LeRemi
Fanka BB :)
Juditka no to trzymam kciuki za to zeby wszstko poszlo zgodnie z planem i oczywiscie zeby dzieki temu nie bylo problemow z donoszeniem ciazy. Co do calej reszty to wszytsko sie zgadza, trzy lata temu bylam na macierzynskim i wszystko tak wlasnie wygladalo. Wysokosc mojego omp byla troche inna bo placilo mi panstwo, ale to ciut inna historia. Za to w mojej firmie brac sick'a to sie wcale nie oplaca, bo od samego poczatku dostaje sie grosze. Dlatego ja planuje trzymac caly swoj urlop (jakies 6 tyg) do konca, na poczatku lipca odejde wlasnie na urlop najpierw, a dopiero potem zacznie mi sie maciezynski. Ostatnio tak mi sie udalo, ze maciezynski zaczal mi sie dopiero po porodzie, cieszylabym sie jakby teraz tez tak wyszlo.
k8libby z tymi darmozjadami tutaj to masz calkowita racje, ale ja to akurat w innej sytuacji zauwazylam, kiedy szukalam opiekunki dla synka. W ciazy to tu sie akurat "oplaca" byc bardziej niz w polsce (jesli oczywiscie ciaza bez problemow). Na chorobowe nie wysylaja tak latwo, ale jesli akurat nic ciezarnej nie jest to spoko. Za to na maciezynskim siedzimy 12 miesiecy z czego 9 platne. A jak sie uda z urlopem to wychodzi 13,5 mca wychodzi z bobaskiem w domu. Ja bylam bardzo zadowolona.
k8libby z tymi darmozjadami tutaj to masz calkowita racje, ale ja to akurat w innej sytuacji zauwazylam, kiedy szukalam opiekunki dla synka. W ciazy to tu sie akurat "oplaca" byc bardziej niz w polsce (jesli oczywiscie ciaza bez problemow). Na chorobowe nie wysylaja tak latwo, ale jesli akurat nic ciezarnej nie jest to spoko. Za to na maciezynskim siedzimy 12 miesiecy z czego 9 platne. A jak sie uda z urlopem to wychodzi 13,5 mca wychodzi z bobaskiem w domu. Ja bylam bardzo zadowolona.
Ostatnia edycja: