reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

moje danie już dochodzi, na razie osobno na patelni mięso z pieczarkami a w garnku dusi się kapusta. Jedno i drugie z sosem sojowym, kapusta dodatkowo posolona i podlana wodą ;) do mięska też wcześniej dolewałam wody żeby się dusiło. I do kapusty dodałam jeszcze teraz maggi bo ten sos sojowy mi jakoś tak gorzkawo zalatywał. Zaraz stawiam wodę na ryż, mam nadzieję że zdążę zjeść przed wyjściem do pracy :)

reklama
haha a mój mąż dziś jak mu napisałam że jestem na spacerze to odpisał "chyba ci już przechodzi ten leniostan, tak mi się wydaje"
...może i trochę przechodzi, ale garów umyć to już mi się nie chce :p

a ja mam lenia, chyba zrobie mojemu M. i mojemu tatcie polska z piekarnika :/ nie ma weny, musze pojsc pranie rozwiesic, musze chate ogarnac, odkurzyc gore chaty, a jak na razie to tylko zmywarke wlaczylam i to z lenistwem bo nawet mi sie nie chcialo poukladac zeby ja wlaczyc :) do pracy na 17sta :/ nie chce mi sie :/

aaaa i wiem co chcialam Wam napisac, wiec ja mialam scan pod wzgledem syndromu downa,mialam krew pobierana po usg, Pani miezryla kosc udowa dziecka i obwod czaszki, usg samo automatycznie obliczalo czy to w normie czy nie. dzieki tym wyliczeniom mozna teraz obliczyc dlugosc dziecka, a wiec FL:16mm to dl.kosci udowej, teraz wylicza sie to tak 1.6*7=11.2cm, oczywiscie pewnie jest granica tolerancji, bo to przyblizone wartosci, ale przynajmniej teraz wiadomo jak to sie wylicza, i jeszcze wiem teraz, ze tak ozna wyliczac do 20tygodnia, pozniej to juz nie ma sensu bo dzieci zaczynaja sporo roznic

Olga czy Ty kiedyś miałaś leniostan?? Co wchodzę to Ty cos gotujesz, sprzątasz itd...

Ja mam lenia totalnego! Nic dziś nie jestem w stanie zrobić... ledwo wytrzymuję, a jeszcze godzina do pójścia do domeczku, do mojego synusia ukochanego ;)

Kruszki śliczna dzidzia :) Cieszę się, że pomyśnie wizyta wypadła :)

Zuzia chętnie bym Cie zabrała ze sobą na usg gdybym je sama miała :-( a niestety dzisiaj tylko zwykła wizyta. Szyjka długa, zamknięta, macica miękka. Mogę przestać brać duphaston!! Chociaż wypisała mi jeszcze receptę tak na wszelki wypadek gdyby mnie coś zaniepokoiło po zupełnym odstawieniu. Kurcze a taki miałam dobry humor jak szłam na wizytę, ładna pogoda, w samochodzie fajna muzyczka, aż mi się uśmiechać chciało. A teraz siedzę i mi jakoś smutno że nie zobaczyłam dzidzi. I teraz będę się stresować przez cały miesiąc!!! Muszę jutro jak będę w pracy złapać znajomego ginekologa to może mi zrobi na szybko usg. A jak go nie spotkam to muszę się umówić prywatnie.

Aż mi się wszystkiego odechciało przez to usg. Zjadłam bułkę z wędliną bo głodna byłam a teraz gotuje mi się pomidorówka, bo nie chce mi się stać nad garami. Potem muszę wyjść na chwilę do szwagierki. Pewnie znowu dzieciaki będą chciały żeby z nimi w coś pograć :-) i pewnie znowu padnie na eurobiznes i spędzę tam cały wieczór. Ostatnio tak było.

dobrze macie, mozecie podejsc i usg zrobic prywatnie, a tu prosze jakie ceny :/
Pregnancy Screening & Baby Scanning Pricelist | This is my
takze nie narzekajcie bo sie chyba zalamie psychicznie przez Was :)
wg brytyjczykow potrzebne sa 2 skany, nie potrzebny jest ginekolog, chyba ze dzieje sie cos niedobrego..
ale jak plamilam w 4-5tyg to uwazali ze to chyba poronienie i tak ma byc i trudno..
no niestety.. na zwolnienie nawet jakbym chciala to co mam powiedziec?? jak mowia ze ma bolec :)
posiedzialabym chociaz miesiac, zeby ogarnac chate poki mam sile i nie jestem wielka :)
ale nie dosc ze platne stowke tygodniowo, to musialabym sie niezle nameczyc zeby cos wymyslec co jest powodem zeby w ogole dostac takie zwolnienie...

reklama
marcia - nie martw się, mój lekarz też już teraz robi usg co drugą wizytę, twierdzi, że nie do końca zbadano czy nie ma ono zupełnie żadnego wpływu na rozwój dzidziusia więc po co go niepotrzebnie stresować ;-)

Do góry