reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

No ja tez się za jakiś czas będę musiała pewnie wybrac do H&M. Póki co jeszcze łażę w normalnych. Dziewczyny jak to jest z rozmiarówką dla ciężarnych? Mój rozmiar nieciążowego ciucha to 34. Jest jakiś przelicznik czy po prostu kupić rozmiar większe?

moj rozmiar sprzed ciazy to 34/36, teraz jak mierzylam ciazowe w h&m to 38 byly dobre dopiero, a przytylam jakies 2-3 kg do tej pory :)

reklama
ja dziś o dziwo mało zaglądam... nie mam za bardzo czasu nawet poczytać. Sprzątałam, byłam na zakupach, zrobiłam pranie, zaraz jeszcze wyprowadzam psy i myję włosy a potem zobaczymy czy padnę czy coś jeszcze porobię... Kena zbiera się do porodu, leci jej śluz, zobaczymy czy to będzie już dziś czy jeszcze poczekamy... ależ ja jestem dziś zmęczona!! :( mąż właśnie się zabiera za kąpiele Natalii, dobrze że mam to z głowy... dość się z nią dziś ubawiłam :p zwariowane dziecko :p

Ja też byłam dziś w h&m i fajne spodnie widziałam i "tylko" a 80 zł ale nie mierzyłam. Za dużo już ich mam. Znów mi się szafa zagraci a tak fajnie przejrzysto jest. (Ile ja znalazłam bluzek ciążowych:-D przypomniałam sobie, że ostatnio też chodziłam w ciąży latem)
Generalnie szukałam ubrań dla starszaka. Ale ani jednej ładnej bluzy nie było. Spoko kurtki ale akurat mamy. no i drogo okrutnie. Zostałam skazana na smyka i jakieś resztki wyprzedaży trafiłam. Przynajmniej mamy bluzę z zygzakiem co bardzo cieszy Maksa :tak: (mnie mniej bo ma 20% poliestru ale cena czyni cuda na 25zł była przeceniona więc może znikać w praniu). Przy okazji pooglądałam maleńkie ciuszki ale nie umiem jeszcze kupować. Jakaś ta ciąża nierealna jeszcze. brzucha nie ma na wadze -. Czasem sobie myślę, że może nie jestem. Na szczęście ruchy już coraz konkretniejsze:tak: Ale ładne te wielopaki tam mają. Może nawet zaszaleję. W lipcu powinny być wyprzedaże tak akurat. Myślałyście o tym, czy nasze dzieci będą chodzić w krótkich rękawkach??
Ja totalnie zapomniałam jak to jest w sierpniu a może taki maluch to zawsze ma bodziak z długim. Jak sadzicie??
ilovsummer rozmiar ten sam a często nawet mniejszy. chociaż w przypadku 34 to nie wiem czy mniejsze produkują:-D

edit: u nas mecze jak najbardziej w czerwcu kupuję mini tv dla siebie :)) bo nie przeżyję. Czasy kiedy oglądaliśmy razem mecze odeszły w zapomnienie już nie musze się poświęcać

kakarolina widzę, że z moich stron jesteś :-) Gdzie chodzisz do H&M? W Dąbrowie i w Sosnowcu nie ma działu H&M mama, a w Czeladzi w M1 tylko jakieś resztki były.

Ilovesummer przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl. Bardzo niedaleko 3 stawów jest C.H.Belg (powinno ci google pokazać) i tam jest ogromny sklep z odzieżą ciążową. Wisi tam z 200 par spodni (w h&m góra 20) a do tego wszystko inne co ci przyjdzie do głowy. Tylko weź dużo kasy ;-) bo ciuchy są śliczne. A zaraz obok jest duży sklep dziecięcy Fido gdzie można wózki pooglądać, foteliki a w ogóle wszystko. Od patyczków do uszu, poprzez zabawki na ubrankach kończąc. Lepsza wycieczka niż do 3 stawów.

Dzięki wielkie. Będę miała badania połówkowe gdzieś w tamtej okolicy to sobie to połącze z zakupami. Póki co to się przymierzam do zakupu spodni, max 2 par. O dziwo jeszcze chodzę w zwykłych ciuchach ale domyslam się, ze taki stan rzeczy niedługo jeszcze potrwa :-) Nie będę zbytnio szalała z odziezą ciążową, bo drogie to niemiłosiernie a optymistycznie zakładam, że się zaraz po porodzie wbiję w cywilne ciuchy haha. Wolę dzidziusia porozpieszczać:-)

reklama
Polecam jeszcze allegro, mi właśnie przyszły leginsy i dresy ciążowe za 70zł z przesyłką za komplet. W h&m kupiłam już jakiś czas temu dzinsowe rurki ciążowe za 80zł;) Polecam, bardzo wygodne i nic się w praniu nie dzieje;)

Do góry