reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

MieMie od 19 do 23 tyg, choć najczęściej lekarze je robią pod koniec tego przedziału. Wtedy dziecko jest na tyle duże, że wszystko można dokładnie posprawdzać.

Pewnie, ze już wtedy można poznać płeć, no chyba, że tak się ułoży, że nic nie zobaczycie :-p

reklama
sopelek83 jaka to poduszka do masażu?? Ja chciałam iść na taki masaż na fotelu ale mi w zakładzie powiedzieli,że nie wolno mi-za duży nacisk jak na kobietę w ciąży.
Dziękuję za kciuki:** Kiedy zobaczymy tą twoją dwójeczkę na zdjęciu USG?

kupiłam taką Poduszka masująca Shiatsu 3D z wibracjami

zobaczymy czy coś pomoże. Kupiłam też taką poduszkę do spania
Senmata mamma - Luksusowa poduszka ciążowa jasno niebieski | Poduszka ciążowa senmata | senmata mamma LUX | Poduszka dla kobiet w ciąży - Senmata

nawet fajna, ma kilka części w środku i mmożna regulować wysokości...oczywiście kupiłam używaną na allegro za 90zł :-D

A co do mojego połówkowego to mam 21 marca, poproszę o zdjęcie na którym będą razem, ale nie wiem czy się uda, synuś zasłania już córeczkę :-D

cześć dziewczyny:) u mnie też piękna pogoda 16 stopni w cieniu:) a ja na 14 do 22 do pracy:( przydałoby mi się zwolnienie lekarskie na umycie okien, bo nie mam kiedy :( ;)
ja mam wizytę u gin we wtorek a usg połówkowe dopiero 3 kwietnia czyli to będzie 23 tydzień.... strasznie dłuży mi się ten czas. to będzie dopiero 2 usg czy to nie za rzadko? no i jeszcze jedno pytanie czy Wy czujecie często ruchy dziecka? bo ja czułam 2 tygodnie temu bardziej a teraz od paru dni wcale:(

Ależ jestem zacofana miałam gotować pomidorową a gotuje pieczarkową miała być na kurczaku jest na żeberkach ehhh co sie ze mną dzisiaj dzieje to ja nie wiem:)

Sopelek - ja mam tą senmatę, z Natalką sprawdziła mi się rewelacyjnie, uwielbiałam na niej spać i nazwałam ją nawet swoim kochankiem :-D do dziś tak na nią z mężem mówimy, właśnie ją kazałam wyjąć, bo już najwyższy czas się z nią przeprosić :-)

Sopelek jakoś nie wyobrażam sobie, że moja prawie 60-letnia teściowa zap.....prza a ja siedzę :baffled: zresztą po całym tygodniu z dzieckiem to ja już chyba wolę sprzątać :-D ostatnio tydzień przed porodem robiłam jesienne porządki z myciem okien i dałam radę ;-) Za to się dowiedziałam, że wieczorem czeka mnie nagroda i idę z koleżanką do kina. Tylko na co :confused: jakieś propozycje ???
U nas też upał bez kurtek i czapek wreszcie bawilismy się z Maksiem na tarasie. Bossssko
MieMie wg mnie i większości źródeł najlepiej wykonać badanie między 20 a 24 tc. Ja idąc na ruski układ idę w 22 czyli już za tydzień :tak: z haczykiem i płec mam nadzieję wtedy potwierdzić. Można ją określić już w 13tc z większym prawdopodobieństwem w 18 a w poprzedniej ciąży poznałam na początku 8 miesiąca dopiero bo dziecko było niewspółpracujące :-D

reklama
Umyłam okna w dużym pokoju 4 i padam, tak mnie kręgosłup napiep****, że leże. To nie byl jednak dobry pomysł.
Ale pogoda faktycznie piękna, dziś z szafy wyjełam już wiosenny płaszczyk skoro ma być tak ciepło:-)
kakarolinka nie polecam KAC WAW napewno!!
Olga aż mi się łezka zakręciła, jak taka malutka rączka chwyta palec lekarza...

Miłego dnia ide odpocząc!

Do góry