reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

Sezon grillowy uważam za otwarty :) było ognisko, była kiełbaska z ogniska i było piwko od 11 (dla niektórych Bavaria 0,0% ;))

reklama
Właśnie dzisiaj pomyślałam o rozpoczęciu sezonu grillowego, najwyższa pora :-)
Ja wczoraj zaliczyłam imprezkę, było super, fajnie tak czasem wyjść do ludzi i się pobawić :-)
za to dzisiaj cholercia dorwał mnie katar :-( Jak nie urok, to .... :-( też tak macie, że co rusz coś was łapie? mnie a to gardło, a to katar i co się wyleczę to za niedługo znowu coś :wściekła/y:

jak wam mija weekend?

Witam!
Wiem że późno dopisuje się na forum, ale nie sądziłam że bedzie jakiś wątek poświęcony tylko i wyłącznie Sierpniowi 2012 :) cieszę się i mam nadzieję że będe mogła tu często zaglądać i szukać ciekawych porad i dzielić się z wami własnymi doświadczeniami :)
do napisania :)

Witaj MagdalenoZofio :) rozgosc sie u nas ;)

ja dzisaj wrocilam szybko z pracy bo juz o 16 bylam w domku, poszlam na zakupy odebralam swoje talony na darmowe paczki pampersow hugiess oraz kupilam sobie moj pierwszy w zyciu depilator i jestem ciekawa czy wytrzymam :D musze troche zapuscic wloski na nogach bo narazie sa gladkie i zobacze jak to dziala ;)

rano okolo 5 przebudzilam sie bo poczulam jak ktos szaleje w moim brzuszku jestem szczesliwa :) mam nadzieje ze to maluch pukal do mnie :)

Chciałabym sobie kupić biustonosz taki typowo ciążowy, ale kompletnie nie wiem, jaką wybrać miseczkę (wolę kupić przez internet,bo taniej). Jeśli standardowo mam miseczkę C, to powinnam kupić o rozmiar większą?

I jeszcze pytanie o tzw. pasy ciążowe. Słyszałyście coś na ten temat? Nosiłyście, używałyście? Mogłybyście wypowiedzieć się na ten temat?

Ciężko powiedzieć, jaki rozmiar wybrać... Ja mam standardowo 75B. W poprzedniej ciąży jakoś tak w III trymestrze musiałam przejść na 80, skończyłam na dużym C. Teraz już mam 75C od miesiąca. Na szerokość na szczęście nie tyję, ani pod biustem, ani w biodrach (dzięki czemu spodnie ciążowe nie są mi na razie potrzebne, bo ubieram spokojnie zwykłe biodrówki). Poprzednio to była masakra - ubrałam dziś moje spodnie z poprzedniej ciąży - mogłabym wejść teraz dwiema nogami do jednej nogawki :/

Moim zdaniem najlepiej przymierzyć biustonosz w sklepie, a potem go wyhaczyć na Allegro ;)

Nie wiem, czym się charakteryzują typowo ciążowe biustonosze... Ja całą ciążę noszę zwykłe. Tylko do karmienia kupowałam specjalne, ale to najlepiej zrobić w 9 miesiącu. Miałam na dzień takie z usztywniającym drucikiem, na noc (bo musiałam spać z wkładkami) zwykłe bawełniane. Polecam firmę Alles Mama - po 9 mies. biustonosz jest dalej jak nowy. Odradzam Naturana - po miesiącu czy dwóch nadaje się już do kosza, rozciągnięty niemiłosiernie...

