reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

A jaka masz glowice,pincetkowa czy siateczke? Philips to wiecej ma chyba siateczkowych co? Ja mialam brauna pincetki i nie byl zly ale moze siateczka by szybciej "zbierala"? Bo jedyne co mnie w depilatorze irytuje to ze czasu trzeba, maszynka jednak wygrywa. Musze poszukac na necie info,ale i tak kupie chyba dopiero po ciazy,bo juz mi brzuch ogranicz ruchy:)

reklama
ehh nie mam na forum czasu... :p właśnie skończyłam oglądać kolejny film (tzn kolejną 20min końcówkę filmu) dogorywając na kanapie po wizycie dużej liczby znajomych (6 dorosłych, 2 dzieci)... którzy przyszli dwie godziny po moim przyjściu z pracy. Poszli niedawno. Jutro rano idziemy wszyscy do lasu na amfiteatr robić ognisko i kiełbaski :) widzę że wy też zaczynacie sezon grillowy :)

jeszcze co do TV to zaczął się niedawno Grindhouse 2: planet terror ale chyba nie mam siły teraz na takie kino ;) muszę sobie to obejrzeć kiedyś niedługo... lubicie tarantino? kill bill i death proof były niezłe :p

kakakarolina - kopytka nie były na rano ;) mąż późno wrócił i głodny, miał surprise :) wyszły niezłe :) irisson - ja to dzieło wykonywałam pierwszy raz w życiu, na pewno jeszcze pokombinuję z tym przepisem :) mój przepis to było właściwie "zmieszaj ser i ziemniaki - tyle ile masz, dodaj jedno posiadane w lodówce jajko, mąki wg uznania i gotowe" :)

co do depilatora to mnie trochę wrastały włoski potem i się robiły pryszczyki, ale to było dawno, młoda byłam, skóra delikatna ;) ...apropo skóry to nadal jestem cała w alergii :/ tzn nie cała tylko twarz i przedramiona. Muszę iść do dermatologa. Co do bielizny, ja w tamtej ciąży kupiłam biustonosz "do karmienia", cienki, bez usztywnień, i taki specyficznie elastyczny . miseczka jakaś taka uniwersalna -jedna elastyczna warstwa materiału, no i w sumie dopasowuje się, używam go cały czas "po domu" - po praktycznie całej ciąży, karmieniu, czy miałam duże cyce czy małe, w sumie po dwóch latach wciąż nadaje się do użytku :) wytrzymały model mi się trafił.

moje szczeniaki zaczynają chodzić na 4 łapkach, coraz więcej chyba widzą i próbują szczekać i warczą. Mają dwa i pół tygodnia... Jumper ma już przyzwolenie od Keny na wchodzenie do kojca, zajmuje się nimi jakby był tatą :p

LaRemi, nie zazdroszczę akcji z autem :/
jukix - biedny Twój synek... pociesz go tam

jutro po plenerze w lesie jeszcze na rodzinną imprezę do moich dziadków... uff :p
telegraficzny skrót, ale padam już na buzię :/
miłej niedzieli !! i pogody :)

Ostatnia edycja:
cornelka, ja jakoś unikam infekcji. Udał mi się przejść jesień i zimę aż do teraz bez kataru czy bólu gardła. Może dlatego, że unikałam skupisk ludzi i nie chodziłam do pracy.

Co do depilatora, to ja zrezygnowałam z niego, bo golenie zawsze kończyło się krzykiem, ale ostateczny jego koniec nadszedł, gdy sąsiedzi spytali mnie, czy mąż mnie bije, bo słyszą jęki z łazienki...

Dzisiaj w Szczecinie nie jest tak pięknie jak wczoraj, aczkolwiek nie jest źle, muszę coś wymyślić na obiad, chyba skocze po szpinak do lidla i zrobię z kurczakiem i makaronem :)

Witam niedzielnie

ja dzisiaj samotnie, bo mój pojechał na koncert i wraca w nocy. Pogoda piękna, tylko co ja będę sama robiła.

Odnośnie depilatora. Ani razu od 16 lat nie ogoliłam nóg, mam cały czas ten sam depilator phillipsa. Już wprawdzie się czasem zacina, ale działa. Depiluję nogi, pachy i bikini, nie wyobrażam sobie ogolenia. Co do bólu to mnie już po prostu nie boli. Polecam każdej konsekwencji w temacie bo to podstawa i warto się przemęczyć na początku bo potem procentuje długimi przerwami w depilacji i brakiem bólu.
Na wrastające włoski i zapalenia mieszków polecam krem KERANORM genialny jest, nie jest zbyt tani bo kosztuje około 35 złotych za niewielką tubkę, ale mi starcza ona na pół roku. Wszystkie problemy znikają po 2-3 tygodniach stosowania, żadnych czerwonych kropek, wrastających włosów. Problem się bierze stąd, że jak się długo depiluje to włoski robią się coraz słabsze (i tak ma być), i potem nie mają siły przebijać się przez naskórek i stąd problemy. Krem jest przeciw rogowaceniu naskórka i problem znika w 100%.

