reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

hej Dziewczyny!
Witam was po długiej nieobecności , kurcze ale jestem leniwa nic mi się nie chce codziennie jak wstaje obiecuje sobie ze zrobię dużo a nie robię właściwie nic.Zastanawiam się czy przyjmie mnie dzisiaj lekarz niby mam termin na 27.02 ale wolała bym iść wcześniej.No ale zobaczymy będę dzwoniła o 16 może uda mi się ustalić wizytę,czasami jestem na siebie zła że nie kupiłam tego detektora ale teraz wydatek 100zł jest dla mnie nie osiągalny.Musze zacisnąć pasa mąż miał zastój w pracy ze względu na mrozy, a na dodatek musiałam kupić pralkę. Ehhh życie no ale trudno ciesze się ze u was wszystko porządku.
Dobrze że pogoda daje mi troszeczkę więcej optymizmu bo inaczej mogłabym ześwirować:tak:

reklama
halo halo....
a więc po wizycie, zaraz opisze w odpowiednim wątku napisze tylko NA 99% JEST DZIURA!!!!!!!!!!!!!!!!! TZN DZIEWCZYNKA od dzi męza dziurkaczem będę nazywać, 3 dziewuche mi zrobił:-D a soda pieniła się jak wsciekła i co???

ale mi pachnie kapustą!!!!!!!!!!!!!!!!!! zachciało mi się bigosu:-)

idę robic sernik na zimno i piec piernik:-) na jutro tak więc ostatki mamy jutro:-)

hej
obudziłam sie o 12 i dopiero teraz ogarnęłam sie i wyskoczylam z pizamy :-D
czytam Was od rana, ale dopiero teraz mam siłe napisac...heh:-D nawet polskich liter nie chce mi sie wklepywac:-p

Kruszki w UK mają takie podejscie jakby mieli mega przyrost naturalny..poronienie..a co tam...bol,krwawienie...eeee...spox :szok: ja w piatek bede miala 8 USG i wcale nie uwazam ze to duzo, zwlaszcza ze panstwowe usg trwa 5 sek.i nie wierze ze wszystko da sie dojrzec i sprawdzic...
Marcia czemu nie poprosilas o to USG, bo sie denerwujesz? Perenc u mojej kolezanki zawsze usg robila, co wizyta raz w miesiacu.

Ja od wczoraj zastanawiam sie nad wozkami. Chyba bede szukac taniego wozka 3 w1 i kupie 2 sztuki. Mam jeden na oku ale to moze w watku zakupowym napisze i podpytam co o tym sadzicie.

Olga ja tez nie uwazam ze masz lenia, raczej jakas mega ruchliwa jestes :-Dwszedzie cie pełno, tu gotujesz, tam sprzatasz, tu mala do opieki, psy...ja bym świra dostala.

I podziwiam pracujace dziewczyny...ja siedze w domu i wcale sie nie nudze. Moze troszke mi brakuje wypadow na jakies zakupy, ale teraz pogoda nie zacheca do spacerow. Zobaczymy co mi lekarz powie jutro i w piatek odnosnie mojego stanu zdrowia. Jutro to panstwowo w zasadzie nie licze na nic szczegolnego, po zwolnienie lekarskie jade, a w piatek mam prywatnie i nadzieje ze cos wiecej sie dowiemy z mezem...

u mnie dzis 3 dzien zapiekanka ziemniaczano-szpinakowa, totalnie podziwiam osoby gotujące każdego dnia cos innego...szacun :-D
k8libby cukinia faszerowana mniam mniam...

Witajcie dziewczyny, lenia to ja mam, albo taka bardziej niemoc. Gdyby nie moja mama to miałabym w domu jeden syf i nic bym nie jadła;-)

Nie ma co dziewczyny z niczym przesadzać, jeżeli ciąża dobrze się rozwija to tylko trzeba się cieszyć. Chociaż uważam, że czasami 30 s usg należy zrobić , bo miesięczny stres może być gorszy. Widzicie ja już miałam ponad 10 usg połowa w szpitalu przy plamieniach. Za każdym razem pytałam się rożnych lekarzy czy szkodzi. Wszyscy mówili, że nie bo to dobre sprzęty i krótko, poza tym przecież zagrożona ciążę, czy bliźniaczą jak u sopelka trzeba monitorować. Znam dziewczyny co z trojaczkami, miała codziennie usg. Nie powiem, wolałbym jak Wy mieć z 6, 7 usg, ale są problemy, ciąża wysokiego ryzyka, mój lekarz uważa je za konieczne, wizyta bez usg kosztuje tyle samo.

