reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

poza tym, mam pewne obawy, nawet spore

mianowicie, mimo strań w listopadzie jakoś odpuścilismy, nie trzymaliśmy się kurczowo owulacji itd. (teraz mogę potwierdzić słowa "odpuścisz to zajdziesz":tak:) i nabsawiłam się zapalenia stawu biodrowego-od 20.11 brałam Movalis, dopiero jak @ sie spóźniłą odstawiłam:baffled: teraz mam wyrzuty sumienia, biodro dalej boli, ale już nie łykam ani jednej

reklama
Laski, wczoraj puściłam pawia na sniadanie, dziś myślałam że też tym się skończy i bałam się coś zjeść, a powiem wam że zjadłam i jest o niebo lepiej! Chyba jednak racja to że głód na mdłości nie jest najlepszy, naprawdę się nie spodziewałam, tzn czytałam o tym ale że naprawdę tak jest, cieszę się że mi przeszło chwilowo.:-)
Kropcia- co do nałogów to ja musiałam rzucić palenie, matko jak było ciężko, ale teraz sobie nie wyobrażam siebie z papierosem... fuj:baffled:
Flądra- ciesz się, ja w pierwszej ciąży co prawda miałam mdłości ale dopiero gdzieś od 8tyg, trwało to może z tydz, więc to naprawdę nie reguła. Może jeszcze cię coś dorwie (tfu, tfu odpukać bo to nic przyjemnego;-))
Sempe, piszesz że kot ci niespodziankę zrobił, ja mam 2stare koty i też cos czasem staruszkom odbija i do "kibla" nie zdążą:-D z rana to miła sprawa musi być;-)

witajcie sierpieńki
dziś mam pracy a pracy, postaram się bywać ale pewnie troszkę rzadziej dziś, życzę miłego dnia wszystkim zafasolkowanym, szczęściary bez obiawów niech się cieszą - zaraz wszystko może się odwrócić! :-D

mogę potwierdzić słowa "odpuścisz to zajdziesz":tak:

Ja też się podpisuję :-D
Chciałam sobie odpuścić starania do wiosny, ale się 'zapomnieliśmy' i wystarczyło... :laugh2:

Myślę, że nie powinnaś się stresować, tylko pogadać z lekarzem.
W pierwszych tygodniach jest na prawdę małe ryzyko, żeby zaszkodzić fasolce -
przecież o ciąży dowiadujemy się zazwyczaj w drugim jej miesiącu. ;)
Kluczowy dla rozwoju wszystkich narządów dziecka jest 5-12 tydzień.

Tylko lekarz będzie wiedział jak ten lek działa i czy możesz go ewentualnie dalej zażywać...

(...) muszę czy nie muszę?? (a ćwiczę od ok 5lat)
Trzeba się wystrzegać bardzo forsownych ćwiczeń i takich, przy których można się nabawić urazów. Wydaje mi się, że spinning do takich wysiłkowych własnie należy...

W końcu udało mi się ustawić suwaczki :) Ja póki co objawów jako takich nie mam ani mdłości ani zgagi nic takiego i całe szczęście. Pamiętam, że w pierwszej ciąży tak się źle czułam w pierwszym trymestrze, że zarzekałam się że już nigdy więcej nie zdecyduję się na dziecko :)

reklama
Do góry