reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

MieMie trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę i wierzę, że przyniesiesz nam same dobre wieści!
Olga ja również wiele dałabym za taki widok za oknem :-) u mnie same bloki wokoło, troszkę zieleni i mały placyk zabaw dla dzieci.
Aia dobrze, że to „tylko” tyle się okazało i z maleńką wszystko dobrze! Ale strachu to Ty się pewnie biedna najadłaś nieźle…
Doti najlepiej jak ząbka faktycznie się pozbędziesz, bo ból wcale nie będzie przechodził, a przecież nie można się tak cały czas faszerować tabletkami przeciwbólowymi.

My dziś wróciliśmy z połówkowego i okazało się, że będziemy mieć córeczkę :-):happy2: A tak każdy nam wróżył, że będzie chłopczyk, bo „dziewczynka odbiera mamie urodę”, a ja się w ogóle nic nie zmieniłam :) więc jak widać, jestem żywym przykładem na to, żeby nie wierzyć w przesądy ;-)

reklama
Maggic_m serdeczne gratulacje. Niesiesz wspaniałe wieści :-) Pewnie jesteś przeszczęśliwa :tak:

Ja właśnie relaksuję się przed TV i staram się o niczym nie myśleć - jak na razie wychodzi bardzo dobrze :-D

Miłego wieczoru dziewczyny :tak:

Magicc tego zeba mi zatrula i dlatego tak boli.Kurcze wzielam apap i juz 8 godz boli zamiast slabiej to mocniej.
Marcia z ta atmosfera to trafilas.Jest prawie 23 a ja spacerowalam po dworze bo cisnienie mialam 150 na 90 .A to wszystko przez ta cholerna tesciowa bo nie moze sie uspokoic.Na swieta przyjechala do mnie mama i ta dzis wsciekala sie do tz jak ja bylam u dentysty o to ze z mamusia siedzial a potem jeszcze ja odwiazl.No i w ten sposob powyciagane zostaly jeszcze inne sprawy i klocili sie do 22 pewnie jeszcze by byla awantura tylko przyjechal brat z narzeczona.Przyszla synowa posluchala jak tesciowa sie wscieka.Super co?Tesciowa jest chora z nienawisci albo nie wiem co.Boje sie cisnienia

doti, ja też akurat 2 tygodnie temu skończyłam leczenie jednego z zębów. Niespodziewane leczenie kanałowe. I mnie trucie nic a nic nie bolało...:eek: Może coś tam poszło nie tak :confused:? To chyba nie za dobrze, bo tak naprawdę w czasie ciąży kanałowe leczenie jest "na czuja" - dentysta przed załataniem zęba nie sprawdzi go na rtg. Ja to na wszelki wypadek odezwałabym się jutro do dentysty w sprawie tego bólu...

Moja dentystka ma urządzenie do pomiaru głębokości kanałów, więc nie musi robić prześwietlenia, żeby sprawdzić, czy kanał jest oczyszczony :)

Doti, jestem tego samego zdania co dzag82. Zatruty ząb nie powinien w ogóle boleć. Ja też miałam trutego i dentystka mi powiedziała, że jak tylko będzie bolał, mam się do niej zgłosić. To znaczy, że coś się dzieje z zębem. Idź kochana do dentysty i dowiedz się co dalej.

Nie znam się na tym i nie wiem czy w ogóle nie powinien boleć :baffled:. Skoro jest rozgrzebany to coś tam na pewno powinno być czuć. Ale żeby aż taki ból żeby nie dało się bez tabletki? No nie wiem... Miałam kilka razy w życiu leczenie kanałowe, na świeżo też teraz mam doświadczenie i nie było żadnego bólu. No, nie licząc czyszczenia zęba na fotelu. Wtedy bez znieczulenia nie dało rady :-). Doti, dentystka na pewno się nie obrazi jak się z nią skonsultujesz. Gdyby coś się rzeczywiście działo niedobrego to również dla niej lepiej jest zareagować wcześnie. A jak powie, że ząb ma prawo boleć bo na przykład był w tak kiepskim stanie - przynajmniej się uspokoisz :-).

Hehe, dzag82 zgadzałam się z Tobą w tym, że doti powinna się zgłosić do dentysty i upewnić czy wszystko jest ok :) może trochę nieskładnie napisałam:)

Z tego, co mi moja dentystka powiedziała wtedy, odniosłam wrażenie, że zatruty ząb nie powinien boleć. Mnie nie boli do dziś, czyli wszystko jest ok. No ale znawcą też nie jestem, więc wizyta u dentysty jak najbardziej wskazana :tak:

reklama
Hej dziewczyny ! ja właśnie przed pracą, mocno trzymajcie kciuki, bo jak dobrze pójdzie, to będzie mój ostatni dzień w pracy, w tym roku :-D chociaż miał być wczoraj, ale moje zastępstwo chyba utknęło w medycynie pracy i nie pojawiła się w ogóle, może dzisiaj? odezwę się jak wrócę, oby z dobrymi wieściami :-D
miłego dnia i udanych wizyt :tak:

Do góry