Kakakarolina podziwiam Cię za te porządki. Ja mam lenia na maxa. Narazie nic nie robię wiosennie. Powinnam się wziąć, ale w perspektywie remont jakoś od maja i w ogóle nie mam motywacji.

bosko to depilacja będzie grana:)
a ja miałam nieprzespaną noc:( tak mnie gardło dopadło - całą noc sikałam, nos zatkany, ledwo przełykałam ślinę. W ruch poszedł czosnek, miód, cytryna, mleko i dzisiaj już lepiej , a najgorsze, ze jeszcz jutro muszę w pracy wysiedzieć:( we wtorek mam wolne to odwiedze lekarza i ide na zwolnienie. I przez 1 noc prawie 1 kg mi zeszło:( i teraz nie dosyć, że brzuch nie rośnie to jeszcze zmalał po nocy:(

Milionka to witaj w klubie zdechlaków ;-)
U mnie dzisiaj było wszystko - mleko z czosnkiem i miodem, inhalacje, moczenie stóp w gorącej wodzie, wąchanie czosnku :-D, zakrapianie wodą z solą... niewiele pomogło :-(
A na dworze z 20 stopni, cieplutko, miałam jechać do rodziny za miasto a tu dupa :wściekła/y:

Cześć dziewczynki u mnie dziś pięknie, ale...piesek u moich rodziców i mój przez tyle lat 11 lat chyba ma nowotwór. Teraz jedzie na sterydach przeciwzapalnych i zastrzykach ale guzy się nie zmieszają. Jutro ma wycięcie jednego guza i na histo idzie, ale nie wygląda to dobrze, te guzy wylazły na podbrzuszu dosłownie 2 tyg temu. Do tego pokłóciłam się z tatą na obiedzie, za podobni jesteśmy. A jeszcze zauważyłam dziś, że z naszego balkonu odlatuje boczne płytki, jutro dzwonie do spółdzielni. Mieszkanie jeszcze na gwarancji ale boję się, że na jakieś dziecko spadną, mąż usunął to co mógł, te co się trzymają zostawił.

Dziewczyny mam pytanie do tych z wadą wzroku, chodzicie normalnie teraz do okulisty? bo ja się zapisałam na czwartek (czy są jakieś przeciwwskazania). W lipcu byłam potem skończyły mi się soczewy i teraz 4 m - cy nic nie noszę. Po pierwsze nie mieliśmy pieniędzy, a poza tym ciągle coś się działo i okulista to była ostatnia rzecz. Mam wadę małą bo - 2, mam nadzieje, że bardzo jej nie popsułam tym nie noszeniem niczego:-( Robiłyście lub planujecie robić badanie dna oka, pod kontem czy można rodzić sn?. Na pewno przy - 5 to jest zalecenie, ale słyszałam od okulisty, że można mieć i - 0,5 a mieć zmiany w siatkówce.

Exotic, ja depilatora niet:-), całe życie na maszynkach:-) Dziewczynki co chorują wracajcie do zdrowia, wiosna idzie, ja dziś się zmęczyłam na maxa na spacerze, mam zadyszkę i cały czas schiz, że brzuch za twardy...

Pogoda to jest przecudowna aż chce się żyć i wszystkie dolegliwości ciążowe stają się mniej dokuczliwe;-)

Co do deplilatora...jeszcze na nogach to pewnie pół biedy. ale jak można go używac w miejscach intymnych? i to jakiś specjalny czy ten sam co do nóg i pach? :-p

wygrzebalam dzis na youtubie cudowną piosenke, z uroczym teledyskiem w którym rolę główną odgrywa dzidziuś w brzuszku :-D polecam gorąco: Massive Attack & Portishead - Teardrop - YouTube

Pogoda to jest przecudowna aż chce się żyć i wszystkie dolegliwości ciążowe stają się mniej dokuczliwe;-)

Co do deplilatora...jeszcze na nogach to pewnie pół biedy. ale jak można go używac w miejscach intymnych? i to jakiś specjalny czy ten sam co do nóg i pach? :-p

wygrzebalam dzis na youtubie cudowną piosenke, z uroczym teledyskiem w którym rolę główną odgrywa dzidziuś w brzuszku :-D polecam gorąco: Massive Attack & Portishead - Teardrop - YouTube

ten sam co do nóg :) ale ja w miejscu intymnym nie do samego konca bo tam to juz zwariowac można:)

reklama
Milionka to witaj w klubie zdechlaków ;-)
U mnie dzisiaj było wszystko - mleko z czosnkiem i miodem, inhalacje, moczenie stóp w gorącej wodzie, wąchanie czosnku :-D, zakrapianie wodą z solą... niewiele pomogło :-(
A na dworze z 20 stopni, cieplutko, miałam jechać do rodziny za miasto a tu dupa :wściekła/y:

polecam kanapeczke z czosnkiem - okazuje sie ze tym własnie uratowalam sie od anginy po raz kolejny:) tearaz dostałam od lekarza tylko wapno, tantum verde i atecortin do nosa:) obylo sie bez antybiotyku :) jutro musze jeszcze isc do pracy ale potem do piatku na zwolnieniu :p

Do góry