Ja wreszcie postanowiłam jeść ryby i wczoraj i jutro będzie rybka. Sempe gratuluje dziewczynki, u mnie też podejrzewają "bułeczkę z szynką":-)

sopelek 83 obudziłam sie o 12 i dopiero teraz ogarnęłam sie i wyskoczylam z pizamy :-D
czytam Was od rana, ale dopiero teraz mam siłe napisac...heh:-D nawet polskich liter nie chce mi sie wklepywac:-p

należy ci się odpoczynek..w końcu masz urodzić 2 dzieci....i musisz zwolnić tempo i leniuchować.:-(..fajna masz mamę...mi tez by się pomoc trochę przydała w domu ale nie ma chętnych....:-(

Ostatnia edycja:
halo halo....
a więc po wizycie, zaraz opisze w odpowiednim wątku napisze tylko NA 99% JEST DZIURA!!!!!!!!!!!!!!!!! TZN DZIEWCZYNKA od dzi męza dziurkaczem będę nazywać, 3 dziewuche mi zrobił:-D a soda pieniła się jak wsciekła i co???

ale mi pachnie kapustą!!!!!!!!!!!!!!!!!! zachciało mi się bigosu:-)

idę robic sernik na zimno i piec piernik:-) na jutro tak więc ostatki mamy jutro:-)

Gratuluje...super..choć jedna w końcu wie co urodzi..:-).Napisz jak się czułaś z chłopakami ..a jak z dziewczynkami w ciąży...???Jakie miałaś brzuszki...kształt??/// jakie zachcianki...?????? ...ojejku..piszecie o kapuście....mnie na sama myśl o kapuście..smażonych kotletach..itp..mdli...brr....Po za tym widzę ze większość z was chodzi prywatnie do lekarza.....a ja zwyczajnie do przychodni..i nie narzekam..bo u nas takie same kolejki prywatnie..i to samobadanie tylko bez kasy..ostanie usg trwało o.k 20 minut..i miałam przez pochwę i brzuch..nie mogę narzekać.. ..dostałam 3 fotki....i to wszystko za darmo...:-) chodzę od 10 lat do tej samej doktorki .....i jest o.k

Kochane dostałyśmy już uprawnienia do zaprowadzenia porządku proponuję dyskusję i wszelkie sugestie przenieść na wątek
https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2012-f438/wybor-moderatorow-zglaszanie-kandydatow-56883/ (któremu zmienimy nazwę)
Piszcie tam co przeszkadza co połączyć a co pousuwać no i jakąś propozycję regulaminu (choć pewnie najlepiej taką jak wszystkie inne wątki mają)
Na razie nie mam pojęcia jak się to wszystko robi ale szybko się uczę ;-) no a że jutro wyjeżdżam to pewnie Olga do tego zrobi porządek :-D ja zacznę od naszej listy mamuś

hahaha ale Wam tu teraz narobię :-D

Ostatnia edycja:
o proszę, no nieźle :)
ja w pracy, mam trochę młyn, pewnie wrócę później niż po 8, wątpię że coś jeszcze podłubię, ale od jutra będziemy działać :)

ej no, nie mówcie że ja dużo robię bo zwykle pół dnia przesiedzę :p choć rzeczywiście ostatnio trochę ze mną lepiej :) ale ja po prostu piszę tu co robię to się Wam tak wydaje, na pewno większość z Was robi więcej ode mnie ;)

reklama
Cześć dziewczyny!

Sempe - Tobie zachciało się bigosu a ja od wczoraj wsuwam kapuśniak :) Tak mi się zachciało w szkole, bo na stołowce gotowali kapuśniak, ze nie mogłam wytrzymać i od wczoraj w domu mam :) Może też dziewucha u mnie będzie?

Pozdrawiam wszystkich.

Do góry