reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Czesc Kobietki!
Ja juz ogarnelam dom i wiecie co jednak robota jest dobra na kregoslup i wydaje mi sie ze ten bol mogl byc tez z braku ruchu fizycznego....Wiadomo w zimie nie tak intensywnie pracujemy jak w zimie i stad moga sie brac rowniez bole....wiec polecam sprzatanie hehe;-):tak: . Zapraszam na herbatke Zobacz załącznik 434931 i pyszna czekoladke na oslode dnia eeb5bd486c5f7439d9bf111b1c0092ff.gif :-D

reklama
Olga RaQ czeka cie troszkę zabawy kurcze nie wyobrażam sobie jakbym musiała dziecku coś ograniczać-dobrze,że na razie nie sezon na truskawki bo pewnie byś miała ciężko odmówić.Ale jak mus to mus zresztą sama wiesz.
kakakarolina super gratuluję dziewczynki:))
marcia331 u mnie te zajęcia są dopiero od 25tc nie wiem czemu tak póżno ale cóż pozostaje kupić sobie piłeczkę i poćwiczyć samemu w domu. Zazdroszczę ci.
anikaaa nie denerwuj się jak i krew i USG to pewnie test Pappa żeby wykluczyć wszystkie wady dziecka-nie ma się czego bać.
Amna z chęcią się skuszę szczególnie na czekoladki a do tego malutka kawusia.

Ostatnia edycja:
Malinkaizi - na szczęście moje dziecko ma dopiero roczek i je to co jej podam, nie ma zachcianek a lubi wszystko, więc luz :) tyle że mam trochę ograniczony jadłospis, ile dań można wymyslić z mleka modyfikowanego? wczoraj dałam jej zmiksowane jabłko z bananem i natychmist się zaczerwieniła, jabłko jej daję ale banana dałam pierwszy raz od tygodnia, lekarz mówił że reakcja na alegren może się pojawić w 15 minut albo nawet 2 dni później więc to naprawdę ciężko stwierdzić co jej nie służy...

a mięso? a warzywa? lekarz mówił że może uczulać pietruszka, seler, niby kazał dawać białe mięso a ja właśnie dopiero co kupiłam i pomroziłam w porcjach dla niej kilo wołowiny... a słyszałam o alergii na kurczaka... tak że to jedna wielka masakra z tym wszystkim :p mam nadzieję że te testy coś wykażą, na pewno trochę to potrwa zanim cokolwiek stwierdzimy, muszę zacząć pisać co do dnia i godziny wszelkie kontakty z alergenami, łącznie z tym kiedy w czym prałam i w czym ją kąpałam... a ja taka systematyczna że już to widzę jak to będę robić :p

a ja zapraszam na...

33921_chleb-opiekany-w-jajku_0_2.jpg

...bułki w jajku :D
fotka znaleziona w necie ale wyglądają prawie jak moje ;)

Ostatnia edycja:
Amna masz rację, teraz kiepsko u nas z ruchem Czekam na wiosne. W zeszłym tygodniu byliśmy z małym na basenie i do tej pory to odchorowujemy. Czekam na dzien, kiedy wezmę Bartka z przedszkola i od razu pojdziemy na plac zabaw :-)

Anika nie wiem jakie testy teraz jeszcze się robi. Z badan miałam tylko ogólne moczu ( bez krwi) i usg genetyczne, któe przeniosło się na przyszły tydzień.

Olga lepszy jest chlebek z masłem i serem zółtym, przysmażony na patelni z kazdej strony. Przepis wymyslony przeze mnie i mojego brata, jeszcze z czasów studenckich :-)

No więc nasikałam na sode :-D Spieniła sie, wiec chłopak, tak? ;-) :-D

Irisson nie będzie tak źle w tym 30 tyg. Ja też padam o 22 i już mi mojego M żal :)
Zuzia nie poddawaj się jak teraz będzie chłopiec to za 3 lata .... masz rację co ma być to będzie :)
Paulina w ciąży wszystko jest możliwe w tym nowe alergie jak najbardziej. Ale tylko pod oczami - dziwne. Może krem pod oczy?
Marcia ja też bym na takie zajęcia poszła ale kurka rurka u nas to strasznie drogie. Chyba zostanę przy ćwiczeniach w domu
Olga ciekawe czy to nietolerancja laktozy. Dobrze by było znać przyczynę w końcu,
Anika jeżeli z krwi to pewnie testy papp-a. Dziś właśnie na tym byłam. Zwykłe pobranie krwi + wywiad ale co za gin. Dowie się Pani za tydzień .... bez komentarza:baffled:

