reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Witam dziewczyny, u mnie nieprzespana noc chyba mam zapalenie zatok i odrazu pytanie do marci, jaki brałaś antybiotyk - duomox?. Moja teściowa, jest pediatra i rodzinnym i chce mi dać duomox, ale na mnie zawsze lepiej działał augmentin. Ah dziewczyny wykrakałam wczoraj bo to chyba te zatoki od zebów, od resekcji które miałam rok temu 2 razy miałam bol zębów, następnego dnia okropne bóle zatok. Oczywiście pierwsze kroki kierowałam do chirurga, prześwietlali, obstukiwali, macali dziąsła, sprawdzali rany po szwach, żywotność wszystkich zębów w szeregu i zawsze diagnoza zeby sa zdrowe, ostatnio tak miałam w maju. Teściowa kierowała mnie na tomograf zatok, ale zaszłam w ciąże, przed staraniami zrobiłam panoramę, jeszcze na końcu listopada i aż sama lekarka dziwiła się, że zmiany tak pięknie sie cofają, sama kość odbudowuje się latami. Muszę wziąść antybiotyk boje się, że bakterie dostaną się do dziecka ja jeszcze kluję sie clexne więc transport łożysko - dzidzia jest ponoć aktywniejszy.

Co do mężów, mój maż ma chyba już dość moich ciągłych schiz, on jest mimo wszytko optymistą , a ja zupełnie na odwrót itd. Rzeczywiście od dłuższego czasu mamy cały czas pod górkę, 2 dni radości po genetycznym i masz problemy z zębami, do tego dochodzą problemy z pieniędzmi, bo np. styczniu 4 wizyty u ginekologa, 3 razy endokrynolog, z 1000 zł lekarze, już nie mówię o lekach. Clexane jest już nie refundowany i kosztuje ponad 100 zł, a to starcza na 10 dni.

reklama
dzien dobry Dziewczyny ;) noc naszczescie jakos zleciala bo budzilam sie co jakas godzine ne moglam spac :( takze dobrze ze juz dzien sie zaczal;) na 11 jedziemy z A na pierwsze usg dzidziusia wiec ide szybko prysznica wziasc ubrac umalowac zeby jakos wsrod ludzi wygladac ;) milego dnia;):-):-)

Witajcie poniedzialkowo dziewczyny ;))) to moj ostatni tydzien w pracy! rozmawialam z moim Dyrektorem w piatek i doszlismy do wniosku ze lepiej bedzie i dla mnie i dla firmy jesli nie bede kombinowac z pracowaniem po pol dnia albo przenoszeniem sie z praca do domu, tylko najlepiej bedzie jesli juz za tydzien odejde na chorobowe, a od maja na macxiezynski zeby odpoczywac i lezec jak najwiecej ze wzgledu na moja szyjke. W poprzedniej ciazy problemy zaczely sie juz od 18tyg, teraz jest 13 wiec lepiej chuchac na zimne. Dla firmy tez bedzie ok bo beda mogli kogos zatrudnic na moje miejsce a takto bym blokowala etat. No i tym sposobem od przyszlego tyg zostaje w domu. Ciesze sie bardzo ze moj maz pracuje z domu, przynajmniej bede go miec 24h dobe przy sobbie.

Trzymajcie sie brzuchatki i milego dnia zycze ;))))
no a ile platne bedziesz miala chorobowe? pytam zeby sama wiedziec, bo zastanawialam sie zeby sama polaczyc sobie z macierzynskim, mozemy isc 8tyg przed terminem porodu chyba, mozna wykorzystac urlop, to byloby juz moze z 10tyg, ale to wszystko 100% platne, a chorobowe?

Moje dziecko się dziś nie obudziło w nocy :-D mam iść na kolanach do częstochowy czy jeszcze poczekać ???

Sopelek
trzymaj się jakoś. Jestem dobrej myśli. Daj znać jak po badaniach

sopelek, ja też trzymam kciuki i czekam na wieści!

z tego całego doła nie powitałam nowej koleżanki - witaj asia!

ehh beznadziejnie się czuję przez tą wczorajszą akcję :(
jest tego pewien plus, jak mam doła to zawsze więcej w domu zrobię, tak odreagowuję... no jest się z czego cieszyć

L4 w ciąży jest 100% płatne, jaki jest sens brać macierzyński od maja jak termin na sierpień?

