reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

ja na sekundkę:)
odebrałam teścia ze szpitala i lecę robić pierożki z serem :) mniam
aha macie może rozeznanie co do nawilżaczy? musze kupic jakiś bo u nas strasznie sucho i nie wiem czym się kierować:p

reklama
Odkryłam dziś że jestem w totalnej dupie teraz, gdy ojciec jest nieznany nie dostaje alimentów a jedynie... 170zł zasiłku. piękne życie mi i małej sie zapowiada, nie ma co.

przynajmiej takie info znalazłam w necie... co prawda nie sa to najnowsze newsy, ale nie znalazlam nic co by temu przeczyło.

Ostatnia edycja:
irisson, tam na tej stronie jest dużo ciekawych rzeczy, bardzo ją lubię :)

Kochane, czy mogłybyście wypełnić taką ankietę? to dla mojej koleżanki, która właśnie pisze kolejną pracę podyplomową, ambitna z niej kobitka :) "Wykorzystanie portali społecznościowych w procesie rekrutacji"

Ja właśnie zrobiłam z mama przemeblowanie w sypialni. Mama pomalowała szafę i pozostałe 2 małe szafki, przestawiłyśmy wyrko, na takich sprytnych rolkach, że nic dźwigać nie trzeba było. Zostało tylko przesunięcie wielkiej szafy, ale to chłopaki w niedzielę mają się wykazać :)

exotic, euro 2012 łączy nas w kuchni ;) aktywny dzień Cię czeka! jestem zmęczona za Ciebie jak to czytam, po fryzjerze jeszcze mecz i wesele, masakra :p

mnie o dziwo kawa dała kopa, Natalia nakarmiona bananem z truskawkami i ciastkiem, śpi, pranie nastawione się pierze, a ja właśnie wywaliłam wszystko z szafki w kuchni bo stwierdziłam że przyda się w niej lepsze zorganizowanie przestrzeni :p to se teraz muszę układać. wracając ze spaceru kupiłam wątróbkę (pani z mięsnego była przed sklepem to ją zagadałam i mi przyniosła bo z dwoma psami i wózkiem bym nie miała jak wejśc na zakupy) - i mam zamiar upiec ciastka wątróbkowe dla psów, nienormalna jestem :p dla nas nie piekę nic a dla psów będę wypieki z wątróbki robić :p mąż będzie przeszczęśliwy jak wróci do domu i poczuje aromat :p jeszcze nigdy nie piekłam czegoś takiego, niby proste i szybkie i nie śmierdzi jakoś tragicznie, zaraz zobaczymy :p

kurczę, mala.di - masakra z tą Twoją sytuacją... nie ma to jak pomoc państwa dla samotnych matek... trzymam kciuki żeby Ci się jakoś to życie ułożyło, mimo wszystko chyba na Twoim miejscu zdecydowałabym się na tego nieznanego ojca żeby Ci się tamten po życiorysie nie plątał... ehh no trudna sytuacja... a gdyby ojciec był "znany" to ile tych alimentów by było? tylko wtedy to on by płacił, nie? a z tym to pewnie też nie wiadomo jak by było no i byłabyś od niego zależna...

Odkryłam dziś że jestem w totalnej dupie teraz, gdy ojciec jest nieznany nie dostaje alimentów a jedynie... 170zł zasiłku. piękne życie mi i małej sie zapowiada, nie ma co.
no wiec pisalam juz ze powinnas wniesc sprawe,robisz ustalenie ojcostwa, zasadzic alimenty i od razu zrobic Mu ograniczenie praw, we wniosku juz wypisac wszystko a w sadzie tylko sedzia czy sedzina jeszcze raz wertuje, ja bym sie nie pierdzielila
dziewczyno zrobil dzieciaka to niech placi! otwarcie napisze ze pobieram pieniadze, alimenty, a tamten jest przeze mnie odsuniety i moze nas w pompe cmoknac

dzien dobry dziewczynki
ja chyba pojde na spacerek, na poczte wyslac liscik, wieczorewm oczywiscie mecze :)
jak mogloby byc inaczej :)
lepiej mi sie dzis spalo, mialam wiecej poduszek po glowa :)
mi z z dzieciecych rzeczy to tylko zostaly jakies kolorowe, a jasne ladnie w lozeczku wiklinowym czekaja na prasowanie :)
czekam jeszcze na listonosza, moze przyniesie jakies mile listy :D

