reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

katjusza u mnie też humor do d..., sama nawet nie wiem czemu.Oczywiście dla robotników przyjść rano znaczy o 15, przynajmniej M już będzie, pomysłu na obiad nie mam, urwanie głowy z tym jedzeniem:-( Jeszcze wyładowałam swoją frustrację na Mamie i psie, on jak tylko widzi moją wściekłą minę to omija mnie szerokim łukiem, boje się, że będę taka dla dziecka:-(

mala.di, ściskam mocno!

doti, miałam Cię parę razy pytać, Ty będziesz miała chłopczyka czy dziewczynkę?, bo chyba coś mi umknęło:tak:, no ja też już ze 3 razy jadłam, ale słodyczy nie tykam, loda bym zjadła. Ciasto możesz zanieść sąsiadom, albo dla Twojego marnotrawnego Męża.

MieMie, ja nie słodzę i nie solę od lat więc dla mnie to w sumie chleb powszedni, ale w kurza mnie to, że muszę sobie odmawiać lodów, które uwielbiam, a jak zjem to od razu wyrzuty sumienia, że wysoki cukier zaszkodzi dziecku.

irisson, daj znać jak cukier, ja dziś pracuje nad paroma pismami, ja to dzień lenia ostatnio miałam codziennie.

reklama
posprzątałam Laurce pokój !! :-D P1020434-1.JPG zabawki po selekcji, masakra nie ma miejsca dla Niny :szok: ehh jak zmywałam podłogi to okropnie mi twardnieje brzuch, nie wiem jak ja w lipcu wszystko przygotuję :eek:

Doti widzisz ja dzisiaj mamie dałam Laurę i chociaż co chwilę coś robię, to nie jestem tak zmęczona, dużo daje taki dzień bez dzidziola :tak: ja też się codziennie zastanawiam jak to będzie w dwie..

Asia
nie przemęczaj się, mąż mi po wyniki pojedzie po 15, ale myślę, że będą złe :baffled:

też mnie właśnie ostatnio naszła ta myśl, że jak się młody urodzi to przez pierwsze 2 tygodnie z dwójką takich małych bąbli to chyba przecież jakiś koszmar będzie! :szok::szok: Jak się urodziła Natalia, to kżdą wolną chwilę w pierwsze dni kiedy ona spała wykorzystywałam też na spanie a i tak wiecznie padałam na pysk a tu teraz jak młody uśnie to trzeba będzie poświęcić czas Natalii! :szok:

”MieMie” pisze:
katjusza, z tą wyprawką mam podobnie... Jakoś brakuje mi odpowiedniej weny, żeby zacząć to wszystko kompletować. Najgorzej chyba jest zacząć. Pocieszam się, że jest jeszcze trochę czasu...
Oooo, nie nie :no2:. Najgorzej jest się później zatrzymać z tymi zakupami jak już się ktoś rozpędzi :-D.

mala.di, 1000 stron? Rany… Nie wiedziałam, że jest tyle imion, żeby tyle stron zapełnić… Jesteś pewna, że ta książka pomoże Ci w wyborze :-D?
No z tym wózeczkiem to kicha. Ja w takiej sytuacji na Twoim miejscu jednak wytłumaczyłabym dziadkowi, że Twój tata chciał Ci ten wózek zafundować. Skoro obiecał, to pieniążki na pewno ma odłożone. Taka okazja jak się trafiła raz to raczej się nie powtórzy. Mogę Ci obiecać, że jak rozbiję dzisiaj bank w Dużym Lotku to pieniążki na wózek pójdą na Twoje konto :-). Taki wkład od cioci dla Maleństwa, którego imię wybierzesz z tego tysiąca stron :-D.

cornelka, te przebarwienia to niestety coś naturalnego w ciąży. Możemy za nie podziękować naszym hormonom, które produkują więcej melaniny niż zawsze. Na razie jedyne co możesz zrobić to nie wystawiać skóry na słońce i używać kremów z filtrem minimum 15 SPF. Przebarwienia zbledną po porodzie, wtedy też będziesz mogła pomóc im wybielającymi peelingami. Ja mam z natury dużo piegów na całym ciele i niestety też się trochę rozszalały, szczególnie na całym brzuchu. Na szczęście brzucha nie pokazuję na lewo i na prawo, więc w ogóle się tym nie przejmuję :-D.

irisson, dobrze, że zrobiłaś zdjęcie. Bo jak Laura wróci do domu to ten porządek przejdzie do historii i nikt by Ci nie uwierzył, że wszystko miało swoje miejsce :-D. A ta kanapa jest rzeczywiście genialna.

