reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Exotic cóż za piękne miejsce masz wokół siebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za widok za morze dałabym się pokroić a za wycieczke po górach to oddałabym ostatni posiłek:-D

ja dzis ugotowałam pomidorową i zrobiłam kurczaka w sosie śmietanowym z brokułami i ryżem:-) wykorzystalam POMYSŁ NA...:tak: mam obiad na 2dni:-)

ja połówkowe mam za 10dni...

reklama
Witajcie Kochane ;)

Ja nadal zapracowana ;/ już nie daję rady ale trochę jeszcze muszę ;/

Buziakuję Was wszystkie z osobna :***

Olga...ostrożnie z tą rtęcią...zresztą wiesz:):):) ja jak byłam chora to 2 termometry zbiłam,więc nie przejmuj się...

A ja postanowiłam pojechać na zakupy...musze sobie buty kupić(już mam upatrzone,ale musiałam troszkę kaski zachachmęcić na nie :-D) i jakiś stanik bo mam już miseczkę "D" i w nic się nie mieszczę :( i na obiad tez pojade sobie do Pierrogerri a co...nie chce mi się nic robić w domu...

k8libby najpiękniejsze zdjęcia w 3D wychodzą w 28tc, ale jak niedużo musisz zapłacić to na pweno jest to w każdym tygodniu frajda ;) Ja na szczęście mam u swojego lekarza 3D za darmo i zawsze mi zgrywa filmiki na pendriva.

Olga nieźle... ja nie używam już termometrów rtęciowych. Jak się radek urodził to zakupilismy termometr bezdotykowy i bardzo go sobie chwalę ;)
Właśnie! muszę napisac o tym w wątku o akcesoriach :)

Black_Opal jakiej firmy/jak się nazywa Twój termometr? Ja się właśnie rozglądam za takim i nie wiem, który wybrać. Obecnie dość sporo się ich na rynku pojawiło...

Olga pamiętam jak byłam mała uwielbiałam jak stłukł się termometr i kulki rtęci można było naciskać i się robiły mniejsze. Oczywiście natychmiast dostawałam ochrzan.

Ale się najadłam. Czuję się bosko. Zrobiłam sznycle z piersi, ryż basmati, marchewkę duszoną z masłem i surówkę z pekińskiej z kwaśnym czosnkowym vinegretem. Mój powiedział że obiad bajka.
już się nie mogę doczekać tych ciepłych dni, muszę kupić grilla i w weekend rozpoczniemy sezon

Black_Opal - zabawne jest to że ja też rtęciowych nie używam :p mam elektroniczny, najzwyklejszy ale dobrze mierzy i szybko, chciałam taki do czoła ale jakoś nigdy nie miałam kasy a moje dziecko miało na razie gorączkę raz w życiu więc nadal nie kupiłam. Rtęciowe dwa wyjęłam ostatnio jak miałam suce w tyłku mierzyć, a że trwało to 25min to stwierdziłam że i tak są do kitu... jeden z nich leżał w kącie regału, ścierałam kurze, zahaczyłam szmatką i poleciał, a że ostatnio wywaliłam dywan to się rozbił na panelach... na dywanie pewnie by przeżył, choć jeśli by się rozbił to by było ciężko zbierać :p ja miałam pierwszy raz w życiu do czynienia z rtęcią, i robiłam odwrotnie niż Ty Mart :p czyli pełzałam z kartonikiem po podłodze i kulałam te kulki łącząc je w jedną wielką. Wstyd się przyznać co z nią zrobiłam :p zawinęłam w papier i spuściłam w kiblu... chciałam się jak najszybciej pozbyć trucizny z mojego domu... cholera, teraz mnie to gnębi :/ powinnam zebrać do jakiegoś słoika i wywieźć gdzieś, tylko gdzie? no ale już za późno. Resztki termometru wywaliłam do kosza. Zachowałam się okropnie :/
najważniejsze jednak że jestem pewna że nic na podłodze nie zostało. A widziałyście co pisałam o lampie rtęciowej wczoraj, jak się rozbiła niemal na szczeniaki? tylko w niej był chyba jakiś związek rtęci a nie rtęć. No fatum rtęciowe normalnie. zastanawiam się gdzie podziałam ten drugi termometr który jeszcze mam w domu...

dzieńdoberek
ja dziś miałam wizytę u okulisty; pani doktor zakropiła mi oczy i potem przez 4h kiepsko widziałam :wściekła/y:
a najgorsze jest to,że według niej nie mam wskazań do cesarki, kazała mi rodzić SN :no:
skoro ja usg3d robię w 14 tyg to niewiele zobaczę? :baffled:

reklama
Black_Opal, niestety 3d nie jest tanie, z wizytą kosztuje mnie 350zł :/

w piątek się dowiem, czy to chłopak tam u mnie rozrabia, już mam wiedzieć na 100% :)

Do góry