kakakarolina
Fanka BB :)
Pilates podczas ciąży - mmo.pl ja kupiłam sobie coś takiego. Ruszam jak tylko dostanę zielone światło od ginki czyli myślę, że po świętach;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
... taka jest prawda - jak oswoisz strach, to nie skupiasz się na bólu i poród postępuje szybciej!Większość ciężarnych przygotowanych psychofizycznie przezywa poród jako zadanie, w którym rola matki jest niezastąpiona w ochronie rodzącego się dziecka. Omijają one zespół niekorzystnych reakcji, które zamykają się w pętlę: lęk - skurcz - ból...
kamień spadł mi z serca...a zarazem mniej się będę bała porodu
Nie wierzę, że będziesz nieszczęśliwa. Wkrótce coraz więcej czasu będziesz poświęcała na przygotowania do powitania dzidziusia - sama zobaczysz, jak ten czas szybko minie... :-)Będę nieszczęśliwa, ale jak mus to mus.