reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Witam się i ja :-)

Sempe wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i pozytywnej energii, bezproblemowej ciąży i cudownego zdrowego maleństwa w sierpniu!!!

Doti pisałam rano więcej, ale mi się wszystko skasowało. Nie będę się powtarzała, bo dziewczyny już wszystko napisały. Uciekaj od tego psychopaty, ratuj siebie i dzieci!!!! A pomoc na pewno się znajdzie, są odpowiednie instytucje i fundacje dla samotnych kobiet. Tylko musisz przestać się bać i w końcu zadbać o siebie! I nie bój się prosić innych o pomoc. Są na świecie ludzie którzy pomagają takim kobietom jak Ty. Wystarczy tylko poszukać. Trzymaj się dzielnie!!!!

Co do samrowideł to ja też jestem z tych które nie bardzo lubią używać czegokolwiek. Teraz postanowiłam to zmienić, ale na razie trochę nieregularnie to robię. Miałam w domu próbkę Mustela i była świetna. Super się rozsmarowywała, wchłaniała. Niestety jest droga. Jak mi się skończyła to się potem nie mogłam zebrać do kupna czegoś innego. W końcu w zeszłym tygodniu kupiłam sobie Perfecta Mama Dax Cosmetix. Też jest niezły ale to nie to samo co Mustela. Ale nie pozostawia wrażenia tłustej lepiącej się skóry czego nienawidzę, więc jest oki. Staram się stosować regularnie. Moja mama po dwóch ciążach nie ma ani jednego rozstępu!! A kiedyś to kobiety nie używały takich specyfików. Mam nadzieję że to po niej odziedziczyłam :-)

No i takim sposobem mamy już południe. Pora ogarnąć trochę w domu i zająć się doprowadzeniem siebie do porządku. Szybciej zleci czas do wizyty!! Jeszcze tylko 2 godziny!!

reklama
Dziekuje wam dziewczyny za rady. Po wczorajszej akcji wiem ze lepiej niestety nie bedzie tylko gorzej. Musze skombinowac jakis pojazd zeby choc troche gratow pozabierac. Tyle tego jest ,wszystko z domu powywozilam. Jak zabiore zostana mu puste sciany.Ale mam dola ze tez tak pechowo musialam trafic.Sempe wszystkiego naj naj naj.

Witam w ten mroźny dzień. U nas dziś było na minusie 25 stopni, a wczoraj 23. Zimnoooo jak diabli. Samochody nie odpalają, masakra.
Wczoraj dzień bardzo miło mi się zaczął, dostałam podwyżkę, nieznaczną, ale każdy grosz się liczy :)), trochę źle się skończył bo przypadkiem zostałam jakby wplątana w nieciekawą sprawę i poniekąd naraziłam szefa na stratę 10tys zł. Całą noc miałam koszmary, ale dziś jest ok, może jakoś sprawa się wyjaśni, bo pomimo że nie ma w tym mojej winy, to się trochę ostresowałam, a głowy to mało co mi wczoraj nie rozsadziło :((.

sempe - moc życzeń urodzinowych, spełnienia wszelkich marzeń, pociechy z dzieci i męża oraz smacznego torcika, ależ bym zjadła (zapakuj kawałek i mi prześlij :-p)
Odważnie z tym wyjściem męża na spotkanie z koleżankami, ale też bym swojemu pozwoliła, choć nie powiem że by mnie zazdrość zżerała. Lubię wcześniej wiedzieć o takim jego wyjściu, to jakoś się nastawiam i jest ok, gorzej jak tak z nienacka gdzieś go wywieje wrrr...

