reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Hej Dziewczynki,
czy Wy też macie takie dupne humory dzisiaj? w Szczecinie od rana leje, wiatr wieje i jest mega nieprzyjemnie. Mama mi przywiozła zakupy z rana, żebym nie łaziła, bo jeszcze nie do końca zdrowa jestem.

Mąż mój dzisiaj znowu późno przyjdzie, jakieś spotkania i prezentacje na jutro szykują... Jutro ważny dzień, spotyka się z Aniołami Biznesu i chyba wraz z dwoma kolegami na pomysł kupę kasy dostaną, trzymajcie kciuki, mówimy o kwotach z 6 zerami!

Robię karkówkę w sosiku i buraczki na ciepło, bez zupki :)

Jutro fryzjer, w końcu wyjdę z domu a w piątek ma być z 10 stopni, to przejdę się zobaczę co u mnie w pracy słychać :)

Kupiłam na allegro strój kąpielowy, 2 częściowe tankini z H&M, czekam, tylko, żeby się zrobiło ciepło i rusze na basem :)

a na poprawę humoru Dub FX - The Rain Is Gone (feat. Flower Fairy) - YouTube

reklama
dorotak - tak mój zakup :) a co do zaparć polecam otręby - 2 łyżkki owsianych i dwie pszennych - z mleczkiem posłodzonym, po max 5-6h będzie po sprawie :p

k8libby - trzymam kciuki :p

kruszki - bezpiecznej podróży

Mnie mąż rano zdenerwował ale już wyjaśnione, a potem tata wpadł i jak się dowiedział, że wózek kupiłam to się szarpnął i mi na niego dał :p mówiąc, że wózki to on kupuje - jakbym wiedziała to nówkę wypas bym brala :p hehe ale bardzo się cieszę bo to duża pomoc, a że to jego pierwsze wnuczątko ma być bo ja jedynaczka to wogóle szaleje:) nawet na wizyty lekarskie na siłę mi kaskę wcisną bo jego wnuczątko musi mieć wszystko i nic nie może zabraknąć:p nerwus jest ale pod tym względem kochany - choć ja należę do tych którym ciężko kasę dać - mnie to krępuje nawet od rodziców:/ dziwna ja jakaś :p

milionka - ja praktycznie codziennie jadłam otręby, które dodawałam sobie do jogurtu, ale ani drgnęło :(
W zupełności Cie rozumiem, dla mnie też krępujące jest przyjmowanie od kogoś pi, ale to miło że dziadzio chce się angażować dla wnuczątka :))

k8libby - trzymam kciuki za sukces męża :tak:

k8libby, tu w Krakowie przepięknie 20 stopni i zero chmur. Trzymam kciuki za męża projekt, mój też b. dużo pracuje ostatnio. Ma teraz jakaś sumka z grantu spłynąć co prawda cztery zera:-) ale na wyprawkę i oddanie długów starczy:tak:

millionka, mi też rodzice kupują, ale to dopiero w czerwcu zacznę się rozglądać. Mój tata jak się dowiedział ile kosztuje clexan to powiedział, że on finansuje ale i tak dostajemy od niech bardzo dużo, a sami nie mają więc odmówiłam.

kruszki, nie daj się tam na Mazurach:-)

doti, nie ma się co spinać będzie do jedzenia co będzie, najważniejsza jest atmosfera i jej przede wszystkim Ci życzę.

LaRemi, spryciarz:-)

