reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

a co do wyprawki Dzag ma rację, ciężko przestać.. ja właśnie licytuje jakieś 4 komplety śpiochów :szok: mąż mnie udusi jak wróci, hhahah chociaż dzisiaj stwierdził, że dzielna jestem :sorry:

Mała Di jak wyjdzie mi dobry cukier, to się zgłoszę z cukrem i śmietaną :rofl2:

reklama
Ja w ogóle szukam teraz jakiegoś przepisu w internecie, bo nigdy nie piekłam tarty, ani moja mama.
i juz jakis spisalam, jest w nim zeby ponakłuwać ciasto widelcem...ale obciążyć?:szok: że co to znaczy w ogóle? :-p

irisson, cukier mam :-p ale śmietane możesz wziąć :-D

właśnie mi przyszedł mejl, że wygrałam jakiś kod rabatowy do wykorzystania w empiku lub w smyku za wziecie udzialu w jakims badaniu w ktorym powypisywalam strasznie głupoty ... no to pora chyba zakupić płyte z kołysankami w wykonaniu Grzegorza Turnaua ;-)

edit: albo i nie...nawet nie czaje jak mam sprawdzić na które produkty moge dostać rabat :eek:

Ostatnia edycja:
mala, di, żeby ciasto nie urosło za bardzo, są takie specjalne kulki ceramiczne. Kładziesz papier na ciasto i na to kulki albo groch, fasole. Ja nie mam kulek, jestem na zakupie i jak nie mam grochu to nie obciążam, tylko po nakłuwaj.

cześć dziewczyny.
karenm, dzag82 nie wybieracie dodatkowego urlopu macierzyńskiego? jest tak samo płatny i wynosi 4 tygodnie no i nie zapominajcie że po macierzyńskim przysługują jeszcze 2 dni urlopu okolicznościowego z okazji urodzenia dziecka

Jjustyna oczywiście że biorę te dodatkowe 4 tygodnie i mąż też 2 tygodnie. Ale to tak jak liczyłam koniec lutego (z moim niewykorzystanym urlopem) trzeba będzie wracać do roboty

hejka :)
co tam u Was, ja pakuje tesciowej torbe, ktora wysylam jutro, proszki, plyny, itd. wszystko mi dzisiaj od rana dziala na nerwy :/ w sensie wszyscy.. ech.. juz chce zeby byla koncowka lipca :D

Zaliczyłam wizytę u dentysty i jestem przeszczęśliwa bo przy moich słabych zębach okazało się że mam do zrobienia tylko kosmetykę tj. dziś odbudowała mi ściankę bo się podkruszała i jeszcze idę poprawić uśmiech tj. zrobić mały lifting jedynek wybielenie itp. Jupiiii
Dziewczyny czy macie po truskawkach podbarwione truskawkowo siuśki?

karenm, nie nigdy i jedzenie nie zabarwia moczu, ewentualnie stolec. Powinnaś sobie zrobić badania ogólne moczu dla świętego spokoju. Ja też po dentyście w czwartek wszytko ok:tak: Znaczy mam jakieś do poprawek, ale to po ciąży bo trzeba byłoby prześwietlić.

reklama
Cześć dziewczyny! No i kolejny dzień minął. Od rana wiszę na telefonie, w firmie audyt i jak zaczęłam pracę telefonistki na pierwszym spacerze w okolicach 8.00 tak skończyłam pół godziny temu:szok: Fabryka pracuje na 2 zmiany więc ja też mogę ;-) Jak to dobrze że nie muszę już tam przynajmniej jeździć, nie dałabym rady. Popołudniu wrócił M. i tym sposobem jesteśmy w komplecie :-D Wyjazd motocyklowy bez strat w sprzęcie i w ludziach, jedynie trasa uległa modyfikacji z uwagi na pogodę i zamiast Istambułu podziwiali Dubrownik – też bym nie miała nic przeciwko temu. Także M. się odmacza w wannie a ja planuje strategię na najbliższe dni jakie pozostały mu wolnego – montaż karnisza, wyjazd do IKEA po meble, zasłonki, kocyki, pudełka do przechowywania i inne gadżety – pensja już wpłynęła to możemy szaleć a że w kwietniu dostałam roczną premię to i pensja wyliczona z 12 miesięcy większa niż standardowo – jak się nie cieszyć!
Generalnie dzień kończy się dobrze, naprawdę! Tym bardziej że przede mną miły „obowiązek” nadrobienia zaległości forumowych, rozłożyłam się wygodnie na tarasie i Was czytam ;-)

Do góry