Ide mezowi szukac info bo dostal madnat w niemcech i nieslusznie i chce sie odwolac.Skoro on mowi ze nie slusznie to napewno ma racje w koncu w transporcie jezdzi juz 7 lat.A niemiecka policja jest tak mendowata ze kazdy przewoznik w PL ma z nimi problem:angry::crazy:

kakakarolina - laktoza to raczej na pewno nie, laktoza to dwucukier występujący w mleku, nietolerancja laktozy objawia się kolkami, biegunkami itp - a alergie wywołują białka które są we wszystkim, nawet w owocach - (w co moja mama nie mogła uwierzyć - "jak to, w owocach białko???") Pytanie tylko jakie białko uczula? tzw. skaza białkowa to alergia na białko mleka krowiego, które jest we wszelkim nabiale, no i w zwykłym mleku modyfikowanym dla niemowląt też, dlatego są te mleka typu pepti, gdzie te białka krowie są pocięte na małe kawałeczki i już wtedy nie uczulają więc dziecko może spożywać te same składniki bez objawów uczulenia. Ale może być też alergia na białka mięsa, na owoce, no i te wszystkie alergie kontaktowe na składniki chemiczne, proszki, płyny do mycia itp... muszę się po prostu "bawić w detektywa" jak to lekarz powiedział :p

celinka - oj tak, grzanki z serem - też mój hit, dwie kromki pieczywa posmarować z zewnątrz, a do wewnątrz ser, wędlina, zioła - i na patelnię tym masłem na zewnątrz smażyć z obu stron :) oj znam ten patent bardzo dobrze :D

Olga masz rację :) a o tym, że białko jest we wszystkim poza cukrem i miodem dowiedziałam się od koleżanki, której córeczka choruje na fenyloketonurię :(
z kolei innej syn ma to co podejrzewają u Natalki i on rzeczywiście nie je bardzo wielu rzeczy :((

juditka - pozazdrościć takiej imprezy firmowej i pomoc dla fundacji, super :) A szmpanik przyda się, będzie co świętować.

kakakarolina - pogratulować dziewczynki :))

Amna - pięknie wygląda ta herbatka, a czekoladki mnimi.. Mam nadzieję, że mąż poradzi sobie z tym mandatem, to takie denerwujące jeśli wie się że nie ma podstaw do mandatu :wściekła/y:

Olga RaQ - czyli w zasadzie nie wiele ta wizyta wniosła, ale może testy coś wykażą. Mój Wiktor często ma jakieś wysypki uczuleniowe, najczęściej po ugryzieniu jakiś muszek, komarów, mrówek.. ale przynajmniej wiem po czym. Miał też problemy z uporczywym kaszlem, lekarz twierdził że to alergia, trwało to jakoś 2 lata, skierowania do alergologa nie dał nam żadnego, a ja obawiałam się żeby jakiejś astmy się nie nabawił. Dopiero jak z z nim wylądowałam w szpitalu, przy okazji innej choroby, akurat mocno kaszlał, jakaś lekarka przy obchodzie wpadła na pomysł zrobić mu posiewu pod kątem bakterii mycoplasmy i okazało się że to ona była przyczyną. Po kuracji antybiotykowej przeszło i odpukać do tego czasu jest ok. Po pobycie w szpitalu jednak wymusiłam skierowanie do alergologa, miał robione testy kropelkowe na przedramieniu, na popularne alergeny, ale nic mu nie wykazały, wiec póki co jest ok, tylko po tych ukąszeniach jakoś tak ze wzmożonym efektem reaguje, ale wiem że tak ma po prostu.
Ja takie grzaneczki francuskie robię ale z wykorzystaniem czerstwego chlebka, a jajka mieszam z mlekiem. Pyszotka, na to jeszcze szczypiorek i jest git.

reklama
celinka83 jeszcze 4 miesiące temu bym się skusiła na takie tosty..ale teraz gdy mam zgagę.i po tłustym smażonym mdłości.....nie ma szans..tym bardziej że niestety muszę być na diecie...bo miałam w drugiej ciąży cukrzyce..i całe 9 miesięcy na diecie...oczywiście tym razem jeszcze wszystkiego sobie nie odmawiam..ale trzymam w razie czego rękę na pulsie...;-)
Olga RaQ nie zazdroszczę ci musisz próbować wszystkiego po małym kawałeczku..bo jak piszesz dziecko dziewczynka szybko zareagowało na alergen...Niestety ja mam 2 alergików najstarszy wyrósł z allergi na mleko..pił od samego początku proszek nutramigen...a zaś średniak..ma allergię na kakao czekoladę..i wszystkie produkty mleczne....tam gdzie jest mleko krowie..robią się jemu straszne czerwone łuskowate rany....zwłaszcza w okresie zimowym gdy słodyczy z czekolada nie brakuje....na całe szczęście najmłodszy nie ma allergi.....Zrób test koniecznie...choć w tym wieku jeszcze dziecku może jeszcze test nie pokazać na co jest uczulona.. :-)

ticker.php

ticker.php

ticker.php

ticker.php

Do góry