reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

irisson, tak tylko z położną i z mężem i np z mamą :) i siostrą :)
Jak jest z badaniem dziecka, to pojęcia nie mam, wiem tylko, że akurat ta konkretna położna ma wykształcenie w tym kierunku i specjalizuje się w porodach domowych. Więcej informacji będę miała w poniedziałek :)

Mąż mój właśnie się zawinął i pojechał grać w badmintona. Miałam jechać z nim, ale jakoś weny nie mam, z resztą pewnie chwilke bym tylko popykała i chciałabym do domu wracać a on by się denerwował, bo się nie wybiega...

Chyba czas na drzemkę poobiednią. Dzisiaj mieliśmy młode ziemniaczki, fasolkę szparagową i jajeczko sadzone, lekko i letnio, pyszne było! Jajeczka genialne, prosto z ekologicznej hodowli, moja mama znalazła źródełko, są tańsze niż w sklepie, a takie pyszniutkie. Niby w Lidlu mają jaja od kur z wolnego wybiegu a zupełnie inaczej one smakują, pewnie tez zależy czym taka kura jest karmiona. Te są z małej hodowli. Babka zajęła się kurkami i kurczakami, gdy jej córka zaszła w ciążę, żeby mieć zdrowe kuraki, tak się rozkręciła, że teraz sprzedaje wtajemniczonym swoje pyszności :)

Kupiłam mężowi na urodziny nową torbę sportową, bo swoją ma taką stara i powycieraną. Nowa mu się przyda, bo znowu może zacząć trenować :) mam nadzieję, że będzie zadowolony :) Zamówię mu też jakiś super tort, może nawiązujący do dnia ojca, w końcu już jest Tatą a urodziny ma właśnie w dzień ojca :)

reklama
Kruszki - no musze pomyslec ale moj A sie krzywi jak slyszy moje pomysly ale co mam zrobic jak ja przedsiembiorczy czlowiek jestem ;) a co do tesciowej przytakuj a rob swoje to najlepszy sposob na wszytko wiedzace chodzace encyklopedie ;) czasem ciezko cos przemilczyc ale ja juz sie tego nauczylam pomaga w zyciu polecam haha :p

K8libby - moj ma urodziny 18 czerwca to akurT DZIEN NASZEGO SLUBU i tez chcialabym mu cos kupic albo zrobic cos kreatywnego, wy,yslilam juz ze kupie mu dzien na torze jazdy lamborginii i ferrari ale tam w klauzuli jest ze trzeba miec rok prawo jazdy a moj A ma od kilku miesiecy bo byl glupi i jezdzil pare lat bez dopiero ja go zmobilizowalam zeby zformalizowal sprawe ehhhh Ci faceci ;/
nie chce znow perfum kupowac bo to taki prezent na odczepne jest mi sie wydaje moze cos podpowiecie dziewczyny ;) :D

U nas leje jak z cebra, nic sie nei chce, dywany poprane juz sa, moj A we wtorek wylatuje do warszawy na to euro i zostaje sama przez 3 noce , a ja nie cierpie byc sama boje sie jakos jak male dziecko mimo ze nie mam czego ;)

Nataszka wrocilam z pracy i chcialam na fb udostepnic Twoje info, bo mam w Szczec sporo znajomych ze studiow, ale widze ze juz sie wszystko szczesliwie skonczylo, to dobrze.

Laski mojej kolezanki siostra dzis w nocy urodzila corke a porod wtrwal 40 min:szok: O 2.15 odeszly jej wody a mala na swiecie byla o 2.55! nawet na porodowke nie zdazyla wjechac, na korytarzu urodzila na wozku inwalidzkim:szok: Zycze Wam i sobie tez takich ekspresowych porodow:-D

Kruszki moja tesciowa tez czesto lubi z takimi "dobrymi" radami wyjezdzac i mnie tez trzesie:wściekła/y: Ale ja nie bylabym soba jakbym tego nie skomentowala i wrecz opowiadam jej z cala rozwiazloscia jak to wszystko robie na opak :-) Mimo wszystko jakos sie dogadujemy o dziwo...

