reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Cześć dziewczyny:biggrin2:,

Za oknem syfu ciąg dalszy, z rana, podczas spaceru z psem przywitał mnie śnieg. Kwiecień plecień...;-)Ledwo powieki dzisiaj otwieram, jakaś straszliwa senność mnie ogarnia co o rusz. Mąż siedzi przed kompem i pracuje, ma dyżur, a ja ledwo zipię, jakaś dysfunkcyjna się czuję. Zamiast posprzątać, zrobić coś konstruktywnego, coś czuję, że spędzę niedzielę na rozpaczliwym dobudzaniu się:dry:

LeRemi też ostatnio sobie sprawiłam wiosenny obuw i bardzo mnie to ucieszyło. Prawda, że tutaj przynajmniej wtopy nie będzie i za miesiąc spokojnie wejdę w te nabytki;-)

ewa gramofon obłędna rzecz!!! Nabyliśmy z mężem wiosną zeszłego roku i jesteśmy zachwyceni. Mieszkamy w bloku, ale i tak jakość dźwięku z winyla, choć nie wykorzystana w pełni, bo przecież nie zapuścimy pełnej mocy głośników, jest powalająca. Trochę toto kosztowało, ale uważam, że to jedne z najlepiej wydanych przez nas pieniędzy:tak: A, i jeszcze frajda z kupowania oryginalnych winyli sprzed lat - bezcenna:-D

dzag, MieMie bez wątpienia mini wieża jest lepszym wyjściem niż jakikolwiek bumbox. Ot, chociażby w kwestii stereo, bez którego każda muzyka jest płaska jak plaster sera i całkiem nijaka, jamnik albo coś a'la nie podoła z przyczyn czysto technicznych zbyt bliskiego rozstawienia głośników...W przypadku wieży warto też zwrócić uwagę na ten fakt - czy się da rozstawić głośniki. Jakość dźwięku bez porównania rośnie przy ustawieniu ich w stosownej odległości od siebie.

domi też byłam takim rannym ptaszkiem. Podobno codziennie o 5 30 byłam zwarta i gotowa na buszowanie. Rodzice mnie nauczyli samoobsługi i szybko przestałam spędzać im sen z powiek;-) Widzę, że Twój młody też już wdrożony do samodzielnych poczynań bladym świtem:tak:

Ratina niestety ciężko jest się czasem dogadać z własnymi rodzicami, a co dopiero teściami...Trzeba dystansu do wszystkiego i mrużenia oka. Ja w każdym razie wychodzę z tego założenia. Do złotych rad też nie mam zamiaru się stosować, co nie znaczy, że będę wojować z ich nawałem. Wysłucham grzecznie, przytaknę gdy będzie trzeba i i tak zrobię swoje;-) Tak jak się patrzę na relacje u mnie w rodzinie to najsłuszniejsza droga. Każda walka jest wojowaniem z wiatrakami, takie odnoszę wrażenie. Nie "wychowamy" dorosłych, dojrzałych ludzi...Jedyne co możemy zrobić, to wziąć na przetrzymanie i działać po własnej linii pomimo nacisków;-) Zresztą, jak tak Cię czytam, to nie dasz sobie w kaszę dmuchać bez wątpienia;-)
Dobre u Was jest to, że maż staje za Tobą murem. To naprawdę bezcenne i wcale nie takie oczywiste niestety. Bo mamusia...Wiadomo:dry:

Ja z wyprawką czekam do czerwca...Póki co rozmyślam nad wózkiem i nic mi z tego jakoś nie wychodzi:sorry2:

Miłego dnia!

reklama
Kruszki podziwiam Cię, 8 godzin to dla mnie za dużo, a co dopiero 11…;/
Dzag82 ja też poluję na jakąś wieżyczkę. Upatrzyłam sobie ładną z JVC J
K8libby dużo zdrówka!!

Pogoda nie nastraja pozytywnie dziś, choć pospałam sobie tak, jak dawno już nie spałam :-)
Pozdrawiam i życzę miłego dnia!

Hej brzuchatki! U nas dzis shopingu ciag dalszy,ale tym razem juz pod katem swiatecznym bardziej.Juz zrobilam wstepna liste potraw i ciast,na tej podstawie lista zakupow i to co wczesniej mozna to kupie juz dzis. U nas pogoda nadal ladna,zero chmurki ale rano bylo -0,5! Pranie i tak wywiesze na dwor bo w slonku wyschnie.

