reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Olga piore 2 razy w tygodniu:-) ubrania:-)

ale jak piore ręczniki posciele koce to wychodzi tego wiecej ale ze mam pralke 7kg to raz na tydzien ręczniki raz na 2tyg posciele .. koce raz na 2 miesiące...
odkurzam co drugi dzien, gotuje takze co drugi dzien pieke raz na tydzien zakupy WIELKI KOSZYK RAZ NA TYDZIEN:-) nie da się ukryć ze z taką iloscią dzieci to żarcia idzie tyle ze ja nie wiem gdzie oni to przechowują w sobie:-) ja wpieprzam i tyje a one wygladają jakbym ich nie karmiła:-)
kiedys Wam pokaze moją gromadke...
zaraz poszukam zdjęcie

reklama
Cześć
ja piszę z łóżka, jeszczę trochę poleżę...
Na śniadanie zrobiłam tosty francuskie-narobiłyście mi smaka. Ja je robię z dużą ilością ziół-pyszne były;)
Odnośnie luteiny podjęzykowo, polecam w trakcie rozpuszczania mieć w ustach jakiegoś cukierka(u mnie najlepiej działał miętus).
Teraz się zastanawiam, czy mam gdzieś jeszcze powidła-mmmm taka kanapka z powidłami i wielka szklanka mleka...

A ja mam dzisiaj odwieczny problem z obiadem!!!! Kompletny brak pomysłu :confused2:nawet przeszukałam prawie 100 stron naszego głównego wątku żeby znaleźć stronę gdzie się sprawdza co można zrobić z tego co ma się w domu. Ale tam też nie znalazłam inspiracji. Muszę iść pozmywać to może jak się pokręcę po kuchni to mi coś do głowy przyjdzie. Poproszę o wielkiego kopa, bo dzisiaj wyjątkowo nic mi się nie chce i aż mnie to zaczyna denerwować.

jaka super rodzinka SEMPE !!! :) ja chciałam wkleić filmik z moim dzieckiem i mną, ale mnie hamuje takie publiczne się pokazanie! sempe wystartowała :) która następna?
może zrobimy temat fotek? :)
temat o zwierzętach też by się przydał - kota sphinxa już widziałam, ale któraś z Was pisała że ma jaszczura ;)

marcia, jakie masz obiadowe produkty? wymyślimy coś :)
my dziś świętujemy roczek ze szwagrami, będziemy robić mnóstwo pizzy :D więc obiad sobie daruję, na razie skupiam się na sprzątaniu, na razie wyczyściłam rogówkę z eko-skóry za pomocą płynu do kąpieli nivea baby zmieszanego z natłuszczającym ziajki w misce z wodą :) myłam ją pieluchą tetrową :) nie ma to jak dom z małym dzieckiem :)

wiecie co? ja się coraz bardziej cieszę że niedługo będę znów mieć takiego małego bobasa, wszystko od początku :)

ze zdjęciami to proponuje się wstrzymać do zamkniętego, ja pokazałam moje dzieciaki ale tylko do jutra:-) spojrzałam na moje sierpiówki 2009 i zamkniety utworzylyśmy na sam koniec lutego:-)

len we mnie wstąpił:-p a do 14tej musze wszystko zrobic bo potem idę na upiększanie do kosmetyczki!!

Olga wszystko jest kwestią organizacji i umiejętnosci segregacji prania:-) a może pierzesz czyste?? nie zrozum mnie źle ale moje chłopaki to kiedys codziennie wrzucali mi koszulki bluzki swetry!! jak nie ma plam i nie jest przepocone to mają chodzić do upadłego:-) bielizne to codziennie, małzona tez nauczyłam ze koszule można nawet zimą 2 razy założyć:-) latem to co innego.. acha i tez zalezy od pralki jaką masz jak ja miałam 4-5kg to codziennie prałam teraz mam 7kg:-) ale załuje ze ne kupiłam 9kg jak kolezanka z 5dzieci:-)

marcia sprzedaje Ci kopniaka i mam nadzieje ze rykoszetem mnie kopnie:-)

ooo ręczniki czas powiesić!!!

sempe - to nie ja mam problem z praniem tylko Black_Opal ;) my eksploatujemy rzeczy dość dobrze, segreguję, mam swój rytm prania, pralkę 6kg, nie mam z tym dużego problemu :) piorę gdzieś raz w tygodniu czarne, raz białe, grubsze rzeczy typu pościel to tak raz - dwa razy w miesiącu, jedyny problem mam z prasowaniem :) ale właśnie jestem w trakcie opracowania strategii jak by się tego problemu pozbyć :)

też tak myślałam - poczekać z filmikiem na zamknięty czy wrzucić na chwilę i skasować, no ale na razie jest jeszcze na karcie w aparacie więc mam czas do namysłu ;)

Cześć Mamuśki, to i ja witam się "z rana" ;-)

U mnie na śniadanko były parówki z ciabattą i serkiem almette. Chyba zaraz zrobię sobie kawusię z mleczkiem, choć dawno już w sumie nie piłam, bo wczesniej mnie od kawy odrzucało.

Grzanki widzę, że wszystkie znają i uwielbiają, aż sama je sobie wczoraj zrobiłam :-) ja chlebek obtaczam w jajku i startym żółtym serze i zapiekam na patelni.

Sempe ja cię podziwiam, ze ty dajesz sobie radę z taką gromadką :-)
A jak zobaczyłam zdjecie to byłam w szoku, nie widać po tobie, że aż 4 urodziłaś :p ktoś by mógł pomyśleć, że jesteś ich opiekunką, hehe Fajna gromadka :-)

reklama
Do góry