie mnie ona umęczyła i potem poszłam spać. Po 18 gina miałam, wszystko ok na razie. Nie kładę się do szpitala. Za 2 tygodnie pierwsze KTG :szok:

Mecz leci bo mąż ogląda. Szczerze mówiąc, kiepscy z nas piłkarze :-p Nie można być we wszystkim dobrym :tak: heh...
Popijam sobie Karmi wiśniowe, ale kurcze mam wyrzuty sumienia bo jest w nim jakiś alkohol :no: w Bavari nie ma, ale nie było. Mam nadzieję, że taka dawka nie zaszkodzi...ehhh...

o kurde, szok! Strzelił gola... no i w dodatku najprzystojniejszy z naszych chłopaków :D Kuba :D:D

A ja z innej beczki. Dzisiaj byłam na szkole rodzenia. Położna mówiła, że jak ktoś się boryka z taką rwą kulszową, czyli taki tępy ból w krzyżu, biodrze i/lub nodze może poprosić gina prowadzącego aby wpisał w kartę ciąży wtedy w szpitalu bez gadania podadzą zzo, oczywiście o ile ktoś chce. Powiedziała, że ten ból przy porodzie narasta i potem może już nie być sił na parcie i lepiej poprosić i zzo. Jak mój młodziak postanowi się jednak odwrócić główką w dół i będę rodzić sn to poproszę o znieczulenie.
A tak wg to fajne rzeczy mówią na tej szkole rodzenia, chociaż mój mąż twierdzi, że się nudził dzisiaj :p bo było o pozycjach do porodu a i puszczała nam film z porodem, jedno było cc, okropnie to wygląda :/ nie wytrzymałam do końca, musiałam odwrócić głowę. A potem dwa porody sn, jeden na kucaka a drugi taki na klęczkach, że połozna siedziała z tyłu. Jakoś tak szybko to im poszło, jakby to takie proste było :-)

reklama
My tez z M ogladamy mecz, dobrze ze remisujemy, lepsze to niz jak zwykle porazka:baffled: sopelek tym karmi to sie nie przejmuj, nie popadajmy w paranoje, ja sama 2 razy karmi pilam w ciazy i choc jakos mi nie podchodzilo(choc przed ciaza lubilam) to nie mam wyrzutow sumienia;-) A co do tych kart to ja nie wiem czy nie bede miala problemu- bo ze wzledu na to ze zmienilam ginke to moja karta jest dopiero od 12 tygodnia:dry: tamta poprzednia jakos nie pomyslala a ja bylam zbyt przejeta zeby o tym pomyslec:-)

Do góry