W końcu odessałam się przed 12:00 od laptopa i wynik jest taki, że w kuchni gotuje się kilkanaście ogromniastych gołąbków. Uff, trzy/cztery obiady z głowy :-). Zaraz zacznę się przygotowywać na te warsztaty i znowu dzień przeleciał. Nudne takie życie.

Dzien Doberek ;)

Pojechalam dzis rano na opalanie natryskowe jestem piekna hehe ;) i bronzowa tak naturalnie, nie pomaranczowa tylko musnieta sloncem mmmm ;) tylko przez caly dzien nie moge dotknac wody i sie myc haha :D dobrze ze prysznic rano wzielam... bo nie wiem jak bym wytrzymala tym bardziej ze upalow ciag dalszy ;)

Oczywiscie po drodze wskoczylam do tesco i kupilam dwie wielkie paczki malin z czego jedna juz zjadlam a druga wciaz sie do mnie usmiecha;)

Mala Di- wspolczuje bardzo , napewno musi Ci byc ciezko, trzymam kciuki ze uda Ci sie z tym wozkiem cos wywalczyc!

Irrison- swietna robota, mnie tez czeka zrobienie pokoiku malego juz teraz ma on mnustwo rzeczy mimo ze siedzi jeszcze w brzuszku a pokoik malutki ;)

Ide posegregowac ciuszki dla malego i przyszykowac do prania ;)

Dzag haha zrobię zdjęcie jak wróci :-D ja siedzę i się delektuję ciszą... do szczęścia tylko mi brakuje truskawek :-p

Katjusza ja właśnie nie wiem jak to wykombinuję, bo jak Nina będzie spać, to Laura będzie wariować :szok: chyba będziemy cały czas na dworze.. dobrze że w obwodzie jest babcia :-p

No i jednak pogadałam z dziadkiem, przyniósł mi truskawki <3 przepyszne sa, takie czerwone i slodziutkie..chyba ani jednej kwasnej nie ma, irisson, moge troche odstapic :-D
. Ale po prostu powiedział, że nie bedzie decydował za tate...choc mowilam mu, ze tata wczesniej sam to zaproponował. No i że dzisiaj lezy pod kroplówka z silnymi lekami i zebym jutro sprobowala do niego zadzwonic, moze juz bedzie wtedy lepiej kojarzył. Może jeszcze sie uda i nikt mnie nie ubiegnie, szczegolnie ze ta pani wystawiala to ogłoszenie tylko na stronie mojego miasta, i ono już wygasło, bylo tam dlugo a nikt sie nie zgłosił inny...moze nie wpadnie na to by wystawic na allegro? :p

Ja to nawet nie musze w totka, nie potrzebuje milionow...wystarczy mi ze którejś z Was sie poszczesci, wygra miliony a mi odstąpi te 600zł na wózeczek :-p

dziekuje dzag,a wiec trzymam kciuki za wygraną ! :p 1000 stron ale razem z opisami kazdego imienia... na koncu jest tez indeks, wiec niby moge tylko to przeczytac. Ale tam sa przedziwne imiona, nawet takie jak Achilles czy Herkules :-D ale sa tez i zwykle

Ostatnia edycja:
mala.di, no to masz u mnie jak w banku. Mnie 25 baniek też niepotrzebne. Nigdy na nadmiar kasy nie cierpiałam, więc nawet nie wiem co bym z tą kwotą zrobiła :-). A do tej pani od wózeczka zadzwoń i poproś, może zaczeka te kilka dni.

Narazie jeszcze czekam aż siostra druga wróci z pracy, może ma jakieś oszczędności? powinna wrócić miedzy 15 a 17...

Jeśli nie bedzie miała pozyczyc to zadzwonie i powiem że właściwie to jestem zdecydowana (bo ona jeszcze nie wie że to moj wymarzony wozeczek :-p teoretycznie umawialysmy sie tylko na oglądanie) no ale że wystapil problem z kasą i że dam znać jak tylko ją zdobęde...

Dziewczyny, moge upiec tarte w tortownicy ??

Ostatnia edycja:
reklama
mala. di, to trzymam kciuki! Oczywiście, że możesz, tylko boki będą nieregularne, ale ja wolę takie rustykalne, nie idealne wypieki. Pamiętaj żeby obciążyć ciasto i po nakłuwać żeby miało gdzie powietrze uciekać.

irisson, porządek pierwsza klasa:-)

Do góry