reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

poza tym, mam pewne obawy, nawet spore

mianowicie, mimo strań w listopadzie jakoś odpuścilismy, nie trzymaliśmy się kurczowo owulacji itd. (teraz mogę potwierdzić słowa "odpuścisz to zajdziesz":tak:) i nabsawiłam się zapalenia stawu biodrowego-od 20.11 brałam Movalis, dopiero jak @ sie spóźniłą odstawiłam:baffled: teraz mam wyrzuty sumienia, biodro dalej boli, ale już nie łykam ani jednej

reklama
Laski, wczoraj puściłam pawia na sniadanie, dziś myślałam że też tym się skończy i bałam się coś zjeść, a powiem wam że zjadłam i jest o niebo lepiej! Chyba jednak racja to że głód na mdłości nie jest najlepszy, naprawdę się nie spodziewałam, tzn czytałam o tym ale że naprawdę tak jest, cieszę się że mi przeszło chwilowo.:-)
Kropcia- co do nałogów to ja musiałam rzucić palenie, matko jak było ciężko, ale teraz sobie nie wyobrażam siebie z papierosem... fuj:baffled:
Flądra- ciesz się, ja w pierwszej ciąży co prawda miałam mdłości ale dopiero gdzieś od 8tyg, trwało to może z tydz, więc to naprawdę nie reguła. Może jeszcze cię coś dorwie (tfu, tfu odpukać bo to nic przyjemnego;-))
Sempe, piszesz że kot ci niespodziankę zrobił, ja mam 2stare koty i też cos czasem staruszkom odbija i do "kibla" nie zdążą:-D z rana to miła sprawa musi być;-)

witajcie sierpieńki
dziś mam pracy a pracy, postaram się bywać ale pewnie troszkę rzadziej dziś, życzę miłego dnia wszystkim zafasolkowanym, szczęściary bez obiawów niech się cieszą - zaraz wszystko może się odwrócić! :-D

mogę potwierdzić słowa "odpuścisz to zajdziesz":tak:

Ja też się podpisuję :-D
Chciałam sobie odpuścić starania do wiosny, ale się 'zapomnieliśmy' i wystarczyło... :laugh2:

Myślę, że nie powinnaś się stresować, tylko pogadać z lekarzem.
W pierwszych tygodniach jest na prawdę małe ryzyko, żeby zaszkodzić fasolce -
przecież o ciąży dowiadujemy się zazwyczaj w drugim jej miesiącu. ;)
Kluczowy dla rozwoju wszystkich narządów dziecka jest 5-12 tydzień.

Tylko lekarz będzie wiedział jak ten lek działa i czy możesz go ewentualnie dalej zażywać...

(...) muszę czy nie muszę?? (a ćwiczę od ok 5lat)
Trzeba się wystrzegać bardzo forsownych ćwiczeń i takich, przy których można się nabawić urazów. Wydaje mi się, że spinning do takich wysiłkowych własnie należy...

W końcu udało mi się ustawić suwaczki :) Ja póki co objawów jako takich nie mam ani mdłości ani zgagi nic takiego i całe szczęście. Pamiętam, że w pierwszej ciąży tak się źle czułam w pierwszym trymestrze, że zarzekałam się że już nigdy więcej nie zdecyduję się na dziecko :)

reklama
Do góry