Ostatnia edycja:
Nataszka, cieszę się, że wszytko się dobrze skończyło.

doti, może prześpij się w dzień? Luzka dużo śpi w ciągu dnia?

kruszki, no moja teściowa jest super, chociaż ma wiedzę ogromną jako pediatra i rodzinny zawsze mówi, że ona się tam w nic nie wtrąca. Za to moja chrzestna matka ma zawsze takie dobre rady w stylu: "nie dotykaj zwierząt" itd. Ja też kupuje takie mleko, w szklanych butelkach poddawane jest mikrofiltracji i pasteryzowane tylko w 77 stopniach, przez co smakuje jak świeże mleko.

k88libby, ja tylko jajka wiejskie używam, tak samo inne mięsa nie tylko kury, ale i jak np. robię jakąś potrawę z surowych jajek to kupuje takie w eko sklepie, takie co mają mega kontrole, więc na salmonelle się raczej nie natknę ale takie to wtedy 1,5 zl za sztukę. Te wiejskie mam za darmo, od rodziny.

My dziś spacer z Eddiem, potem obiad u teściowej, rosołek, młode ziemniaczki, kurczak pieczony, potem u rodziców na podwieczorek pierogi z truskawkami. Na koniec tata nazrywał mi kg pysznych naszych czereśni i kg zjadłam:-)

Ostatnia edycja:
ach dziewczynki fajnie tak do Was napisac :) a mnie tak ta zgaga meczy jak tesciowa :D hahaha chyba nawet obiadu nie zjem :( bo bede zdychala potem.. caly czas czuje kwas w przelyku :(

obejrzalam dziewczyna z tatuazem i chyba pora spac..
do jutra!

Ostatnia edycja:
O to ja dzisiaj robię pobudkę. Od rana na apapie, bo strasznie bolała mnie głowa, ale już przeszło. Czyżby wszystkie koleżanki szykowały akcesoria do kibicowania na wieczór i dlatego tak pusto?;-)
Ja czekam jak skończy się pranie i muszę po proszek dzidziusiowy pojechać, bo chyba czas zacząc szykować ubranka dla Młodego

Jeden dzień człowieka nie ma na forum i dwa następne musi nadrabiać zaległości czytelnicze ;-)
Dziewczynki, rozpisałyście się na maxa!
Kruszki – kotecek prześmieszny, nie widziałam takiego na żywca – mój Czesiulek też by pewnie chętnie nabył takiego w parze z wiewiórką – to jego „ulubione” zwierzętka, hehe :-p

Nataszka
, jak się cieszę że mąż mamy się odnalazł, nawet nie chcę myśleć co przeżywaliście…

Ja wczoraj do południa prałam kanapy, o losie ale się narobiłam… kochany M. w tym czasie czyścił i olejował parkiet w pokoju Bruno. Potem szybki obiad a i o 16.00 przyjechała koleżanka z pracy, troszkę się zagadałyśmy – pojechała dokładnie o 23.30 po kolejnej interwencji telefonicznej męża:-)

Dzisiaj mniej pracowicie się zapowiada, najpierw masażyk i pedicure bo już okropnie moje stopy wyglądają a potem chcemy pojechać do urzędu stanu cywilnego żeby zająć się tematem nazwiska naszego syna. W szpitalu daje się z automatu nazwisko matki jeśli, żyje się w związku partnerskim chyba że ma się właśnie taki dokument. Można to zrobić też po porodzie ale nie wiem czy będę miała ochotę latać po urzędach…. No i nową kartę NFZ w końcu muszę odebrać bo starą mam na adres rodziców jeszcze czyli sprzed wielu, wielu lat.
Dziewczyny, w środę na szkole rodzenia dowiedziałam się że maleństwo trzeba już do jakieś przychodni zapisać i taką informację należy zostawić w szpitalu po porodzie, nie miałam o tym zielonego pojęcia. Wy już zajęłyście się tym tematem??
Miłego dnia!

Summerbaby pierwsze słyszę ze dziecko do przychodni zapisuje się przed narodzinami. wg mojej wiedzy i doswiadczenia;-) robi się to po porodzie jak juz wrócisz do domu, razem z ksiązeczką idzie ktokolwiek zapisać dziecko.. po kilku dniach masz wizyte lekarza w domu:-)

mnie strasznie boli głowa i to juz chyba 5dzien:-( nie daje rady nic zrobić.... dzis mam wolne od Młodego ale dziewczynki zostały w domu, nie zapisywałam je na dzis do przedszkola...

wczoraj miałam nocne jazdy autem.... zapłakana odwoziłam załamengo syna... ex mąż i jego ojciec zrobił mu pranie mózgu do tego stopnia ze chłopak się załamał!!! chodzi o to by Najstarszy zgodził się by wnieść sprawe do sądu by zedrzec ze mnie większe alimenty...:no: jestem zastraszana obrażana itp..... Rob jest pełnoletni więc jego ojciec może mi skoczyć na kant pi.......y...

dzis mam wizyte u lekarza, poproszę o relanium bo nie mam juz sił na nic:no:

reklama
Do góry