reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Cześć dziewczyny:)
cornelka super wieści no to kochana tylko nam sie do lipcóweczek nie przenoś;p

LeRemi normalnie jakimś slangiem Twój synuś zaczyna gadać
:-D

ika27 super ,że zapytałaś lekarza o to farbowanie teraz to i ja poczekam. Co do imienia to ja nie widzę żadnego problemy no może jedyny będzie przy spotkaniach rodzinny jak jedną zawołacie to obie będą przybiegać
:confused:

Ja u lekarza już byłam ale ponieważ było to w bardzo wczesnej ciąży to nawet mnie nie zbadał ale za to dał skierowanie na badania no i właśnie jutro mam wizytę u wampirków brrrrr...aż się boję:(

reklama
hej dziewczyny do mnie dzisiaj przyjdzie fryzjerka i będę się farbować i obcinać, mój lekarz powiedział że można więc tego się trzymam zastanawiam się tylko czy kłaść kolor na całych włosach czy darować sobie i tylko balejarz z daleka od skróry zrobić, eh głupio mi dzwonić do lekarza i o to pytać

mam pytanie czy któraś z was jak była w 5tym tygodniu ( lub końcówka 4tego) widziała tylko pęcherzyk

Ostatnia edycja:
Kot w Butach - jasne! przecież to takie oczywiste!! ;-);-):-)

cześć dziewczęta, ja z farbowaniem też czekam do drugiego trymestru, szczególnie, że teraz i tak mam nakaz leżenia więc w sumie bez sensu, co do takich samych imion w rodzinie ja mam w tym wprawę - mój ojciec, mąż i ojciec crzestny (brat mojej mamy) noszą to samo imię, jak się spotykamy na imprezie rodzinnej i któraś z nas woła z kuchni o pomoc to każdy udaje, że to nie do niego :-D )

Malinkaizi witaj i rozgość się.;-) Ciężkie masz doświadczenia za sobą:-( Trzymam kciuki oby teraz wszystko dobrze się skończyło. Światełko dla Twoich Aniołków
Marcia331 widzę, że Ty z tych niecierpliwych:-), Super, że beta rośnie prawidłowo.:tak: Może u nas też będzie Tosia. Poprzednio miał być Antoś po dziadku ale M zaoponował;-).
Ewelina tez ładne imiona zwłaszcza Lilka ;-)
LaRemi kot w butach:-D:-D:-D:-D ja też nie byłam u lekarza idę dopiero za tydzień
Ika kurde no to nie farbuję:szok: A co do imienia to jak się uprzesz i Ci się mega podoba to daj tak samo ale na pewno jeszcze Ci się odmieni:-D

To i ja mam dla Was zagadkę. Z tydzień temu przychodzę do domu i pytam Maksa co jadł na obiad? Odpowiada :zupkę -stop. Co jadł??
A mnie dziś mój synek rozpieścił spał prawie do 8:szok: Nie pamiętam kiedy się to zdarzyło. Wstał o 6 i zawołał o mleko dałam mu i myślę, że wstajemy a on zasypia dalej. Czuję się przespana :-D Kładę się wcześniej bo niby zmęczenie ciążowe (chociaż aż tak senna nie jestem) i śpię tak długo. dziś chyba nie zasnę ;-)

hej dziewczyny do mnie dzisiaj przyjdzie fryzjerka i będę się farbować i obcinać, mój lekarz powiedział że można więc tego się trzymam zastanawiam się tylko czy kłaść kolor na całych włosach czy darować sobie i tylko balejarz z daleka od skróry zrobić, eh głupio mi dzwonić do lekarza i o to pytać

mam pytanie czy któraś z was jak była w 5tym tygodniu ( lub końcówka 4tego) widziała tylko pęcherzyk

ja jak bylam w 5 tygodniu i 2 dni wg usg mialam duzy pecherzyk i dziedzie ci miala 2 i pol mm ale bez serduszka jeszcze... ale kazda dzidzia rosnie w swoim tempie :)

Witajcie dziewczyny, czy powinnam się stresować jeżeli na bieliźnie zauważyłam 3 małe kropelki jasnobrązowe, wizytę mam dopiero za tydzień, wolałabym poczekać bo wtedy będzie serduszko i coś więcej pewnego usłyszę. Czy Wam też się tak zdarzyło? Chyba zwariuję.

kakakarolina dziękuję za milutkie powitanie a szczególnie za kciuki,będą mi potrzebne teraz w każdej ilości. Co do zagadki to się poddaje moje dziewczynki już takie wielkie ,że nie pamiętam ich slangu.

Karenm trudno powiedzieć. Plamienia w ciąży się zdarzają i czasem w ciąży nie znaczą nic złego a czasem.... no ale jeżeli nic się dalej nie dzieje... A nie masz możliwości zadzwonić do gin?? Też plamiłam w poprzedniej ciąży zadzwoniłam do gin uspokoiła mnie ale kazała od razu wziąć dupfaston a przyjęła mnie dopiero na następny dzień i okazało się, że wszystko ok. Bądź dobrej myśli, oszczędzaj się i obserwuj. Trzymam kciuki

karenm - lekkie plamienie w ciąży jest dosyć powszechne, sama takie miałam w ciąży z Natalką, gorzej jak występuje krwawienie, wtedy jest to niepokojące, ale ja i tak na Twoim miejscu skonsultowałąbym się z lekarzem prowadzącym, zawsze lepiej dmuchać na zimne..

reklama
karenm moja ginka mi powiedziala ze jezeli plamienie jest brazowe to ok, brazowa krew znaczy stara moze byc z zagniezdzenia jeszcze albo z rozciagania macicy... ale czerwona zywa swieza krew nie wrozy nic dobrego i nalezy sie zglosic do ginekologa, moze oznaczac np krwiaka ktory nie jest grozny ale trzeba go wylezec...

Do góry