reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

reklama
Witajcie deszczowo, spałam do 9. W nocy miałam jakąś ciążową fazę i zrobiłam M awanturę nawet nie wiem o co:-( Pies nie wyjdzie z domu, bo o n nienawidzi deszczu, ja dziś mam spotkanie z koleżanką też na dzień dziecka. Wszystkiego najlepszego dla naszych dzieciaków:-)

Sumerbaby, no my obydwoje będziemy mieć baaaaardzo ciężki okres, bo M praca a, ja poza opieką nad dzieckiem będę mieć zajęcia i naukę, więc nie będzie trayfy ulgowej. W sensie musimy się wymieniać w opiece nad dzieckiem w nocy i dzień albo będzie mi donosił dziecko do cyca w nocy.

exotic, ja nic takiego nie miałam, chyba mnie omijają te skurcze może przez fenka.

doti, M mąż jak jest bałagan to sam zabiera się do sprzątania. Ja jestem straszną pedantką i zawsze było na błysk w domu ale teraz fizycznie nie daje rady więc musi sobie radzić, oczywiście mama pomaga. 27 czerwca przychodzi Pani do sprzątania, będzie przemywanie ścian bo zabrudziły się od nowości, pranie dywanów, odsuwanie mebli, odświeżanie fug w łazience bo mamy pastelową. M bierze urlop i jedziemy z psem, żeby nie przeszkadzać i nie wdychać tych detergentów. Ale żeby nie było tak kolorowo to mój M też mówi, że cały dzień siedzę przed kompem, a ja próbuję ogarnąć temat wyprawkowo - laktacyjny on nawet nie wie jakie to skomplikowane.

No dzisiaj pogoda nie zachwyca.. :sorry2:
Laurę oddaliśmy wczoraj do babci, pojechaliśmy na większe zakupy, już zakupiłam proszek dla dzidziali i będę powoli prać :tak: zaraz wybieram się do mamy i zostanę na cały dzień chyba, bo pada, a nie chcę Laury ciągnąć do domu w taka brzydką pogodę, przy okazji pójdę do piwnicy sprawdzić co mam wyprawkowego - a co brakuje :sorry2: ogólnie jakiś wewnętrzny leń mi się włączył i leżałabym ciągle :tak:

czesc dziewczynki :)
u nas tez pogoda szarawa (jak moze taka byc ;)) i pochmurna
dzis dzien wyplaty bo piatek :D a zawsze jak pieniazkow wiecej to usmiech na twarzy wiekszy
wczoraj tak nasza sypialnie posprzatalam ze M. jak wszedl tam to na caly glos: ooooooo posprzatalas tutaj!!!
a ja z tylu wleklam sie po schodach, padnieta i wykonczona ale jak to uslyszalam to pomyslalam ze warto bylo :)
wczoraj tescie dostali od nas pralke, tz. im sie rozwalila, wyslalismy im pieniadze, a ja kupilam przez NEO24.PL NAJWIĘKSZY SKLEP W POLSCE RTV AGD KOMPUTERY FOTO
zrobilam dostawe do domu i elegancko przyjechala praleczka, polecam stronke bo ceny naprawde dobre za wiekszosc sprzetu
co by tu jeszcze Wam skrobnac
no wstajemy dziewczyny!
a tak w ogole ja zapomnialam ze dzisiaj dzien dziecka :p
powaznie
bo w uk nie bardzo obchodza wiec jakos mi wylecialo mimo zescie tu co rusz wspominaly :)
aaa wiem, chyba on line zrobie jeszcze zakupy w asdzie, to taki drugi sklep jak tesco, ale chyba ciut tanszy, uzupelnie zapasy i bede miala z glowy, u nas 2dni wolne pon i wt wiec nie bede sie pchala do sklepow bo wszedzie tlok i scisk bedzie :)
jutro przywoza mi to pol swini.. jezuuu poporcjowac gore miecha.. pytanie do dziewczyn odnosnie mielonego, ktore czesci najlepsze na mielone?? bo bede chciala mielic

