reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Hej dziewczymeczki!!!
Olga ja gotuje grochowe wszystko razem, groch z warzywami, na rosolku bo nie lubie na kosciach, daje boczku czy kielbaski i duuuuuzo majeranku i przypraw w jednym garze, ekspresowo serio. I nic nie za twarde ani nie rozgotowane, pychota. Jak bedziesz chetna to moge wrzucic na przepisy, daj znac.

Ja po pracy z mlodym zrobilam porzadek przed domem na trawniku i podjezdzie. U nas piekna pogoda, 13 stop sloneczko po poludniu pieknie swiecilo, az sie zyc zachcialo to sie wzielam za sprzatanie przed tym domem, a jutro moze stylu na ogrodzie. Ale wiecie co zauwazylam, na rabatce mam juz przebisniegi w pelnej okazalosci i maluskie bratki:-) Alez mi wiosna powialo, ze z Remikiem jeszcze troche sie poganialam z radosci:-D Oj zeby tak juz zostalo...

A teraz sie biore za gore prasowania, bo juz na mnie zezuje od tygodnia:szok:

reklama
Hej kochane,

kupiłam sobie wczoraj na allegro największy stanik jaki miałam w życiu, jak dzisiaj przyszedł to swierdziłam że chyba jednak trochę przesadziłam. No i co się okazało? stanik leży jak ulał, idealnie dobry. Aż w szoku jestem że mam już takie wielkie balony.

Exotic trzymam kciuki żeby piesio się znalazł. Jeszcze zawsze jest jakaś nadzieja.

Od wczoraj mnie już ostro coś z jednej strony smyra po brzuchu, tak jakby mi skórę ktoś wypychał :-)

Witam serdecznie wszystkie sierpniowe Mamusie. Jestem w 15 tyg ciąży i 20 sierpnia po raz pierwszy zostane mama. Jestem tu nowa i mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona sierpniowych ciężaróweczek. Pozdrawiam cieplutko.
Witam nowa sierpniowa mamę z podkarpacia......Na pewno służymy rada...pozdrawiam P.S jak możesz napisz z której części podkarpacia jesteś...

LaRemi, bojąca - następnym razem spróbuję gotować razem :) (bojąca - widzę Cię pierwszy raz, witaj)
ja dziś robiłam "na kości" bo kiedyś kupiłam udziec z indyka z kością, mięso okroiłam na gulasz i zostawiłam sobie tą kość tak niedokładnie okrojoną w zamrażalniku na wypadek potrzeby ugotowania zupki ;) a tyle razy już taką kość wyrzuciłam... wywar wyszedł całkiem ok ;)

heh przypomniało mi się jak kiedyś jak byłam mała - moja mama dała mi zadanie ugotować jedzenie dla psa. Miałam dać udka i marchewkę do szybkowara, osobno ugotować ryż, i obrać i posiekać mięso z udek i marchewkę do ryżu. No i zrobiłam psu jedzenie jak mama kazała. Mama wróciła z pracy, spytała gdzie wywar, a ja na to: jaki wywar? a mama - no ten rosół po ugotowaniu udek! a ja pięknie udka z marchewką odcedziłam do zlewu :p mama była wściekła. Nie wiem czemu... gdyby moje dziecko takie coś zrobiło to bym raczej pękła ze śmiechu ;)

Olga, to były inne czasy, pewnie wywar był na wagę złota ;)
My po obiadku u siostry męża, wywaliliśmy się teraz na schaby.
Byłam dzisiaj tez na jodze dla ciężarówek, półtorej godziny wygibasów, fajnie było :) będę chodziła regularnie :)

KWEJK.pl - nieosiągalna łyżeczka

Ostatnia edycja:
sara1985 a do jakiego chodzisz ginka> ja też z okolic krosna jestem:) a Ty zuzia z jakiej części podkarpacia? dorotak tez niedaleko krosna:) :happy2:
dzisiaj na forum grochówkowooo, i co... i teraz mam ochote:p
a ja dzis w domku na wolnym siedze, i tak sobie na bierząco czytam i jestem w temacie:)
jeszcze pewno z miesiac popracuje i zwiewam na chorobowe...to bede co 15 minut sie udzielac na forum:)

cześć dziewczyny. zastanawiam się nad aqua aerobikiem ale trochę boję się infekcji. czy naprawdę w basenie można szybko złapać infekcje?

cześć dziewczyny. zastanawiam się nad aqua aerobikiem ale trochę boję się infekcji. czy naprawdę w basenie można szybko złapać infekcje?

Ja się wybieram na zajęcia dla ciężarówek na basenie. Ponoć taki zwykły Aqua nie jest wskazany, bo zazwyczaj odbywa się on na zwykłym basenie z lodowata wodą, zajęcia dla ciężarnych, powinny być prowadzone w ciepłej wodzie. A jeśli chodzi o infekcje to sprawa indywidualna, ja kiedyś miałam straszne problemy z drożdżycą, ale mi przeszło, jak przed ciążą chodziłam na basen, to mnie nic nie spotkało.

reklama
kasiunialalala ja chodze do nowaczki i jak na razie jestem bardzo zadowolona :) zaczęłam chodzić do słowika ale nie poswiecał mi tyle czasu ile bym chciała a to moja pierwsza ciąża wiec pytan i wątpliwości miliony :) A Ty do kogo chodzisz?

Do góry