reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

kakakarolina, mi się wydaje, że rosnąca macica uciska jelita, a te uciskają żołądek, dziś nawet w przychodni na komórce czytałam sobie w necie anatomie człowieka i o żołądku:-) Innej teorii nie mam. Mi się wszytko cofa, no masakra:-( Za to dieta cukrzyca okazała się zbawienna dla moich jelit, zaparcia? jakie zaparcia! teraz wypróżniam się dwa razy dziennie:tak:

reklama
Może dlatego, że tą dietę mniej więcej stosuję od początku o zaparciach nie ma mowy. U mnie to nawet 3-4 razy dziennie od początku ciąży ;-) mam nadzieję, ze dziecko przemieści się szybko w jakiś inny obszar brzucha.

A propos wypróżnień, u mnie nieco gorzej, raz dziennie, czasem zaszaleję, to dwa razy ;-) Wczoraj upiekłam, zainspirowana wpisem k8libby o muffinkach babeczki z gorzka czekoladą, na mące pełnoziarnistej i z cukrem trzcinowym (wyczytałam, że gorzka czekolada ma niski indeks glikemiczny, więc sobie pozwoliłam).M bardzo smakowały, dziś zabrał 3 do pracy :-D

Mnie, odpukać, mdłości naprawdę oszczędziły, podobnie jak wymioty. Dlatego pewnie przybrałam więcej na wadze.

Dobrze, że wpisałyście swoje opinie o dzisiejszej dostawie w Lidlu, nie miałam siły się tam wybrać i nie żałuję.
A teraz kończę pić 1.5 l wody i co 5 minut latam do kibelka :sorry:

Jakie macie plany obiadowe? Ja chyba nagotuję makaronu też pełnoziarnistego i zjem z truskawkami - tylko na to mam ochotę w tak ciepły dzień :-D Po ciąży będę chyba miała odruch wymiotny na ich widok, podobnie jest z jajkami, których ostatnio wcinam strasznie dużo :tak:

uff, wróciłam ze spaceru, myślałam że jest chłodno ale pies znów się przydusił, uratowała nas pani z pobliskiego domu z wiadrem lodowatej wody, muszę uważać - nie rzucać mu piłki aż nie nabierze jakiejś kondycji, uważać na ciepło... on się durny tak ekscytuje tą piłką że to jest przez te emocje, nie przez wysiłek - bo jak ciągnął wózek po górach to nic mu nie było. serce ma zdrowe bo ma badania robione. dostaje zwężenia krtani chyba, widziałam na własne oczy, miał w gardle tylko szczelinkę... znów był cały siny. masakra. no dobrze że się wszystko dobrze skończyło i była tam ta pani w tym domu... już do tego więcej nie dopuszczę...

dziecko ubrałam w sam raz, body z długim rękawem i długie spodnie z misia, plus skarpetki i sandałki. sama ubrałam cieniutką bluzkę i było mi chłodno ale nie zmarzłam. choć pod koniec zaczęło padać wielkimi kroplami i trochę nas zmoczyło, ale tylko trochę... wracając mijałam kiosk i były truskawki :) ostatni koszyk, nasze krajowe za 8zł. kupiłam i na obiad będzie makaron z truskawkami :) na nektarynki też już czekam, pamiętam że w zeszłym roku sporo tego zjadłam a ja owoców generalnie nie jadam

Mart - super z tą zastawką, widzisz - martwiłaś się ale na szczęście wszystko OK :) trzeba być zawsze dobrej myśli :)

co do legginsów - ja kupiłam w takko fashion z lajkry za 35zł i są super, nic nie prześwitują, są bezszwowe i są na cały brzuch, trzymają nieźle wszystko :) tylko jeszcze w nich nie byłam bo nie mam co założyć na górę, dziś idziemy gdzieś do sklepów (lidl, auchan) to może coś sobie kupię. a co myslicie o tym termometrze z lidla??

k8libby - co do szczeniaków to trzy z moich mają super domy, strasznie fajni ludzie, nie wahałam się żeby im oddać psiaki i wiem że będą miały dobrze i pozostaniemy w kontakcie :) choć miałam trochę telefonów i maili po których ludzie od razu byli skreśleni i odmawiałam :p myślę że ta jedna ostatnia też znajdzie dobry dom bo z trzema psami, dwójką dzieci i mieszkaniem w bloku 44 metrowym nie dam rady :p

dorotak - o, jesteś :) rzeczywiście ostatnio Cię dawno tu nie widziałam, współczuję nawału obowiązków, jesteś dzielna że dajesz radę... a o L4 nie myślałaś..?

summerbaby, a jakiej rasy jest Twój Czesio? fajnie że ma gdzie popływać :) moje też lubią a nie mam pod ręką wody, musiałabym gdzieś podjechać

Olga, ja go kupiłam, wypróbowałam i zdaje się być fajny :) prosty w obsłudze bardzo! Mierzy temp. z czoła, ucha i pokojową.