W Szczecinie tez nas nie rozpieszcza. Zimnica, wiatr i deszcz... Ma tak byc przez cały weekend. W sumie mi to nie przeszkadza, bo będę malować szafki w sypialni, więc pogoda nie będzie kusiła.
Zaraz jadę z mama po komisach meblowych. Może uda mi się jakiś narożnik do salonu kupić przyzwoicie wyglądający i w dobrej cenie, bo kanapy które mamy są juz tak rozklekotane i syfiaste, że patrzyć na nie nie mogę.
Mąż jedzie do Drawska, jego mamę wypuścili juz po tej operacji biodra. Ponoć śmiga już jak szalona.
Ja dzisiaj na obiad odgrzewane młode ziemniaczki i młodą kapustkę na ciepło z boczkiem. Będę mogła sobie pierdzieć do woli!

Dziewczyny mieszkające w Polsce, czy poddajecie się modzie i robicie Baby Shower? Ja wspomniałam mojemu M, że moglibyśmy zaprosić kilku znajomych np przy okazji moich urodzin, które mam w lipcu z informacją, że to też właśnie z okazji malucha, który ma się pokazać, żeby z flaszkami ludki nie przychodziły tylko z pampersami, to się oburzył, że co ja chcę narzucać, kto co ma przynieść...

Kruszki, ja tez nienawidzę porcjowania. Co prawda nie porcjowałam świni, ale mama uszczęśliwiła mnie ostatnio kurczakami z eko farmy szt 4 każdy po 1,5kg, dorszem, świeżo złowionym i kurą.
Musiałam się nimi zająć i uporządkować zamrażarkę... masakra, ręce, to myślałam, że mi odpadną...

Ostatnia edycja:
jak czytam Wasze rokowania co do porodu to zdaję sobie sprawę jak to szybko nadejdzie:p i zaczynam się troszkę bać. Ostatnio mąż mi powiedział, że moja ciąża strasznie szybko mija w porównaniu do ciąży naszej przyjaciołki która urodziła w październiku:p
Jak już mam pokój to powoli wezmę się za pranie ale to jeszcze nie dzisiaj, niech się rozpogodzi żeby na słoneczku schło:p
Wczoraj nawet szuflady w środku odkurzałam taki mialam zapał a dzisiaj padam a tu robota czeka:p
Wszystkiego naj naj z okazji Dnia Dziecka dla Was, Waszych pociech i tych maleństw w drodze :p

witam się i z okazji dnia dziecka ściskam wszystkie brzuszki

mi się briksy-hiksy też zdażają dość często (np. wczoraj w drodze na pobranie krwi a tu na złość żadnej ławki w okolicy nie było, zwolniłam tempo do kroczka na 2 sekundy, ludzie patrzyli na mnie z lekkim niepokojem w oczach ;-) )

sprz.ątać mi się dalej nie chce ale zrobiła listę rzeczy do zrobienia w domu przed porodem - wyszło 36 pozycji :szok: jak pokazałam mężowi to popatrzył na mnie jakbym przed chwilą wylądowałą z kosmosu :szok::-D

kataru ciąg dalszy, jeszcze młoda dostała gorączki - ale mamy dzień dziecka...

miłego deszczowego Kochane!

p.s. właśnie wyjrzało zza chmurki pierwsze dziś słoneczko :-)

Ostatnia edycja:
Na Dolnym Śląsku też pogoda nieciekawa, nic tylko spać siedzieć na necie i jeść.
U mnie też już skurcze się zdarzają, dziś pomyślałam nawet że wkrótce pod prześcieradło rozłożę podkład poporodowy na łóżku bo jak odejdą mi wody to zaleję nowy materac.
Mój maluszek jest ułożony główkowo oczywiście nóżkami na prawo i taki jest już spory że jeszcze 2 cm i będzie do żeber sięgał- już się boję:)
Mąż dziś przed pracą zakupił mi truskawki i czereśnie także nic tylko siedzieć jeść i grzebać po allegro.
Ostatnio całe dnie spędzam na necie albo forum, albo allegro albo czytam opinie co wybrać dla dziecka. Zła jestem na siebie o to bo większość z Was taka aktywna, sprzątacie gotujecie biegacie po sklepach a ja jakoś weny brak.

