reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Ja tylko na moment, ale wypowiem się w sprawie detektora. Jak dla mnie zaje.b.ista sprawa, nie mam żadnych schizów, włączam go raz na kilka dni, na chwilę, jak tylko usłyszę serduszko to zaraz wyłączam, chodzi tylko o pozbycie się wątpliwości. Uważam że to w moim przypadku bardzo dobrze wydane pieniądze. Polecam szczerze.

reklama
Mart, mam to samo, jestem mega zadowolona :)
Ja mam AngelSounds, był najtańszy, bez wyświetlacza, ale ja jestem zadowolona, usłyszałam maluszka juz w 10 tygodniu.

Ostatnia edycja:
Oglądałam na you tubie odsłuchiwanie serduszka, super sprawa. No ale nie zdecyduje się bo jednak to wydatek, podjadę do teściowej. Kruszki moja teściowa jest pediatra i rodzinnym. Ma w swojej praktyce ginekologie na fundusz ale bez usg, tylko z ktg i detektorem. Ja chodzę prywatnie, bo mam jednak ciąże wysokiego ryzyka i potrzebowałam najlepszego lekarza, ale położne ma fajne to podejdę. Skoda, że nie mieszkacie w pobliżu to bym do Was podskoczyła posłuchać:-)

witajcie :)

byłam dziś w pracy, ruch straszny, umęczyłam się porządnie... po powrocie zjadłam krokiety z barszczem, zaliczyliśmy rodzinną drzemkę no i teraz piję kawę i muszę coś porobić... jutro znów przychodzą goście na urodziny Natalii, jej dziadkowie czyli nasi rodzice - a ja jeszcze nie upiekłam ciasta i chyba dziś nie upiekę już... skupię się na sprzątaniu a upiekę chyba rano... chciałam zrobić sernik z brzoskwiniami, nigdy nie robiłam, mam przepis od cioci, mam nadzieję że wyjdzie...
wczoraj były szwagry i moja koleżanka, mąż zrobił pizze i wyszły mu super, jutro też chce robić :p

ok uciekam, biorę się do czegoś bo czas ucieka... dobrze że choć trochę siły mam...

Szczerze to jakos nie ciagnie mnie do tych detektorow.Taka zabawka dla gadzeciarzy. Mysle ze ta pieniadze moge cos kupic dla maluszka a ten zakup jest i tak przydatny tylko na pare miesiecy.Przezylam pierwsza ciaze bez podluchiwania przezyje i druga.Nie ciagnie mnie specjalnie do podsluchiwania.

a ja mam lenia :tak: wzięłam sobie tydzień zwolnienia (w końcu w ciąży 100% płatne :-D ) posprzątałam, zrobiłam zakupy, ugotowałam sobie rosołek, pojechałam z psem na szczepienie i zaglądam do Was :-)
nie zastanawiałam się nad zakupem detektora...o dziecku jeszcze nie myślę tak personalnie...nie mam ciuszków, nie oglądam ich nawet w sklepach...

Cześć dziewczyny:-)
Sobotnie puchy widzę:szok:

Wczoraj wieczorem, pomimo, że byłam zewłokiem ledwie dychającym po robocie, zaparłam się i usiadłam do tej mojej nieszczęsnej pracy dyplomowej. Od wczoraj siedząc na tyłku przed komputerem kilkanaście godzin naprodukowałam literek na 15 stron tekstu ciurkiem, mam nadzieję, że będzie cośkolwiek wart. Zawsze pisałam wszystkie prace na kolanie, ale takiego tempa dawno nie osiągnęłam:cool2:
Uff, teraz postanowiłam odsapnąć. Od jutra z rana ruszam do dalszego boju:blink:

Znowu zamówiliśmy pizzę w ramach super zdrowego obiadu:dry: Miałam niesamowita ochotę. Niewyjaśnione są dla mnie te ciągoty do szajsowego jedzenia...I to się nasila! Konia z rzędem za szejka z Maca:-p

sempe fatalnie, że Aluśka chora:-( Mam nadzieję, że się szybko wykuruje i jednak uda się Wam włajaż. A na dzisiaj czadowej imprezy:tak:!

Olga powodzenia w przyjmowaniu gości. Ja bym padła gdybym kilka dni z rzędu miała kogoś gościć, strasznie mnie to wytraca nerwowo na dłuższą metę;-) Ustalanie menu, jakie ciasto, co do picia, jakie soki itd. za dużo kombinatoryki jak dla mnie, zwoje przepalone szwankują błyskawicznie.

Szczęśliwym posiadaczkom detektora serducha zazdroszczę:tak:, sama się nie zdecyduję na zakup, bo przy moich skłonnościach do popadania w obsesję źle by się to skończyło pewnie, jak nie wieczną paranoją, to nerwicą natręctw:eek: Poza tym cena z nieco za wysokich progów;-)

Dobrego wieczoru kochane:-D

Nie bylo mnie od wczoraj a tu tyle do nadrobienia. Po pierwsze witam nowe sierpniowki :-) fajnie ze jeszcze dolaczaja do nas nowe dziewczyny. Bedzie nas naprawde duzo.

Sopelek straszne jest to co piszesz o podejsciu w szpitalu!!! Niestety ja mam dosc podobne wrazenia po moim pobycie na tym oddziale! Mam nadzieje ze juz do konca ciazy nie bedziemy mialy potrzeby tam zawitac. Co najwyzej na porodowke :-) co do szkoly rodzenia to ja sie jeszcze zastanawiam, bo w Madurowiczu to tylko w godzinach dopoludniowych te zajecia sa. Musze pogadac z mezem czy On w ogole bedzie chcial ze mna chodzic bo jesli tak to ja poszukam jakiejs weekendowej albo popoludniami. Chcialabym bardzo zeby ze mna chodzil, bo mam wrazenie ze pewne rzeczy do niego nie docieraja!! I dobrze by bylo gdyby posluchal co nas czeka!!! No ale zobaczymy.

Dziewczyny z UK wspolczuje Wam przejsc z anglikami. Jak tak slucham tych opowiesci to tym bardziej ciesze sie ze mieszkam w Polsce :-) chociaz tutaj tez sa ludzie i buraki. Nam sasiad na naszych oczach przerysowal auto bo stanelismy przy klatce zeby wypakowac meble!!!! I nie przejela sie tym ze stoje 2 metry dalej i wszystko widze. Oczywiscie tez skonczylo sie na policji. Ale facet byl wtedy pijany. Potem przeprosil i oddal kase za wycofanie sprawy.

Jesli chodzi o detektor to ja na poczatku tez panikowalam i myslalam troche o tym detektorze. Ale teraz juz jestem spokojniejsza. No i mam nadzieje ze niedlugo poczuje kopniaki i tym bede sie cieszyc. Wiec teraz juz nie mysle o takim detektorze.

Ale sie dzisiaj najadlam paczkow!!! Bylismy u tesciow i tesciowa robila bo sie rodzinka zjechala. I kilka dostalismy do domu :-) tego mi bylo trzeba. Ide spac bo jakas zmeczona jestem. A jutro maz znowu wyjezdza na caly tydzien :-(

reklama
WITAJCIE ;) JA WLASNIE WROCILAM DO DOMKU ZPRACY I WIDZE PRZYSZEDL LIST Z KLINIKI O REZULTATACH NA ZESPOL DOWNA. NIE potrafie zinterpretowac wynikow czy moze ktoras z was wie o co chodzi?

hCG 55.4ng/mL : 1.63 MoM
PAPPA-A level 1573 miu/L : 0.62 MoM

Down syndrom wyszlo ryzyko 1 na 4,100

Do góry