Aia napomknelam tz tylko o gramofonie i juz siedzi w necie i buszuje. Tutaj ceny sa do przyjecia,plyt duzo na aukcjach i prawda ze frajda z szukania tych staroci niesamowita:) Miec G'n'R albo Iron Maden w winylu ach! My z tych rockowo-metalowych lacznie z Remikiem wiec byloby sie dzialo :) A mozesz podpowiedziec na co zwrocic uwage przy zakupie gramofonu? Czy taki digital to tez wchodzi w rachube czy tylko stary klasyk?

Ratina widze Ty z tych charkakternych jak i ja i tesciowa tez mam z reguly dobra,ale z 'odpalami' i z rodzaju tych troskliwych:) I doskonale rozumiem Twoje stanowisko,tylko troche zazdroszcze meza. Moj podziela moje zdanie ale juz glosno i dobitnie tak go nie wyrazi jak ja. No i wiadomo kto w naszym zwiazku uchodzi za tego gorszego :D

No dobra,wieszam pranko i uciekamy na zakupki. Papa!

witanko niedzielne, właśnie ogladam na Polsat Cafe dokument o 6-raczkach z USA :szok:
w kwestii teściów, moi mieszkają na Śląsku (są spoko), moja mama 100km ode mnie więc mam luz ;-)

Witajcie dziewczynki ;) ja juz w polsce od 2 dni podroz mnie zmeczyla strasznie w samochodzie lacznie 17 godzin brzuszek mnie dolem bolal bo nie dalo sie polozyc nawet wiec troszke pocierpialam... ale wszytko juz jest w jak najlepszym porzadku ;) Brzuchol zaczal mi troszeczke rosnac z czego sie ciesze :)

obecnie siedzimy na dolnym slasku w okolocach jeleniej gory i tak do swiat pozniej jedziemy do mojej lodzi ;) mam w planach zaliczyc usg 4d takze dam znac jak tam wyszlo wszytko, bo wole sie upewnic tu w polsce ze wszytko gra :)

nei czytam juz zaleglych postow bo bym musiala siedziec z kilka godzin ale mam nadzieje ze mnie nic nie ominelo ;) w polsce pogoda brzydka w nocy nawet snieg pruszyl teraz swieci slonce ale nie ma wiecej jak 5 stopni ;):-)

Dziewczynki moje drogie, Wasze kciukowania pomogły, dzisiaj jest juz lepiej w miarę da się oddychać no i spałam w nocy! Nadal jednak zalegam w wyrku, jeszcze ze 2 dni poleżę, żeby sie doleczyć.
Pozdrowionka spod kołderki!

Dziś odszedł mój piesek, był z nami 11 lat. Pojechałam się z nim pożegnać do rodziców, ale ze względu na wybroczyny i krwawienie bałam się do niego przytulać i całować, tak mi teraz źle, że go nie pocałowałam w ostatnią drogę:-(

Asia przykro mi bardzo, tule mocno..

ja miałam weekend u teściów, ledwo żyjemy, jednak spanie z 19-miesięcznym dzieckiem w jednym pokoju, to masakra, pół nocy do nas gadała :szok: a o 6 rano już zabawa na całego, jak Nina się urodzi, to tez będzie z nami do tej pory aż sama zacznie przesypiać noc i won do siostry :-D

witajcie dziewczynki, ja sie wnkurzylam, pozyczylam ojcu pieniadze, mial mi oddac do srody, a dzis dzwonil do mojego M., nawet nie do mnie!! i oswiadczyl ze on mi nie odda jeszcze bo nie wyrobi... no dajcie spokoj.. na piewko jest, na slodycze maja, na *******y kasa jest, ja jade do PL i moje pieniadze potrzebuje na urlop.. czemu mnie los pokaral takim ojcem co zamiast mozgu ma przepita papke bez zawartosci szarych komorek.. masakra
exotic 17h fajnie :) my licze kolo 21h standard, zima to raz wszystko szlo ok i nagle polskie drogi, snieg, plugi zamiast na drogach to na bokach staly, jechalismy wtedy 33h !! masakra
asiu bardzo mi przykro, okropne momenty :(
[*]
no dobra, jakos sie odezwe do Was laski jutro
xxx buziaki

reklama
czołem Dziewczyny :-)

ja dziś ogarnęłam porządku w garderobie i nie mam już żadnych zbędnych worów w domu, uff ;-)

kruszki, nie denerwuj się ojcem, szkoda zdrowia :tak:
Ratina, mnie moja teściowa tez wkurza, bo ostatnio przychodzi bez zapowiedzi (nie cierpię tego) np. o 21 :angry: dobrze, że mąż po Twojej stronie, mój na szczęście też :-)
asia, przykro mi :-(
stokrotka, też oglądałam ten program, szok normalnie :szok:

Do góry