Czesc Dziewczyny!
Ja mam wizyte na 17.45,ale tez musze jeszcze wlosy wyprostowac a wyprostowac trwala ondulacje nie jest tak latwo :-p Kurcze denerwuje sie troche przed tym usg,trzymajcie kciuki:tak::-)

Witajcie. Dla mnie ta noc też była jakaś ciężka, jakieś głupoty mi się śniły i budziłam się co chwila. A jak się budziłam to nie miałam się do kogo przytulić :-(

Asia, współczuję problemów z zatokami. Jak dla mnie to był okropny ból i do tego ten zatkany nos. Ja brałam Duomox. W sobotę skończyłam go brać, ale katar nadal mam. Co prawda już nie taki ropny jak na początku chociaż z rana nadal jest zielony. Potem już się robi taki bardziej surowiczy. Jeśli chodzi o wybór antybiotyku to Augmentin jest dodatkowo z kwasem klawulonowym. Nie wiem jak to jest z bezpieczeństwem w ciąży. Ja wolałam wziąć czystą amoxycylinę tak na wszelki wypadek. Chociaż też mam wrażenie że Augmentin byłby lepszy. Na pewno lepiej wziąć antybiotyk niż pozwolić bakteriom na dostanie się do dziecka. A jeszcze przy Clexanie to tak jak mówisz ten transport łożyskowy jest zwiększony, więc myślę że nie ma co ryzykować.

Exotic trzymam kciuki za dzisiejsze usg!! To dopiero będzie przeżycie po takim czasie pierwszy raz zobaczyć dzieciątko! Czekamy na relacje! I zdjęcia jeśli tylko będziesz miała możliwość.

kakarolinka gratuluje przespanej nocy :-) trzymam kciuki, żeby to nie był wyjątek tylko przerodził się w regułę :-)

Olga, u nas w Polsce chorobowe jest płatne 100% i nie bierze się macierzyńskiego przed porodem. Ale dziewczyny są w UK a tam pewnie jakieś inne zasady panują.

reklama
a, nie doczytałam że to UK :)

czytam trochę wstecz to poodpisuję...

3timeangel - wiadomo że przez internet nie ma co radzić, ale to że mąż ukrywa długi można zrozumieć... na pewno boli Cię że nie mówi Ci prawdy, ale jeśli robi to z miłości, z dobrych pobudek - to nie jest źle.. ;) gorsze się rzeczy między ludźmi zdarzają, popatrz choć na naszą Doti - ona ma naprawdę ciężko...
wiadomo że Cię to martwi... sama musisz zdecydować jak się do tego ustosunkować...

doti - co do usuwania postów - szukasz starego posta, dajesz edytuj, wycinasz treść, zapisz - i gotowe - treści nie ma :p

z zębami to macie masakrę dziewczyny :( ja miałam trochę problemów w pierwszej ciąży, obudziłam się że zęby trzeba zrobić jak już było po fakcie... miałam robione kilka plomb, jeden kanałowy - normalnie ze znieczuleniem (takim dla kobiet w ciąży), bez stresu, bez rentgenów, u dobrego starannego lekarza i jest wszystko ok, pozostałe plomby miałam bez znieczulenia bo były małe i doktor tak robił że bolało tylko przez chwilkę :p i mam nadzieję że do tej pory wszystko pięknie, czasem oglądam w lustrze i nie widzę nic niepokojącego. Ale czytając Wasze posty dochodzę do wniosku że mam dość mocne zęby, wy tu o koronach, usuwaniu zębów itp - a ja tylko dwa miałam w życiu robione kanałowo i trochę plombowanych ale generalnie mam wszystko w komplecie :) łącznie z ósemkami które rosną mi po kawałku już od kilkunastu lat :p i wyrastają w bok (na zewnątrz) ale doktor powiedział że mają się dobrze, nie stwarzają problemu więc mogą sobie być, myję je szczoteczką elektryczną i ani się nie psują, ani kamienia nie mają, luz. Nie mam może pięknych zębów - mam dość żółte szkliwo, nie mam na górze dwójek i mam szczeliny, trochę wszystko krzywe, ale co tam - ważne że zdrowe :)

dobra, do roboty, kupiłam wczoraj udziec z indyka, mam nadzieję że jeszcze świeży i nie chodzi sam po lodówce... muszę coś z niego wykombinować

acha, Natalia na mleku pepti już z 5 dni, nie widzę efektu :( buzia jaka była taka jest :( pojutrze wizyta u specjalisty, a w czwartek moja u gina

Do góry