Ja dziś mam pierwszy taki pracowity dzień od dawna. Najpierw byłyśmy z mamą na placu, po jarzynę, ryby, jajka, mięso. Potem w Realu, ile tam ludzie masakra. Weszłam w Realu na ubranka i mnie jeszcze nic nie rusza do kupowania, chyba nadal się boję. Szczególnie, że jak dużo chodzę to nic czuje ruchów, dopiero jak się położę lub siądę. Teraz piorę, prasuje, sprzątam i gotuje. Mój Eddie nie ułatwia mi bo cały czas coś kradnie i chce żeby go gonić, mamy balkon wychodzący na dwa pokoje i on kradnie żeby go ganiać w kółko:tak:. Teraz mąż jedzie z psiarzami na spacer, ale ja już nie mam siły, krzyż mnie boli i na dziś już koniec.
Dla mnie wyjście to w ogóle logistyka z lekami, fenoterol co 6 h, który nie mogę łączyć z żadnym lekiem, a do tego zażywam witaminy, magnezy, żelazo, i wapń których też nie można łączyć tylko ten acard i luteine bo to wiadomo gdzie:tak: mogę wziąć z czym chce, już sobie to rozpisuje bo czasami nie wiem co brałam co nie:tak: Jutro przychodzi mama mamy sprzątać, a w pt piekę, mam nadzieje, że to nie za dużo jak na mnie bądź co bądź teraz głównie leżałam przez 3 mc -c e.

Hej Dziewczynki,
czy Wy też macie takie dupne humory dzisiaj? w Szczecinie od rana leje, wiatr wieje i jest mega nieprzyjemnie. Mama mi przywiozła zakupy z rana, żebym nie łaziła, bo jeszcze nie do końca zdrowa jestem.

Mąż mój dzisiaj znowu późno przyjdzie, jakieś spotkania i prezentacje na jutro szykują... Jutro ważny dzień, spotyka się z Aniołami Biznesu i chyba wraz z dwoma kolegami na pomysł kupę kasy dostaną, trzymajcie kciuki, mówimy o kwotach z 6 zerami!

Robię karkówkę w sosiku i buraczki na ciepło, bez zupki :)

Jutro fryzjer, w końcu wyjdę z domu a w piątek ma być z 10 stopni, to przejdę się zobaczę co u mnie w pracy słychać :)

Kupiłam na allegro strój kąpielowy, 2 częściowe tankini z H&M, czekam, tylko, żeby się zrobiło ciepło i rusze na basem :)

a na poprawę humoru Dub FX - The Rain Is Gone (feat. Flower Fairy) - YouTube

tu w warszawie też do dup* :)
pierwszy raz w ciąży rzygam! no to chyba niepoważne jest, zatrucie może jakieś albo co. do tego jestem głodna, więc już w ogóle nie wiem o co cho. no i właśnie odbija mi się styropianowym pieczywem ryżowym, no to już w ogóle nie wiem, co zjeść :eek:
ble!

Hej dziewczynki,

dziś cały dzień zamilkłam,bo skupiłam się na przeszukiwaniu na Allegro różnych akcesoriów łazienkowych - jest tego taki ogrom, że prawie cały dzień mi zleciał.

k8libby,a jakie tankini sobie zamówiłaś? Pochwalisz się :-)?

asia.85
chciałabym Cię uspokoić odnośnie ruchów maluszka. Pamiętam, jeszcze ze studiów, jak nam mówili, że jak mama jest aktywna, dużo chodzi, spaceruje, generalnie ciągle jest w ruchu, Maleństwo aż tak się nie udziela, bo kołysane ruchami mamy zwyczajnie sobie podsypia lub inaczej czas organizuje :tak: Jak mama z różnych względów musi leżeć i dużo odpoczywać (tak jak ja niestety), to dzidzia wariuje, rusza się, wariuje, bo sama organizuje sobie ten ruch. U mnie rzeczywiście tak chyba jest. Że te ruchy czuję dość często i to głównie jak leżę na boku a nie na plecach. Pewnie jak już stanę na nogi, będzie inaczej. Zasada ta najpewniej nie tyczy się dużych Maluszków, które z samego faktu, że mają coraz mniej miejsca muszą wierzgać i się wiercić :-D

Miłego popołudnia drogie kobietki :-)

k8libby dzięki za linka, przynajmniej mogłam sobie pooglądać coś innego niż materiały do łazienki :-DZresztą bardzo ładny strój,może też się szarpnę, oczywiście za jakiś dłuższy czas,bo ostatnimi czasy za mocno obkupiłam się na Allegro i na najbliższe tygodnie "postuję" od zakupów :rofl2:

reklama
Do góry