reklama
karenm
Fanka BB :)
Ja również chora od piątku, w nocy z pt na sob budziłam się co godzinę bo nos zatkany, rano gardło bolało jak diabli. Leczę się domowymi sposobami tj. z rana gorąca herbata cytryną, potem kolejna, owoce, sałatka pomysł mojego męża tj. pomidory z cebulką i czosnkiem w cienkich plastrach do tego łóżeczko, skarpety na nogach i dziś już mi lepiej, jutro praca więc muszę wyzdrowieć. a Wy jakie macie sposoby?
flądra
dziewczyny, trzymajcie sie cieplutko, nie dajcie rozlożyc sie na lopatki chorobie:-)
chciałam podzielic sie odczuciami w ciąży...aż mi dziwnie tak pisac, bo...jej nie czuję mąż wariuje ze szczścia, w piątek zprezentował malutenkie body z mikro czapeczką (byłam wniebowzięta ale zarazem przerażona, że co się stanie jak go zawiodę?)
staram się bardzo cieszyc, ale nie lubię na razie rozmów na temat mojej ciązy (3 wtajemniczone kolezanki), chcę miec maximum pewności, ze malutek rosnie, ma serducho jak dzwon i w sierpniu przytule zdrowe różowe wrzeszczące "brzydactwo";-)
chciałam podzielic sie odczuciami w ciąży...aż mi dziwnie tak pisac, bo...jej nie czuję mąż wariuje ze szczścia, w piątek zprezentował malutenkie body z mikro czapeczką (byłam wniebowzięta ale zarazem przerażona, że co się stanie jak go zawiodę?)
staram się bardzo cieszyc, ale nie lubię na razie rozmów na temat mojej ciązy (3 wtajemniczone kolezanki), chcę miec maximum pewności, ze malutek rosnie, ma serducho jak dzwon i w sierpniu przytule zdrowe różowe wrzeszczące "brzydactwo";-)
karola82_82
mama slicznego Michałka
zdrowka wam zycze dziedwczyny, nie dajcie sie chorobiemy dzis caly dzien w domu w domu spedzimy ,Michala nie chce do konca przeziebic
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
flądra - to normalne, każda z nas podchodzi ostrożnie do tego etapu ciąży, jak zauważyłaś, jest tu też trochę tych z nas, które na różnym etapie ciąży straciły swoje maleństwa ale trzeba się cieszyć i wierzyć, że wszystko będzie dobrze, bo tego okresu nikt nam już nie wróci :-)
a to "brzydactwo" i tak będzie najpiękniejsze na świecie!
ja chlipię już od poniedziałku - leczę się herbatą z miodem, domowym sokiem malinowym i cytryną oraz wspomnianym tu już przez jedną z Was Prenalenem (syrop dla ciężarnych)
a to "brzydactwo" i tak będzie najpiękniejsze na świecie!
ja chlipię już od poniedziałku - leczę się herbatą z miodem, domowym sokiem malinowym i cytryną oraz wspomnianym tu już przez jedną z Was Prenalenem (syrop dla ciężarnych)
Ostatnia edycja:
Black_Opal
Hejka kochane
Ja też niestety rozłożona... w wyrku leże zasmarkana :-( Chłopaki poszli na spacer i do babci to mam spokój przynajmniej. Jejciu żeby mi się tylko synek nie rozchorował, bo będzie lipa :-(
Kochane, w ciąży na przeziębienie można stosować leki homeopatyczne (oscillococcinum, tantum verde), syrop *spam*, o którym już pisałam i wszelkie domowe sposoby.
Ika z temperaturą to już nie ma żartów. Pędź do lekarza jak najszybciej.
Trzymajcie się cieplutko i zdrowiejcie
Ja też niestety rozłożona... w wyrku leże zasmarkana :-( Chłopaki poszli na spacer i do babci to mam spokój przynajmniej. Jejciu żeby mi się tylko synek nie rozchorował, bo będzie lipa :-(
Kochane, w ciąży na przeziębienie można stosować leki homeopatyczne (oscillococcinum, tantum verde), syrop *spam*, o którym już pisałam i wszelkie domowe sposoby.
Ika z temperaturą to już nie ma żartów. Pędź do lekarza jak najszybciej.
Trzymajcie się cieplutko i zdrowiejcie
Ika idz do rodzinnego jezeli jest naprawde zle.
Ja polecam na chorobsko taka mixture : sok z polowy cytryny,szczypta kardamonu,szczypta imbiru(albo swieze) i dwie lyzeczki cukru zalac goraca woda, pic cieple
Zdrowiej mala
Ciekawa mikstura - wypróbuję!
Ja również chora od piątku, w nocy z pt na sob budziłam się co godzinę bo nos zatkany, rano gardło bolało jak diabli. Leczę się domowymi sposobami tj. z rana gorąca herbata cytryną, potem kolejna, owoce, sałatka pomysł mojego męża tj. pomidory z cebulką i czosnkiem w cienkich plastrach do tego łóżeczko, skarpety na nogach i dziś już mi lepiej, jutro praca więc muszę wyzdrowieć. a Wy jakie macie sposoby?
Czosnek, czosnek, dużo czosnku... w sałatce, na kanapce itp.
My byliśmy dzisiaj na zabawie choinkowej z zakładu pracy męża. Nawet fajnie było. Hania dostała wielką pakę słodyczy. Tylko teraz mam problem jak jej te słodycze ograniczać.... przecież to jest jej prezent. A swoją drogą to mogliby włożyć choćby maleńką zabawkę a nie same słodkości (choć są przepyszne)
Ostatnia edycja:
reklama
mam do was pytanie. jak widać na suwaczku jestem w piątym tygodniu ciąży a dziś od rana moje piersi przestały mnie boleć i nie są już "napięte". pierwszą wizytę u lekarza mam dopiero 21 grudnia, a jedną dzidzię już straciłam i boję się że może to być zły znak.
proszę o radę
proszę o radę