reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Sprawdziłam w wypisie ze szpitala mam wpisane poród w 38 tyg. ciąży Urodziłam dzień przed terminem w 39 i 6 dni. Dla lekarzy tydzień musi być skończony żeby się "zaliczył" :tak:

reklama
marcia ja mam odwrotnie, mój to się pcha ze mną na usg, a ja wolę być sama, taka taktyka obronna, jak będzie źle to sama lepiej zniosę, z nim to się rozkleję i tyle ;-) cały czas mnie to zimnisko martwi, no nie miało kiedy wyjść :wściekła/y: muszę się mojej gin. dopytać jak to właśnie z nim jest, bo z tego coś mi się kojarzy, że badanie słuchu będzie mieć dzidzia dodatkowo, a te badania są takie irytujące :baffled: a w ogóle kto jeszcze wymiotuje? ja codzienne od 2 tyg. 8:15, ranna herbatą :szok: Laura mnie dopinguję zdrowo, haha

kakakarolina ale 13 tydzień i 6 dzień to jednak nie to samo co ponad 14. A 39 i 6 dni to już skończony przecież 39 więc skąd 38 im się wziął? :eek: Moja lekarka mówiła, że ona najchętniej robi w 13. Dzidzia już nie za mała i jeszcze nie za duża więc wszystko powinno być ładnie widać i wyjść na wyliczeniach.

Thinka bo dla lekarzy w 12 tyg będziesz dopiero jak on się skończy. Ja już na to ostatnio zwróciłam uwagę ale się tym nie przejmuję i sama sobie ten jeden tydzień "dodaję" i mówię, że jestem w 14 choć dla mojej gin jestem w 13 i to się potwierdza w wypisach ze szpitala ale lepiej sobie dodawać :-D zawsze to bliżej do końca.
Prawda jest taka, że znaczenia to nie ma żadnego i są większe problemy na świecie.
Moja gin też preferuje 13 tydz. (tylko dla niej to co innego niż dla nas:) Jak mi robiła w zeszłym tyg usg to mówiła, że jeszcze za wcześnie i że czekamy.
Ja to mam w nosie jak dziecko jest chore to i tak nic nie zmieni ...
no i czekam na luzie.;-)

Ja miałam w 12tyg.4 dni. Lekarz mi tym paskudztwem klepał po brzuchu, żeby się Maleństwo odwróciło, bo On jak zwykle spał, ale w rezultacie mu pomachał, jakby chciał powiedzieć ODCZEP SIE! :)... Moja Gin stwierdziła że ma chyba dobę odwróconą, bo co Go ogladamy, to śpi....
oby tak spał jak się urodzi :D

a mi juz jest wszystko jedno dziolchy :) lepiej powiedzcie czy was mecza jeszcze jakies dolegliwosci?
ja zauwazylam ze moje piersi sie jakies dziwne robia, brazowo fioletowe i sutki mi non stop stoja...

Ja miałam w 12tyg.4 dni. Lekarz mi tym paskudztwem klepał po brzuchu, żeby się Maleństwo odwróciło, bo On jak zwykle spał, ale w rezultacie mu pomachał, jakby chciał powiedzieć ODCZEP SIE! :)... Moja Gin stwierdziła że ma chyba dobę odwróconą, bo co Go ogladamy, to śpi....
oby tak spał jak się urodzi :D
mi tez klepal zeby sie mlody da przelozylo :p raz glowka byla tak a raz inaczej smiesznie to wygladalo jak zaczela machac dzidzia rekami :p

jukix no to czyli aktywne w nocy jest ;-) po 30tyg. można obserwować jak dziecko jest aktywne, po porodzie utrzymuję się przeważnie taka aktywność nawet do 3tyg. później się dziecko przestawia na rytm rodziców :tak:
błonka podobno duże, brązowe sutki to na chłopca :-D

reklama
Wykładowca dupek nie przyjechał. A ja targałam 1h autobusem jak głupia:( Swoją drogą, czy któraś z was jeździła w ciąży autobusem na dłuższe trasy? Jak sobie radziłyście/ radzicie z kwestii toalety? Bo dla mnie jazda o szkoły jest bardziej stresująca niż same egzaminy.

Do góry