reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

hej Dziewczyny!
Witam was po długiej nieobecności , kurcze ale jestem leniwa nic mi się nie chce codziennie jak wstaje obiecuje sobie ze zrobię dużo a nie robię właściwie nic.Zastanawiam się czy przyjmie mnie dzisiaj lekarz niby mam termin na 27.02 ale wolała bym iść wcześniej.No ale zobaczymy będę dzwoniła o 16 może uda mi się ustalić wizytę,czasami jestem na siebie zła że nie kupiłam tego detektora ale teraz wydatek 100zł jest dla mnie nie osiągalny.Musze zacisnąć pasa mąż miał zastój w pracy ze względu na mrozy, a na dodatek musiałam kupić pralkę. Ehhh życie no ale trudno ciesze się ze u was wszystko porządku.
Dobrze że pogoda daje mi troszeczkę więcej optymizmu bo inaczej mogłabym ześwirować:tak:

reklama
halo halo....
a więc po wizycie, zaraz opisze w odpowiednim wątku napisze tylko NA 99% JEST DZIURA!!!!!!!!!!!!!!!!! TZN DZIEWCZYNKA od dzi męza dziurkaczem będę nazywać, 3 dziewuche mi zrobił:-D a soda pieniła się jak wsciekła i co???

ale mi pachnie kapustą!!!!!!!!!!!!!!!!!! zachciało mi się bigosu:-)

idę robic sernik na zimno i piec piernik:-) na jutro tak więc ostatki mamy jutro:-)

hej
obudziłam sie o 12 i dopiero teraz ogarnęłam sie i wyskoczylam z pizamy :-D
czytam Was od rana, ale dopiero teraz mam siłe napisac...heh:-D nawet polskich liter nie chce mi sie wklepywac:-p

Kruszki w UK mają takie podejscie jakby mieli mega przyrost naturalny..poronienie..a co tam...bol,krwawienie...eeee...spox :szok: ja w piatek bede miala 8 USG i wcale nie uwazam ze to duzo, zwlaszcza ze panstwowe usg trwa 5 sek.i nie wierze ze wszystko da sie dojrzec i sprawdzic...
Marcia czemu nie poprosilas o to USG, bo sie denerwujesz? Perenc u mojej kolezanki zawsze usg robila, co wizyta raz w miesiacu.

Ja od wczoraj zastanawiam sie nad wozkami. Chyba bede szukac taniego wozka 3 w1 i kupie 2 sztuki. Mam jeden na oku ale to moze w watku zakupowym napisze i podpytam co o tym sadzicie.

Olga ja tez nie uwazam ze masz lenia, raczej jakas mega ruchliwa jestes :-Dwszedzie cie pełno, tu gotujesz, tam sprzatasz, tu mala do opieki, psy...ja bym świra dostala.

I podziwiam pracujace dziewczyny...ja siedze w domu i wcale sie nie nudze. Moze troszke mi brakuje wypadow na jakies zakupy, ale teraz pogoda nie zacheca do spacerow. Zobaczymy co mi lekarz powie jutro i w piatek odnosnie mojego stanu zdrowia. Jutro to panstwowo w zasadzie nie licze na nic szczegolnego, po zwolnienie lekarskie jade, a w piatek mam prywatnie i nadzieje ze cos wiecej sie dowiemy z mezem...

u mnie dzis 3 dzien zapiekanka ziemniaczano-szpinakowa, totalnie podziwiam osoby gotujące każdego dnia cos innego...szacun :-D
k8libby cukinia faszerowana mniam mniam...

Witajcie dziewczyny, lenia to ja mam, albo taka bardziej niemoc. Gdyby nie moja mama to miałabym w domu jeden syf i nic bym nie jadła;-)

Nie ma co dziewczyny z niczym przesadzać, jeżeli ciąża dobrze się rozwija to tylko trzeba się cieszyć. Chociaż uważam, że czasami 30 s usg należy zrobić , bo miesięczny stres może być gorszy. Widzicie ja już miałam ponad 10 usg połowa w szpitalu przy plamieniach. Za każdym razem pytałam się rożnych lekarzy czy szkodzi. Wszyscy mówili, że nie bo to dobre sprzęty i krótko, poza tym przecież zagrożona ciążę, czy bliźniaczą jak u sopelka trzeba monitorować. Znam dziewczyny co z trojaczkami, miała codziennie usg. Nie powiem, wolałbym jak Wy mieć z 6, 7 usg, ale są problemy, ciąża wysokiego ryzyka, mój lekarz uważa je za konieczne, wizyta bez usg kosztuje tyle samo.