Pasów nie używałam, bo mi jakoś brzuch strasznie nie ciążył... Za to kupiłam - niestety - pas poporodowy. Wyrzucone pieniądze... Niewygodne to było okropnie, ciepłe i nieprzyjemne. Miałam kilka par majtek z pasem - i to było ok, ładnie ściągały brzuch jak trzeba było po porodzie w czymś lekko obcisłym wystąpić ;)

kupilam sobie moj pierwszy w zyciu depilator i jestem ciekawa czy wytrzymam :D

Brr...:)
Mnie odstraszał już sam dźwięk ;) Zdecydowanie wolałam wosk i plastry ;) A teraz męczę się maszynką, bo już mi się nie chce porywać na takie akty heroizmu ;)

MagdalenaZofia witamy Cię bardzo serdecznie :-)

Witajcie dziewczyny :tak: Dziś odzywam się bardzo późno, bo w ciągu dnia miałam miłe odwiedziny. Przyjechała do mnie siostra, która zlitowała się nad tym, że muszę leżeć i leżeć i wysprzątała mi całe mieszkanie. Normalnie teraz go nie poznaję :-D W końcu jakiś ład i przejrzystość :-) Dobrze, że na siostrę można liczyć w takich sytuacjach. Ale tak między nami, mam nadzieję, że już niebawem poczuję się lepiej na tyle, że sama będę w stanie ogarniać bałagan, który robię wokół siebie ostatnimi czasy :tak:

A jeśli chodzi o kopytka, to chodzą one za mną od dłuższego czasu. Podobnie jak leniwe pierogi i truskawki z makaronem... Już niedługo :-D

Miłego wieczoru dziewczyny, naładujcie się pozytywną, marcową energią :-)

Exotic87 to w ciąży można depilatorem ?? Bo gdzieś slyszalam, że lepiej bólu sobie nie sprawiać, a ja nawet okolice intymne przed ciążą depilowałam depilatorem i teraz ubolewam, że maszynką muszę się męczyć:p

Sezon grillowy uważam za otwarty :) było ognisko, była kiełbaska z ogniska i było piwko od 11 (dla niektórych Bavaria 0,0% ;))

oj Bavaria mi ostatnio życie ratowała, tak mi się piwa chcialo:)

Właśnie dzisiaj pomyślałam o rozpoczęciu sezonu grillowego, najwyższa pora :-)
Ja wczoraj zaliczyłam imprezkę, było super, fajnie tak czasem wyjść do ludzi i się pobawić :-)
za to dzisiaj cholercia dorwał mnie katar :-( Jak nie urok, to .... :-( też tak macie, że co rusz coś was łapie? mnie a to gardło, a to katar i co się wyleczę to za niedługo znowu coś :wściekła/y:

jak wam mija weekend?

ehhh ja wlaśnie padlam bo nos zatkany, gardlo ćmi :( leczę się czym mogę bo jutro do pracy:( dobrze że na 4 h :p jak nie przejdzie to o zwolnieniu muszę pomyśleć :(

Pytanie czemu niby nie moznaby depilatora?Ja tam nie znajduje zadnej sensownej odpowiedzi,kolejny ciazowy mit. Pierwszy raz najgorszy Exotic ale potem to luz.Ja w poprzedniej ciazy uzywalam do 8mca jakos,pozniej juz mi brzuch nie pozwalal:) A teraz mi sie zepsul:( Dasz rade,powodzenia!
U nas teez pogoda prawie ze na grila byla,lecz nastroju brak. Jutro ponoc juz ma padac,trzeba bedzie jakas pogaduchowa nasiadowke zorganizowac z psiolka.
Co do stanikow ja tez nosze zwykle,tyle ze wieksze. Ciazowego se nie wyobrazam na sobie.Ale tez polecam najpierw przymierzyc w sklepie a pozniej w sieci szukac. Za to do karmienia jak najbardziej polecam,cycki moze oszalamiajaco nie modelowal ale w uzytkowaniu byl niezastapiony.

reklama
LaRemi wlasnie wyprobowalam na nogach go ale mialam nie za dlugie te wloski i super troszke boli ale zeby jakos strasznie to napewno nie ;) bardzo podoba mi sie to urzadzenie ;) a kupilam w bootsie za 27f bo teraz te super oferty na dzien matki sa philipsa satinelle soft ;) polecam ;)

Do góry