reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Sprawdziłam w wypisie ze szpitala mam wpisane poród w 38 tyg. ciąży Urodziłam dzień przed terminem w 39 i 6 dni. Dla lekarzy tydzień musi być skończony żeby się "zaliczył" :tak:

reklama
marcia ja mam odwrotnie, mój to się pcha ze mną na usg, a ja wolę być sama, taka taktyka obronna, jak będzie źle to sama lepiej zniosę, z nim to się rozkleję i tyle ;-) cały czas mnie to zimnisko martwi, no nie miało kiedy wyjść :wściekła/y: muszę się mojej gin. dopytać jak to właśnie z nim jest, bo z tego coś mi się kojarzy, że badanie słuchu będzie mieć dzidzia dodatkowo, a te badania są takie irytujące :baffled: a w ogóle kto jeszcze wymiotuje? ja codzienne od 2 tyg. 8:15, ranna herbatą :szok: Laura mnie dopinguję zdrowo, haha

kakakarolina ale 13 tydzień i 6 dzień to jednak nie to samo co ponad 14. A 39 i 6 dni to już skończony przecież 39 więc skąd 38 im się wziął? :eek: Moja lekarka mówiła, że ona najchętniej robi w 13. Dzidzia już nie za mała i jeszcze nie za duża więc wszystko powinno być ładnie widać i wyjść na wyliczeniach.

Thinka bo dla lekarzy w 12 tyg będziesz dopiero jak on się skończy. Ja już na to ostatnio zwróciłam uwagę ale się tym nie przejmuję i sama sobie ten jeden tydzień "dodaję" i mówię, że jestem w 14 choć dla mojej gin jestem w 13 i to się potwierdza w wypisach ze szpitala ale lepiej sobie dodawać :-D zawsze to bliżej do końca.
Prawda jest taka, że znaczenia to nie ma żadnego i są większe problemy na świecie.
Moja gin też preferuje 13 tydz. (tylko dla niej to co innego niż dla nas:) Jak mi robiła w zeszłym tyg usg to mówiła, że jeszcze za wcześnie i że czekamy.
Ja to mam w nosie jak dziecko jest chore to i tak nic nie zmieni ...
no i czekam na luzie.;-)

Ja miałam w 12tyg.4 dni. Lekarz mi tym paskudztwem klepał po brzuchu, żeby się Maleństwo odwróciło, bo On jak zwykle spał, ale w rezultacie mu pomachał, jakby chciał powiedzieć ODCZEP SIE! :)... Moja Gin stwierdziła że ma chyba dobę odwróconą, bo co Go ogladamy, to śpi....
oby tak spał jak się urodzi :D

a mi juz jest wszystko jedno dziolchy :) lepiej powiedzcie czy was mecza jeszcze jakies dolegliwosci?
ja zauwazylam ze moje piersi sie jakies dziwne robia, brazowo fioletowe i sutki mi non stop stoja...

Ja miałam w 12tyg.4 dni. Lekarz mi tym paskudztwem klepał po brzuchu, żeby się Maleństwo odwróciło, bo On jak zwykle spał, ale w rezultacie mu pomachał, jakby chciał powiedzieć ODCZEP SIE! :)... Moja Gin stwierdziła że ma chyba dobę odwróconą, bo co Go ogladamy, to śpi....
oby tak spał jak się urodzi :D
mi tez klepal zeby sie mlody da przelozylo :p raz glowka byla tak a raz inaczej smiesznie to wygladalo jak zaczela machac dzidzia rekami :p

jukix no to czyli aktywne w nocy jest ;-) po 30tyg. można obserwować jak dziecko jest aktywne, po porodzie utrzymuję się przeważnie taka aktywność nawet do 3tyg. później się dziecko przestawia na rytm rodziców :tak:
błonka podobno duże, brązowe sutki to na chłopca :-D

reklama
Wykładowca dupek nie przyjechał. A ja targałam 1h autobusem jak głupia:( Swoją drogą, czy któraś z was jeździła w ciąży autobusem na dłuższe trasy? Jak sobie radziłyście/ radzicie z kwestii toalety? Bo dla mnie jazda o szkoły jest bardziej stresująca niż same egzaminy.

Do góry