reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

reklama
asia przykro mi:-(, przytulam baaardzo mocno. Mnie zawsze po odejściu psiaków pocieszała myśl, że teraz jest im już lepiej, hasają sobie w pełni sił po zielonych łąkach...Choć pustka pozostaje długo.

k8libby
cieszę się, że wracasz do świata "po tej stronie łóżka":tak: Oby tak dalej!

kruszki szkoda nerwów kochana...Na pewne rzeczy wpływu nie mamy niestety i na nic nasze rwanie włosów z głowy. Kilka głębokich wdechów i głowa do góry, choć czasem sama opada...:dry:

exotic dzięki za odmeldowanie się:-D Cieszę się, że podróż jakoś zniosłaś i możesz sobie poodpoczywać u rodzinki, ładuj bateryjki, mam nadzieję, że pogoda niebawem zrobi zwrot i dopisze:tak:

LeRemi oj tak, my też z mężem rock'n'rollowi z silnym wektorem na lata 70-te więc płytowy szał trwa u nas nieprzerwanie od momentu kupna sprzętu. Na Allegro można wyhaczyć prawdziwe, oryginalne perełki za psie pieniądze, nie mówiąc o e-bayu, tam to już zupełny szał:tak:
A co do gramofonu. U nas świetnie się sprawdza prościutki, całkiem współczesny Denon.
Warto zwrócić uwagę na wejściówki w wieży do podłączenia gramofonu, żeby nie trzeba było montować osobnego sprzętu. Jak ich nie ma niestety koszty rosną...My kupiliśmy najpierw mini wieżę z mocnymi głośnikami, potem sam gramofon, podłączyliśmy do wieży i chodzi, a w zasadzie gra jak złoto:-D Warto, naprawdę warto.

A my właśnie wróciliśmy z obżarstwa u moich rodziców i leżakujemy:-D

Dobrej nocki :*

Aia ty już masz 6 miesiąc !!! super !!! :-D
ej czy ktoś już myślał nad torbą do szpitala? ja byłam dzisiaj na zakupkach szmatowych, zresztą świetne sobie tuniczki kupiłam dzisiaj :-D no i przechodziłam koło koszul dla karmiących, zresztą za grosze, bo 26zł za nawet fajna bawełnianą, odpinającą się na dwa cyce, więc myślę, że ok, no i zaczęłam się zastanawiać kiedy sie pakujemy? bo ja nie mam nicccccccc :szok:

Dziś odszedł mój piesek, był z nami 11 lat. Pojechałam się z nim pożegnać do rodziców, ale ze względu na wybroczyny i krwawienie bałam się do niego przytulać i całować, tak mi teraz źle, że go nie pocałowałam w ostatnią drogę:-(

3maj się cieplutko, ja we wrześniu też pożegnałam mojego 11-latka (towarzyszyłam mu do końca, jak mojej pierwszej suni), a teraz mam psiura ze schronu :)

Aia ty już masz 6 miesiąc !!! super !!! :-D

Ja wciąż mam problem z liczeniem tych miesięcy...:confused: Na różnych stronach są różne podziały. Lekarze podają w tygodniach, a ludziska pytają się zawsze "w którym jesteś miesiącu?". Jak to liczycie? Jaki podział jest najbardziej "przyziemny"? :)

A co do sprzętów grających - dzisiaj spontaniczny wyjazd do centrum handlowego skończył się kupnem mini wieży :-) ale jednak nie kupiłam upatrzonej JVC, ale Sony. Świetny dźwięk :happy2:

Asiu współczuję!! Sama mam wiekowego pieska, choć w dobrej formie, kiedy tylko pomyślę, że mogłoby go teraz nie być z nami, to aż mi ciarki przechodzą :( Ściskam!