Wszystkiego najlepszego z okazji dnia dziecka dla WAS i maluszków tych na świecie i tych w brzuszkach.

Witajcie Mamusie,

rzeczywiście pogoda znacznie gorsza niż wczoraj, pada, jest buro, ponuro i nieprzyjemnie. A przede wszystkim sennie. Wczoraj byliśmy z M na warsztatach Bezpieczny Maluch i nawet nam się podobało. Oczywiście wiele tematów ledwie liźniętych,niektóre typowo reklamowe, ale zawsze ciekawych rzeczy można się było dowiedzieć. Bardzo fajne są takie inicjatywy, skupiające przyszłych rodziców.

Dziś z kolei wybieramy się do teatru (trochę z obowiązku, bo mam to do zrobienia w ramach zaliczeń na studia, ale bardzo mi to pasuje,bo sama od siebie chyba bym się nie wybrała. A znalazłam ciekawą komedię, więc myślę, że będzie ciekawie :-)). Ostatnie dni są bardzo intensywne, dużo się dzieje, czas przelatuje między palcami.

Oj Asia, wątek wyprawkowo-wózkowy jak dla mnie to też temat rzeka. Tyle do ogarnięcia, przemyślenia,wybrania, że głowa mała. I spędza sen z powiek i pochłania masę,masę czasu na internecie. Mi też godziny zlatują na przegrzebywaniu wątków,a nawet nie wzięłam się za napisanie tekstu na zaliczenie na jutro. Nie chce mi się już :baffled:

Kruszki, jesteśmy z M właśnie na etapie zamawiania pralki, właśnie z Neo24. Jaką Wy zamówiliście. Masz jakąś godną polecenia?Chętnie poznam Twoje typy i opinie.

Doti, co u Ciebie? Jesteś u mamy? Nie wiem, czy oglądałaś dziś DDTVN, tam był wątek o przemocy ekonomicznej, jak faceci właśnie rządzą kasą i w ten sposób uzależniają partnerki od siebie. Nie mówię, że to w 100% Twoja historia, ale mogłoby Cię to zaciekawić. Nie pozwól się tz tak obrażać. Wyzwiska to niech on sobie kieruje w inną stronę. Powinien szanować matkę swoich dzieci i w ogóle Ciebie jako człowieka.

Katjusza, sporządzanie różnych list to super sprawa. Raz, że porządkuje się wszystko, co jest jeszcze do zrobienia, a dwa, że fajnie się później widzi, ile udało się zrobić. Ja też na pewno sporządzę taką listę :tak:

K8libby, ja nie planuję baby shower. Nie będę miała do tego warunków i czasu. Remont nieco nam się przedłuża, więc jak dobrze pójdzie w połowie lipca lub pod koniec będziemy się przeprowadzać.Wszystko praktycznie na styk. Ale jest to ciekawy pomysł na miłe spędzenie czasu, oczywiście jeśli przyszła mama ma na to siły i warunki :tak:

Marcia, udanych zajęć w szkole rodzenia. Jakbyś podsłyszała coś ciekawego, napisz parę słów :-D

Karemn nie wszystkie z nas są tak aktywne, ja mam wrażenie, że też ostatnio większość czasu spędzam na forum, allegro, sklepach z zaopatrzeniem dla dzieci i w ogóle. Straszny pochłaniacz czasu, no ale im bliżej, to tym większa presja, by już co nieco kompletować i załatwiać :tak:

No nic Kochane, nie opierniczam się już tylko zabieram za pisanie tekstu na zaliczenie, bo wieczorem sił mi braknie. Udanego dnia Wam życzę :-)

Ostatnia edycja:
reklama
K8libby w Polsce taka impreza przed narodzeniem dziecka nie jest tak popularna jak w UK. Obawiam się, że ludzie mogliby poczuć się niezręcznie bo to wiadomo dodatkowy wydatek bo na takie imprezy coś się maleństwu kupuje. Ja więc takiej imprezy nie planuję, jak ktoś będzie chciał coś kupić to kupi przyjdzie w odwiedziny i tyle.

Do góry