Ja wreszcie postanowiłam jeść ryby i wczoraj i jutro będzie rybka. Sempe gratuluje dziewczynki, u mnie też podejrzewają "bułeczkę z szynką":-)

sopelek 83 obudziłam sie o 12 i dopiero teraz ogarnęłam sie i wyskoczylam z pizamy :-D
czytam Was od rana, ale dopiero teraz mam siłe napisac...heh:-D nawet polskich liter nie chce mi sie wklepywac:-p

należy ci się odpoczynek..w końcu masz urodzić 2 dzieci....i musisz zwolnić tempo i leniuchować.:-(..fajna masz mamę...mi tez by się pomoc trochę przydała w domu ale nie ma chętnych....:-(

Ostatnia edycja:
halo halo....
a więc po wizycie, zaraz opisze w odpowiednim wątku napisze tylko NA 99% JEST DZIURA!!!!!!!!!!!!!!!!! TZN DZIEWCZYNKA od dzi męza dziurkaczem będę nazywać, 3 dziewuche mi zrobił:-D a soda pieniła się jak wsciekła i co???

ale mi pachnie kapustą!!!!!!!!!!!!!!!!!! zachciało mi się bigosu:-)

idę robic sernik na zimno i piec piernik:-) na jutro tak więc ostatki mamy jutro:-)

Gratuluje...super..choć jedna w końcu wie co urodzi..:-).Napisz jak się czułaś z chłopakami ..a jak z dziewczynkami w ciąży...???Jakie miałaś brzuszki...kształt??/// jakie zachcianki...?????? ...ojejku..piszecie o kapuście....mnie na sama myśl o kapuście..smażonych kotletach..itp..mdli...brr....Po za tym widzę ze większość z was chodzi prywatnie do lekarza.....a ja zwyczajnie do przychodni..i nie narzekam..bo u nas takie same kolejki prywatnie..i to samobadanie tylko bez kasy..ostanie usg trwało o.k 20 minut..i miałam przez pochwę i brzuch..nie mogę narzekać.. ..dostałam 3 fotki....i to wszystko za darmo...:-) chodzę od 10 lat do tej samej doktorki .....i jest o.k

Kochane dostałyśmy już uprawnienia do zaprowadzenia porządku proponuję dyskusję i wszelkie sugestie przenieść na wątek
https://www.babyboom.pl/forum/sierpien-2012-f438/wybor-moderatorow-zglaszanie-kandydatow-56883/ (któremu zmienimy nazwę)
Piszcie tam co przeszkadza co połączyć a co pousuwać no i jakąś propozycję regulaminu (choć pewnie najlepiej taką jak wszystkie inne wątki mają)
Na razie nie mam pojęcia jak się to wszystko robi ale szybko się uczę ;-) no a że jutro wyjeżdżam to pewnie Olga do tego zrobi porządek :-D ja zacznę od naszej listy mamuś

hahaha ale Wam tu teraz narobię :-D

Ostatnia edycja:
o proszę, no nieźle :)
ja w pracy, mam trochę młyn, pewnie wrócę później niż po 8, wątpię że coś jeszcze podłubię, ale od jutra będziemy działać :)

ej no, nie mówcie że ja dużo robię bo zwykle pół dnia przesiedzę :p choć rzeczywiście ostatnio trochę ze mną lepiej :) ale ja po prostu piszę tu co robię to się Wam tak wydaje, na pewno większość z Was robi więcej ode mnie ;)

reklama
Cześć dziewczyny!

Sempe - Tobie zachciało się bigosu a ja od wczoraj wsuwam kapuśniak :) Tak mi się zachciało w szkole, bo na stołowce gotowali kapuśniak, ze nie mogłam wytrzymać i od wczoraj w domu mam :) Może też dziewucha u mnie będzie?

Pozdrawiam wszystkich.

Do góry