3timeangel - współczuje Ci kochana tych studiów, jak sobie wspomnę to mnie dreszcze przechodzą.
Najpierw miałam problemy z powodu mojego wesela, wypadło akurat w ten weekend kiedy miałam same kolokwia i zaliczenia, niektórzy zrozumieli i było ok, ale był taki co kazał mi akt małżeństwa przynośić i móił że to nie jego problem tylko mój. Moja pierwsza ciąża też przypadła na ostatni rok studiów, urodziłam w grudniu, a w styczniu były wszystkie zaliczenia i egzaminy końcowe, też się nachodziłam na poprawki i drugie terminy, najgorzej był wyjazd na studnia ponad godzinę drogi do Rzeszowa, bolące i przepełnione piersi, trzeba było odciągać w przerwach pokarm w łazience, masakra jak to sobie wspomnę, ale dla mnie to już dawno zamknięty temat. Tobie życzę wytrwałości!

doti12 - nie będę się powtarzać bo dziewczyny już wiele napisały i przychylam się do twego. Powiem tylko jedno, jeśli on podniósł na Ciebie rękę to nie wróży to dobrze, nie czekaj aż stanie się coś gorszego. Jak śmiał bić kobietę w ciąży, w głowie mi się to nie mieści!!!

Amna - tulę mocno, przykro mi bo to wielka strata, powspominaj te radosne chwile z mamą.

Wiesz najgorsze, że sama się w to wpakowałam, bo mi jedne nie wystarczyły i po licencjacie poszłam na następne:p I właśnie najgorsze są dla mnie te podróże do szkoły. Zastanawiam się czy kolejny semestr dam rade czy przejść na indywidualny. Bo wtedy będę jeździć 2 h, bo będziemy się przeprowadzać.

3timeangel - to już Twoja decyzja, ale na Twoim miejscu bym nie zmieniała, ja zawsze wolałam w grupie :)) A nie jeździ ktoś z Twoich strona na uczelnie, żebyście mogli razem się zabrać?
Nie wiem ile Ci jeszcze semestrów zostało, terminy porodów mamy na sierpień to akurat w czasie wolnym, więc dasz rade.

No właśnie jak na złość nikt nie jeździ, ale coś wymyślę. Najwyżej mąż będzie we wrocku siedział przez cały czas moich wykładów, żeby mnie przywieźć i zawieźć spowrotem:p

się pochwalę - moja zimowa ekipa :D

dsc0126a.jpg

Olga, super! Ale u Ciebie zima, w Szczecinie śnieg nie leżał dłużej niż 10 minut... Ale mroźno u nas też jest. Zaniosłam podwórkowcom resztki wędlin i ciepłą kiełbaskę, siedzą teraz na dachach garaży i łapią słoneczko :)

reklama
doti też uważam, że brak internetu to Twoje najmniejsze zmartwienie w chwili obecnej.
doti chyba potrzymuje neta zeby ppracowac, ale sa chyba jakies modemy przenosnie czy cos, na pewno da sie to rozwiazac!

trzecia rocznica smierci mojej mamy:(
[*].
[*] tule

wiem ze lepiej niestety nie bedzie tylko gorzej.
dasz rade!! mama Cie wspomoze!! nie mozesz tak zyc Kochana! nie mozesz.. to nie zycie... to udreka..

zapisałam się do alergologa, na prywatną wizytę na przyszłą środę za 70zł. Na fundusz termin na... lipiec :crazy:
no tak... heh... czyzby nasz Polska rzeczyswistosc? ale najlepsze,ze prywatnie to przyjmuja w gabinetach i korzystaja ze sprzetow nfz.. bez komentarza..

no wreszcie sempe!! Kochanka Ty masz wszystko!! meza kochajacego, czworke wspanialych dzieci, piate w drodze :) zycze Tobie zebys z kazdym dniem byla coraz to bardziej szczesliwa :) szczesliwego rozwiazania (przy okazji dla nas wszystkich tez)

no to zaraz przelece forum bo Was zostawic to przegladania na godzine :) na obiad wyjelam piersi z kurczaka, ale co z nimi zrobie to nie zapadla jeszcze decyzja, chyba mam gorszy dzien bo brak apetytu, wcisnelam w siebie chleb z ziarnami z maslem.. a dalej mi niedobrze.. i leze.. pierdziele nic nie robie..

Do góry