k8libby - no to jak pokojową też mierzy to chyba dobrze świadczy? bo słyszałam o takich do ucha co pokazują różną temp jak się je źle wsadzi - a jeśli on jest w stanie zmierzyć temperaturę z powietrza to jakoś wydaje mi się fajny

a porównywałaś te pomiary z pomieszczenia z jakimś innym termometrem? zgadza się mniej więcej? no i czy te pomiary z czoła i ucha to jakieś rozsądne wychodzą? nie miałaś jakichś dzikich wyników? ciekawe czy dziś po południu jeszcze ten termometr będzie, chyba kupię w takim razie jak piszesz że jest OK :)

Z ucha i z czoła wychodziło mi tak samo, a niestety pokojowego innego nie mam, więc nie mam z czym porównać. W moim lidlu było ich dużo, więc powinny być po południu.

super, dzięki za pomoc, jak tylko będzie to kupię bo pewnie się przyda nie raz - u Natalii nie miałam wielu okazji mierzyć bo raczej nie bywa chora, no ale jak będę mieć taki to na pewno częściej będę jej sprawdzać temperaturę, poza tym przy drugim maleństwie nie wiadomo jak będzie. no i kiedyś mierzyłam psu termometrem rtęciowym w tyłku - to dopiero była masakra! ciekawe czy u psów też będzie dobrze mierzyć :) no i ja z mężem czasem chorzy a nigdy nie mierzymy, przy takim sprzęcie będziemy mieć pełny monitoring temperatury całej rodziny :D

reklama
Hejka, ale się rozpisałyście od rana :-D
MieMie tantum verde można i kup sobie jeszczę jakąs ochydną pastę na chore dziąsła - paradontax i jakaś jeszcze

Ona jest słona, i to tylko przez 3 mycia. Potem super. Te zwykłe są słodkie, zawsze jak się budziłam rano to miałam niesmak w ustach, a po tej nie ma.Raz się pomyliłam i wzięłam męża, jakąś normalną, to aż mnie skręciło, taka słodka. Ja już nie zmienię na inną :-D

zastawka w serduszku się domknęła i nie ma śladu po jakichkolwiek nieprawidłowościach. Wszystko jest książkowo
SUPER, mam nadzieję że u mojej też się domknęła. A tak w temacie, to jak ostatnio byłam u kardiologa na USG serca to mi powiedział, że mam też niedomkniętą zastawkę trójdzielną...tak jak 80% populacji :-Di nie wiemy o tym bez szczegółowych badań.I jest to bez wpływu na nasze życie

aaaaa i pierwszą noc bez siusiania do 7:0 przespałam SZOK!!
Heh ja też prawie do 8 wytrzymałam bez siusiania :-D zawsze po 5 mnie budzi ból i ucisk :-(

z mężem pogodziłam się wczoraj, jest OK...

rany, ja się nic nie odnoszę do Waszych postów, tylko piszę swoje i znikam, ale jakoś mam tak podły humor i tyle do zrobienia przy kompie a za nic się nie mogę zabrać.
To fajnie że się z mężem pogodziłaś i masz mniej stresów !:-D co do odpisywania, też czytam uważnie, ale czasem sił brak popisać więcej :-(ale myślę, że nikt tu żalu o to nie ma...

Pochłonęłam właśnie pół kobiałki truskawek i mi nie dobrze, w ogóle mdłości wróciły.
Asiu mnie też wrociły mdłości i ulewa mi się. Jak zjem to nie mogę leżeć...masakra
I wiesz co ci powiem gadałam o tym fenoterolu z moim lekarzem. Powiedział że nie trzeba się tak kurczowo tych godzin trzymać. Moj mąż się w sumie o to zapytał, bo go budzilam o 6 rano. I lekarz powiedział że mogę brać o północy a potem się wyspać i np. o 8 rano. A jak mam więcej skurczów to mogę sobie dobrać 6 tabletkę w ciągu doby.

summerbaby nie masz czego żałować z tym lidlem. Ja właśnie wróciłam.
A ja się nawet nie wybieram:-D
Tuniki i bluzki są 20% taniej w C&A w sklepie on-line !

Olga, ja go kupiłam, wypróbowałam i zdaje się być fajny :) prosty w obsłudze bardzo! Mierzy temp. z czoła, ucha i pokojową.
ja kupiłam taki BEZDOTYKOWY TERMOMETR MICROLIFE NC120 ! PROMOCJA! (2267010283) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i też mierzy wszystko ładnie :-D

Ja konczę już prać wszystkie rzeczy dla dzieci, dziś rożki i kocyki poszły w ruch.Jeszcze poprasować trzeba i koniec :-D
Byłam w rossmanie i kupiłam podkłady do przewijania i do niech dają chusteczki te rossmannowe za 1gr. no to wzięłam
U mnie na obiad dziś pomidorowa, i salatka: sałata, jajka, rzodkiewki, szczypiorek, troszkę jogurtu i majonezu..pychota :-D
A wczoraj w nocy poduszka pachniała mi goframi...więc pewnie wieczorem gofrownica pójdzie w ruch :-D
Miłego dnia dziewczynki

Do góry