Asia, fajnie, że przyjdzie Wam ta Pani to pomocy - kobieta na pewno spojrzy na to innym okiem i dokładnie dobierze się do wszystkich zakamarków. U nas będzie podwójna robota - trzeba będzie wysprzątać mieszkanie, które będziemy opuszczać i wysprzątać dół domku, w którym zamieszkamy. Rany tak mało czasu, a tyle do ogarnięcia. Może pomoże mi siostra lub mama, wtedy będzie trochę inaczej. Z moją formą tragiczną nie liczę na to, że poczuję się lepiej - brzuch robi mi się coraz większy. Później to chyba nie będę mogła się nasprzątać, żeby odbić sobie miesiące nie-sprzątania. Twój obiad Asia dziś bardzo fajny i brzmi niezwykle apetycznie. Smacznego :-D

Olga, miłego wieczorku podczas meczu. Może ja zaszaleję i też obejrzę, choć ani ja ani M nie jesteśmy zagorzałymi kibicami.

Właśnie przyszły zamówione z c&a 3 czerwca ubranka dla Maleństwa - mam przynajmniej poczucie, że coś już mamy. Po wizycie u lekarza wpadliśmy do pobliskiego sklepiku i kupiliśmy dwa body 56 i 62. I tak coś ostatnio rozmawialiśmy, że chyba ponieważ dzidzia tak się chowa,to chyba nie będziemy chcieli poznać jej płci aż do porodu. Ale zobaczymy,może nam się odmieni podczas ostatniego usg 18 czerwca :-D

Exotic jaki masz typ tej fryzury? Kok? Luźno opuszczone włosy? Proste, kręcone? Powodzenia :tak:

Na obiad u nas hmmm... nie wiem może jajka sadzone z mizerią i świeżymi kartofelkami z koperkiem. Nie mam coś ochoty na mięso.

Miłego popołudnia Kochane :tak:

Olga, gdyby ojciec był znany suma alimentów byłaby zależna od kwoty jego dochodów, gdyby, tak jak na chwile obecną, były one zerowe to po kilku miesiacach dostalabym alimenty z funduszu które wynoszą maksymalnie 500zł, ale rownie dobrze moze to byc i 300:confused2:, a jemu róslby dług.
nie chce go znac, ale z drugiej strony... za 170zl jej nie utrzymam, mama moze mi troche pomóc ale na całkowite utrzymywanie mnie i małej jej nie stać, nawet gdyby chciala.
kruszki, chyba bede musiala jednak tak zrobić... :-( ale przeciez władzy mu nie ograniczą dlatego ze ja mam takie widzimisie. a pare obrazliwych tekstow kierowanych do mnie i brak zainteresowania podczas ciąży chyba nie jest wystarczajacym dla sądu powodem.

Mała Di ja bym wniosła sprawę, dziecko nie wzieło się znikąd, dlaczego tylko ty masz ponosić konsekwencję? a fakt, że tatulek się nie interesuje niczym, dla sądu powinno być to jakimś sygnałem, a on się przyzna sam do dziecka, cyz będziesz musiała sądownie prosić o badania?

tatuś twierdzi że to pewna inwestycja i że on chetnie zapłaci za badania bo według niego i tak ja mu zwróce kase, gdy okaże się już, że to nie jego.
nie wiem szczerze mowiac jak to bedzie... ja wniose do sadu o alimenty, a pewnie wtedy on powie ze to nie jego i poprosi o ustalenie ojcostwa.

reklama
Do góry