reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Exotic cóż za piękne miejsce masz wokół siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za widok za morze dałabym się pokroić a za wycieczke po górach to oddałabym ostatni posiłek:-D

ja dzis ugotowałam pomidorową i zrobiłam kurczaka w sosie śmietanowym z brokułami i ryżem:-) wykorzystalam POMYSŁ NA...:tak: mam obiad na 2dni:-)

ja połówkowe mam za 10dni...

reklama
Witajcie Kochane ;)

Ja nadal zapracowana ;/ już nie daję rady ale trochę jeszcze muszę ;/

Buziakuję Was wszystkie z osobna :***

Olga...ostrożnie z tą rtęcią...zresztą wiesz:):):) ja jak byłam chora to 2 termometry zbiłam,więc nie przejmuj się...

A ja postanowiłam pojechać na zakupy...musze sobie buty kupić(już mam upatrzone,ale musiałam troszkę kaski zachachmęcić na nie :-D) i jakiś stanik bo mam już miseczkę "D" i w nic się nie mieszczę :( i na obiad tez pojade sobie do Pierrogerri a co...nie chce mi się nic robić w domu...

k8libby najpiękniejsze zdjęcia w 3D wychodzą w 28tc, ale jak niedużo musisz zapłacić to na pweno jest to w każdym tygodniu frajda ;) Ja na szczęście mam u swojego lekarza 3D za darmo i zawsze mi zgrywa filmiki na pendriva.

Olga nieźle... ja nie używam już termometrów rtęciowych. Jak się radek urodził to zakupilismy termometr bezdotykowy i bardzo go sobie chwalę ;)
Właśnie! muszę napisac o tym w wątku o akcesoriach :)

Black_Opal jakiej firmy/jak się nazywa Twój termometr? Ja się właśnie rozglądam za takim i nie wiem, który wybrać. Obecnie dość sporo się ich na rynku pojawiło...

Olga pamiętam jak byłam mała uwielbiałam jak stłukł się termometr i kulki rtęci można było naciskać i się robiły mniejsze. Oczywiście natychmiast dostawałam ochrzan.

Ale się najadłam. Czuję się bosko. Zrobiłam sznycle z piersi, ryż basmati, marchewkę duszoną z masłem i surówkę z pekińskiej z kwaśnym czosnkowym vinegretem. Mój powiedział że obiad bajka.
już się nie mogę doczekać tych ciepłych dni, muszę kupić grilla i w weekend rozpoczniemy sezon

Black_Opal - zabawne jest to że ja też rtęciowych nie używam :p mam elektroniczny, najzwyklejszy ale dobrze mierzy i szybko, chciałam taki do czoła ale jakoś nigdy nie miałam kasy a moje dziecko miało na razie gorączkę raz w życiu więc nadal nie kupiłam. Rtęciowe dwa wyjęłam ostatnio jak miałam suce w tyłku mierzyć, a że trwało to 25min to stwierdziłam że i tak są do kitu... jeden z nich leżał w kącie regału, ścierałam kurze, zahaczyłam szmatką i poleciał, a że ostatnio wywaliłam dywan to się rozbił na panelach... na dywanie pewnie by przeżył, choć jeśli by się rozbił to by było ciężko zbierać :p ja miałam pierwszy raz w życiu do czynienia z rtęcią, i robiłam odwrotnie niż Ty Mart :p czyli pełzałam z kartonikiem po podłodze i kulałam te kulki łącząc je w jedną wielką. Wstyd się przyznać co z nią zrobiłam :p zawinęłam w papier i spuściłam w kiblu... chciałam się jak najszybciej pozbyć trucizny z mojego domu... cholera, teraz mnie to gnębi :/ powinnam zebrać do jakiegoś słoika i wywieźć gdzieś, tylko gdzie? no ale już za późno. Resztki termometru wywaliłam do kosza. Zachowałam się okropnie :/
najważniejsze jednak że jestem pewna że nic na podłodze nie zostało. A widziałyście co pisałam o lampie rtęciowej wczoraj, jak się rozbiła niemal na szczeniaki? tylko w niej był chyba jakiś związek rtęci a nie rtęć. No fatum rtęciowe normalnie. zastanawiam się gdzie podziałam ten drugi termometr który jeszcze mam w domu...

dzieńdoberek
ja dziś miałam wizytę u okulisty; pani doktor zakropiła mi oczy i potem przez 4h kiepsko widziałam :wściekła/y:
a najgorsze jest to,że według niej nie mam wskazań do cesarki, kazała mi rodzić SN :no:
skoro ja usg3d robię w 14 tyg to niewiele zobaczę? :baffled:

reklama
Black_Opal, niestety 3d nie jest tanie, z wizytą kosztuje mnie 350zł :/

w piątek się dowiem, czy to chłopak tam u mnie rozrabia, już mam wiedzieć na 100% :)

Do góry