Witajcie Mamusie,
rzeczywiście pogoda znacznie gorsza niż wczoraj, pada, jest buro, ponuro i nieprzyjemnie. A przede wszystkim sennie. Wczoraj byliśmy z M na warsztatach Bezpieczny Maluch i nawet nam się podobało. Oczywiście wiele tematów ledwie liźniętych,niektóre typowo reklamowe, ale zawsze ciekawych rzeczy można się było dowiedzieć. Bardzo fajne są takie inicjatywy, skupiające przyszłych rodziców.
Dziś z kolei wybieramy się do teatru (trochę z obowiązku, bo mam to do zrobienia w ramach zaliczeń na studia, ale bardzo mi to pasuje,bo sama od siebie chyba bym się nie wybrała. A znalazłam ciekawą komedię, więc myślę, że będzie ciekawie :-)). Ostatnie dni są bardzo intensywne, dużo się dzieje, czas przelatuje między palcami.
Oj
Asia, wątek wyprawkowo-wózkowy jak dla mnie to też temat rzeka. Tyle do ogarnięcia, przemyślenia,wybrania, że głowa mała. I spędza sen z powiek i pochłania masę,masę czasu na internecie. Mi też godziny zlatują na przegrzebywaniu wątków,a nawet nie wzięłam się za napisanie tekstu na zaliczenie na jutro. Nie chce mi się już
Kruszki, jesteśmy z M właśnie na etapie zamawiania pralki, właśnie z Neo24. Jaką Wy zamówiliście. Masz jakąś godną polecenia?Chętnie poznam Twoje typy i opinie.
Doti, co u Ciebie? Jesteś u mamy? Nie wiem, czy oglądałaś dziś DDTVN, tam był wątek o przemocy ekonomicznej, jak faceci właśnie rządzą kasą i w ten sposób uzależniają partnerki od siebie. Nie mówię, że to w 100% Twoja historia, ale mogłoby Cię to zaciekawić. Nie pozwól się tz tak obrażać. Wyzwiska to niech on sobie kieruje w inną stronę. Powinien szanować matkę swoich dzieci i w ogóle Ciebie jako człowieka.
Katjusza, sporządzanie różnych list to super sprawa. Raz, że porządkuje się wszystko, co jest jeszcze do zrobienia, a dwa, że fajnie się później widzi, ile udało się zrobić. Ja też na pewno sporządzę taką listę
K8libby, ja nie planuję baby shower. Nie będę miała do tego warunków i czasu. Remont nieco nam się przedłuża, więc jak dobrze pójdzie w połowie lipca lub pod koniec będziemy się przeprowadzać.Wszystko praktycznie na styk. Ale jest to ciekawy pomysł na miłe spędzenie czasu, oczywiście jeśli przyszła mama ma na to siły i warunki
Marcia, udanych zajęć w szkole rodzenia. Jakbyś podsłyszała coś ciekawego, napisz parę słów
Karemn nie wszystkie z nas są tak aktywne, ja mam wrażenie, że też ostatnio większość czasu spędzam na forum, allegro, sklepach z zaopatrzeniem dla dzieci i w ogóle. Straszny pochłaniacz czasu, no ale im bliżej, to tym większa presja, by już co nieco kompletować i załatwiać
No nic Kochane, nie opierniczam się już tylko zabieram za pisanie tekstu na zaliczenie, bo wieczorem sił mi braknie. Udanego dnia Wam życzę :-)