reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

No ja tez się za jakiś czas będę musiała pewnie wybrac do H&M. Póki co jeszcze łażę w normalnych. Dziewczyny jak to jest z rozmiarówką dla ciężarnych? Mój rozmiar nieciążowego ciucha to 34. Jest jakiś przelicznik czy po prostu kupić rozmiar większe?

moj rozmiar sprzed ciazy to 34/36, teraz jak mierzylam ciazowe w h&m to 38 byly dobre dopiero, a przytylam jakies 2-3 kg do tej pory :)

reklama
ja dziś o dziwo mało zaglądam... nie mam za bardzo czasu nawet poczytać. Sprzątałam, byłam na zakupach, zrobiłam pranie, zaraz jeszcze wyprowadzam psy i myję włosy a potem zobaczymy czy padnę czy coś jeszcze porobię... Kena zbiera się do porodu, leci jej śluz, zobaczymy czy to będzie już dziś czy jeszcze poczekamy... ależ ja jestem dziś zmęczona!! :( mąż właśnie się zabiera za kąpiele Natalii, dobrze że mam to z głowy... dość się z nią dziś ubawiłam :p zwariowane dziecko :p

Ja też byłam dziś w h&m i fajne spodnie widziałam i "tylko" a 80 zł ale nie mierzyłam. Za dużo już ich mam. Znów mi się szafa zagraci a tak fajnie przejrzysto jest. (Ile ja znalazłam bluzek ciążowych:-D przypomniałam sobie, że ostatnio też chodziłam w ciąży latem)
Generalnie szukałam ubrań dla starszaka. Ale ani jednej ładnej bluzy nie było. Spoko kurtki ale akurat mamy. no i drogo okrutnie. Zostałam skazana na smyka i jakieś resztki wyprzedaży trafiłam. Przynajmniej mamy bluzę z zygzakiem co bardzo cieszy Maksa :tak: (mnie mniej bo ma 20% poliestru ale cena czyni cuda na 25zł była przeceniona więc może znikać w praniu). Przy okazji pooglądałam maleńkie ciuszki ale nie umiem jeszcze kupować. Jakaś ta ciąża nierealna jeszcze. brzucha nie ma na wadze -. Czasem sobie myślę, że może nie jestem. Na szczęście ruchy już coraz konkretniejsze:tak: Ale ładne te wielopaki tam mają. Może nawet zaszaleję. W lipcu powinny być wyprzedaże tak akurat. Myślałyście o tym, czy nasze dzieci będą chodzić w krótkich rękawkach??
Ja totalnie zapomniałam jak to jest w sierpniu a może taki maluch to zawsze ma bodziak z długim. Jak sadzicie??
ilovsummer rozmiar ten sam a często nawet mniejszy. chociaż w przypadku 34 to nie wiem czy mniejsze produkują:-D

edit: u nas mecze jak najbardziej w czerwcu kupuję mini tv dla siebie :)) bo nie przeżyję. Czasy kiedy oglądaliśmy razem mecze odeszły w zapomnienie już nie musze się poświęcać

kakarolina widzę, że z moich stron jesteś :-) Gdzie chodzisz do H&M? W Dąbrowie i w Sosnowcu nie ma działu H&M mama, a w Czeladzi w M1 tylko jakieś resztki były.

Ilovesummer przyszła mi do głowy jeszcze jedna myśl. Bardzo niedaleko 3 stawów jest C.H.Belg (powinno ci google pokazać) i tam jest ogromny sklep z odzieżą ciążową. Wisi tam z 200 par spodni (w h&m góra 20) a do tego wszystko inne co ci przyjdzie do głowy. Tylko weź dużo kasy ;-) bo ciuchy są śliczne. A zaraz obok jest duży sklep dziecięcy Fido gdzie można wózki pooglądać, foteliki a w ogóle wszystko. Od patyczków do uszu, poprzez zabawki na ubrankach kończąc. Lepsza wycieczka niż do 3 stawów.

Dzięki wielkie. Będę miała badania połówkowe gdzieś w tamtej okolicy to sobie to połącze z zakupami. Póki co to się przymierzam do zakupu spodni, max 2 par. O dziwo jeszcze chodzę w zwykłych ciuchach ale domyslam się, ze taki stan rzeczy niedługo jeszcze potrwa :-) Nie będę zbytnio szalała z odziezą ciążową, bo drogie to niemiłosiernie a optymistycznie zakładam, że się zaraz po porodzie wbiję w cywilne ciuchy haha. Wolę dzidziusia porozpieszczać:-)

reklama
Polecam jeszcze allegro, mi właśnie przyszły leginsy i dresy ciążowe za 70zł z przesyłką za komplet. W h&m kupiłam już jakiś czas temu dzinsowe rurki ciążowe za 80zł;) Polecam, bardzo wygodne i nic się w praniu nie dzieje;)

Do góry