reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

LaRemi- depilator jest pencetkowy ale tez ma nakladke siateczkowa ktroej nie uzywalam wcale :D super on jest naprawde:D bede sie teraz golic nawet na czole :p haha

Dziewczyny czy jak rano wstajecie albo w nocy siku to dol brzucha bardzo boli? nie wiem czy to normalne czy nie ;/

reklama
Hej. Ja miałam dziś ciężką noc. Dzieci mnie tak kopały, że cały czas mi się brzuch spinał. Chyba za dużo chodziłam w sobotę, bo dzieci sobie smacznie spały podczas bujania, a w nocy dały czadu :-D Dziś też spacerowałam więc pewnie będzie powtorka z rozrywki...

Dzisiaj byliśmy u znajomych co się działkę obok nas budują i już na maxa ciśnie nas żeby zacząć coś działać.
Może wkleję potem projekty domów co nam się podobają, może któraś z was coś poradzi co wybrać :-D

Właśnie pochlonęłam spagetti carbonarę :-D mniam
Miłego wieczorku:tak:

Exotic ja też tak czasem mam jak się wysikam albo w trakcie. Taki ból który łapie na chwilę. Myślę że jak pęcherz jest pełny i wszystko napięte to jak się wysikujemy i nagle odpuszcza ten nacisk to się wszystko rozkurcza i stąd ten ból. Ja mam to w nocy kiedy się budzę z mega pełnym pęcherzem. Myślę że to nic złego.

Ja wszystko delipuję tym samym depilatorem. Pachy, łydki i bikini.

życzę zdrowia zaziębionym sierpnióweczkom

Cały dzień dzisiaj coś wsuwam. Zaczęłam od śniadania z dwóch jajek na miękko, potem jabłko, następnie kopytka z leczo warzywnym (kopytka kupne), leczo zrobiłam, na ostro z parmezanem i natką, potem kanapki z nutellą, kubek mleka, teraz piję kwas buraczany i już się zastanawiam co będzie na kolacyjkę. Mam ochotę na leniwe, ale nie mam sera białego a chyba brak mi jednak zaparcia żeby teraz jechać do sklepu :zawstydzona/y: jakoś muszę wytrzymać do jutra.

Ostatnia edycja:
Mart, ja to bym chyba pawia po tym wszystkim co zjadłaś puściła... taki mix!

Mąż mi właśnie Magnuma z migdałami wiezie, zachciało się babie o 21 lodzika...

Asia, ja mam na jednym oku -5,5 a na drugim -3,75, u okulisty nie byłam ze 3 lata :p soczewki kupuję na allegro, płacę za 1 sztukę kwartalną koło 5zł więc w sumie na rok wydaję 40zł na soczewki :p płyn 500ml za 11zł. Nie byłam u okulisty w poprzedniej ciąży ani przed porodem, rodziłam 100% naturalnie :p i nic się nie stało, nic mi się nie odkleiło, wada się nie powiększyła

Exotic może to przez te moje ostatnie perypetie zdrowotne, a może przez uroki fizjologii, ale na wytrzymały pęcherz nigdy nie mogłam liczyć. W nocy kilka razy biegam do toalety, w ciągu dnia lepiej nie jest, szczególnie wtedy, gdy piję więcej płynów. Jeśli nie mam czasem sił, by zwlec się z łóżka i pójść od razu do toalety, to po załatwieniu się przez jakiś czas odczuwam ból w dole brzucha. Albo wtedy, gdy mój brzuch robi się bardziej napięty na dole, przez co mam wrażenie, że mi naciska dodatkowo na pęcherz. Ale chyba tak na razie być musi i trzeba to przetrwać. Mam nadzieję, że kilka dni i będzie w końcu lepiej :tak:

Tak poza tym, ja wcinam właśnie jogurt z gruszkami. Dziś teściowa przywiozła mi rogaliki drożdżowe z wiśniami - pycha. Wciąż chodzą za mną truskawki z makaronem mhmmm.... :-)

Powodzenia dla wszystkich dziewczyn, żeby jak najmniej przykrych dolegliwości utrudniało Wam życi w tym wyjątkowym czasie :tak:

A ja chętnie podziele się tutaj sposobem na przeziębienie w ciąży :) najlepszy z możliwych syrop *spam*, mnie postawil na nogi bardzo szybko i polecam wszystkim przyszłym mamom :) syrop jest nie szkodliwy bo zawiera sok z czarnej porzeczki, maliny i czosnku więc raczej żadnej przyszłej mamie nie zaszkodzi :) acha zapomniała bym syrop można dostać w każdej aptece bez recepty cena ok.15 zł. I zapomniała bym bo nie tylko o syropie chciałam pisać.Byłam dzisiaj 10 godzin w szkole i ledwo mogłam wysiedzieć. Owszem co 45 minut na każdej przerwie wychodziłam z klasy i nawet spacerowałam po dworze bo szkoda by było z takiej pogody choć na chwilę nie skorzystac :) i sama teraz niewiem co robić. Jak wytrzymać na następnym zjeździe w szkole? Tym bardziej że i w sobotę i w niedzielę mam tyle samo godzin... co z tym zrobić? POMOCY!!!

reklama
Witam poniedziałkowo, u nas brzydko i szaro. Śmiało mogę powiedzieć, że nienawidzę poniedziałków:-(
Sopelek, moja córa nie kopie w nocy, ale cierpnie mi w nocy całe ciało. Mam non stop skurcze nóg, kurde przecież biorę 9 magnezów dziennie i jem zdrowo, piję te 2 l wody z magnezem, podobno taka może być moja uroda w ciąży. Do tego staram się spać na tym lewym boku jak zaleca lekarz, ale jest mi tak nie wygodnie całą noc w jednej pozycji, masakra. Zawsze spalam na brzuchu, no ale jak trzeba to trzeba, chociaż czasami na prawy się obrócę, żeby kości rozprostować.

Olga, ja kupuje płyny na allegro, ale soczewki zawsze kupowałam te firmowe z vission express, innych firm mnie uczulały. Wiadomo o wiele drożej, bo 110 zł raz na 5 m cy, ale zawsze przy okazji robiłam sobie badanie za złotówkę, a ja lubię mieć raz na jakiś czas generalny przegląd:tak: Teraz idę po okulary, mają duża zniżkę na oprawki 50%, ja mam jeszcze rabat. Mam zamiar zmieścić się w 200zł. Do soczewek wrócę na pewno, ale okulary i tak muszę mieć żeby oko odpoczywało czasami.

Exotic, ja nie mam takiego bólu, ale takie dziwne uczucie parcia na pęcherz.

Do góry