Ostatnia edycja:
Maggic weź sobie właśnie Ai suwaczek, on mi się wydaje, że najtrafniej pokazuje miesiące, masz teraz piąty miesiąc, po 22tyg. jest już szósty, 27tyg. to 3 trymestr i 7 miesiąc, a ja liczę sobie dodatkowo tak, okres powinnam mieć 14 każdego miesiąca, więc 14.04 zacznie mi się 6 miesiąc i się zastanawiać nie muszę :tak: a też wolę liczyć tygodnie :-D

ooo czyli po 22tc 6miesiac, to ja zaczynam 6miesiac w srode :) do PL przyjade bedac w 1dniu szostego miesiaca..
poklocilam sie na dodatek z moim M. o ten caly wyjazd na te Mazury do jego rodziny... masakra jakas... ja dalej nie wiem co mam tam niby robic z brzuchem,wszyscy beda chlac.. tylko bede sie wkur..iac
zla jestem... :((

A mi się cały czas myli to liczenie i zwykle liczę sobie po tygodniach, zaczynając od pierwszego dnia ostatniej miesiączki. Jakby nie było już sporo czasu za nami :biggrin2:

Asiu Kochana,bardzo Ci współczuję. Doskonale wiem,co czujesz. Też miałam kochanego pieska rodzinnego, który przeżył z nami 13 lat. Ostatnie miesiące bardzo się namęczył,bo dopadł go nowotwór.Ale miał on taką wolę życia, że walczył do końca,a my razem z nim. BARDZO za nim tęskniliśmy. Minęło dobrych kilka miesięcy i wszyscy zatęskniliśmy za towarzystwem czworonogów. Wzięliśmy pieski ze schroniska i teraz są z nami bardzo szczęśliwe. Asiu trzymaj się, trochę czasu minie, zanim ta największa tęsknota nieco osłabnie. Fajnie, że psinka była w z Tobą i Twymi bliskimi i teraz już odpoczywa,bo pewnie też się namęczyła.

kruszki nie zazdroszczę tych przedświątecznych zawirowań i rozterek odnośnie tego, kto kiedy i do kogo w dany dzień pojedzie, jak sobie podzielić czas,jak podzielić go dla bliskich. Kobieta w ciąży jednak ma inną wytrzymałość,inne potrzeby i inne przeciwwskazania. Mam nadzieję, że uda się Wam znaleźć zadowalające rozwiązanie. Jak i pozostałym, dla których te (i inne) święta to droga przez mękę jeśli chodzi o zaplanowanie logistyczne. Ja jestem w takiej sytuacji, że to rodzina zdecydowała za nas i podzieliła się,że przyjadą do nas i tak czas spędzimy. Nie miałabym teraz sił, by siedzieć przy stole w zgiełku i hałasie.

Jeśli chodzi o mój dzień, to na szczęście minął mi w nieco lepszym samopoczuciu i fizycznym i psychicznym. Koleżanki z pracy zrobiły mi dziś bardzo miłą niespodziankę - przyjechały w odwiedziny. Koleżanka dodatkowo upiekła przepyszne ciasto marchewkowe, którym się zajadałam w trakcie ich wizyty. Fajnie było się tak na chwilę oderwać, pośmiać, porozmawiać w fajnym towarzystwie :tak: A teraz piękny różowy hiacynt rozsiewa wspaniały zapach w pokoju...

W międzyczasie oglądam bardzo fajny film na jedynce - "Pod słońcem Toskanii" - ma fajny nastrój i klimat,polecam.

Życzę Wam Kochane miłego wieczoru :-D

reklama
Kruszki ja ci sie nie dziwie,tez by mi sie nie chcialo. Nie dasz rady jakos tak zeby i wilk syty i owca cala? Jakis kompromisik i facecik zarax lepiej funkcjonuje:)
Znaczy ze jesli wedlug usg ja juz skonczylam 21tc w sobote,zaczelam 22 tak? Znaczy ze tez juz mam 6m-c czy dopiero jak skoncze 22?
Asia wspilczuje i tule mocno...

Laski ale "wdeplam", odkrylam dzis messanger na tel i od 18 chyba nie moglam sie rozlaczyc z psiolka z niemiec:D a potem nasze forum i obiadu na jutro nie nada:D Tz juz letko zezowal na mnie ale poki co bez komentarza:) jutro chyba celowo zostawie tel w pracy...

Slodkich snow!!!

Do góry