reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

ja to Was dziewczyny podziwiam za te wyczyny kulinarne, bo jak się naczytałam to jecie wszystko to czego nie wolno :-)
w kwestii apetytu to ja nie mam jeszcze zachcianek :no:
co do wagi to ja ważę póki co 50kg i 30 dag. ginka przy badaniu stwierdziła,że ciąża wydaje się być mniejsza niż ta z miesiączki, no i że macica wydaje się mała i coś o jej tyle mówiła...z tego wszystkiego nie bardzo słuchałam :no:
jutro idę na badania krwi i moczu

reklama
ja własnie nie wiem czy mam brac z OM czy z Usg różnca jest tydzien i to juz 2 USG było ze tydz wczesniej pokazywało..

siedze z farbą na włosach:-) tez miałam kiedy farbowac ale od piątku ją nakładałam :-D
o wadze nic nie wspominam, we wtorek mam urodziny (powiedzmy ze 18ste) i mam zyczenia dwa:-) pierwsze zdrowe dziecko urodzić a drugie PRZESTAĆ ŻREĆ!!!:-D

Cornelka mnie tez dzis mdlosci wrocily na szczescie niezbyt silne, ale juz dosc dlugo mialam spokoj. No i cycki tez dzis bola mocno a ostatnio to juz malo co je czulam. Wiec wszystko w normie, dziewczyny juz pisaly ze dolegliwosci niby przechodza ale zdaza sie ze w niektorych dniach sie naslilaja.

Stokrotka po pierwsze to witam Cie w sierpniowkach, bo jeszcze tego nie zrobilam i gratuluje. Po drugie taka moja mala rada to najlepiej nie czytac za duzo a zwlaszcza na necie, bo osiwiec od tych bzdetow tam mozna;-) Najwazniejszy to zdrowy rozsadek, ale to tylko moje zdanie.

Sempe kurde masz szczescie bo juz za dwa dni jest szansa ze przestaniesz zrec (trzymam kciuki za spelnienie zyczenia), ja to se cholera do maja na urodziny musze czekac a do tego czasu to bede sie turlac:-D

Ostatnia edycja:
no to Sempe życzenia muszą się spełnić :-D przynajmniej, tego mocno Tobie życzę, jakbym we wtorek na forum nie była :-)
a co do terminów ja się trzymam owu, miałam późno i na bank mi nie zrobią cesarki w połowie sierpnia :confused: obstawiamy z mężem, że będziemy mieć dwójkę dzieciaków z 30.08 :szok:
jak mi się nie chcę jutro do roboty iść, wiem co mnie czeka i już mam nerwa :wściekła/y: wiecie u mnie w mieście widać strasznie kryzys, likwidują 4 szkoły, sąd rozdzielają, kogo nie spotkam, to albo urlop bezpłatny, albo zwolnienie, ehh byle do wiosny, bo się robi nienormalnie :no: ok ja znikam, bo jutro ciężki dzień, do napisania ! :tak:

Trzymajcie kciuki:p Mam dzisiaj starcie z wykładowcą, który chce mnie oblać tylko dlatego, że nie przyjechałam na kolokwium bo zaprzyjaźniałam się z toaletą:( Jak to powiedział, jak zrobiłam sobie dzieciaka to muszę teraz ponieść konsekwencje. Nie ważne, że czekałam na tego malucha rok.

3timeangel w takim razie trzymam mocno kciuki. Swoją drogą to niektórzy ludzie są jacyś nienormalni!!! Moja koleżanka będąc w drugiej ciąży poszła do neurologa, bo w pierwszej miała jakieś problemy neurologiczne, to tamten tak na nią nawrzeszczał, że kto to widział drugie dziecko, że jedno jej powinno wystarczyć i że skoro sama kończyła medycynę to powinna wiedzieć jak się zabezpieczać!!! Normalnie kretyn. Ehh szkoda słów. Dobrze że nie wszyscy tacy są.

Mnie się termin według OM różnił tylko jednym dniem z tym z pierwszego usg. A to pierwsze jest zawsze najbardziej miarodajne, bo później to dzieciątka w różnym tempie rosną. Więc mnie wychodzi termin ok 12-13 sierpnia. No a jak będzie to zobaczymy.

Ja się cieszyłam że przespałam dzisiaj pierwszą noc bez bólu całej szczęki. Ale moja radość nie trwała długo. Wstałam rano z przeokropnym bólem głowy promieniującym mi na pół twarzy. Ja mam już serdecznie dosyć tych wszystkich bólów :-( ledwo żyje. Dzisiaj to chyba czeka mnie cały dzień w łóżku. W dodatku jest mi strasznie niedobrze od tego antybiotyku, który biorę. Jak moja dzidzia przetrwa te wszystkie moje dolegliwości to musi być silnym dzieciątkiem.

Czesc Dziewczyny!
Widze ze zaczelyscie temat,ktory termin brac pod uwage.Oczywista sprawa jest,ze brac pod uwage termin z usg. Przeciez ostatnia miesiaczka mogla byc w duzej odleglosci od owulacji np.3-4 tyg wiec napewno nie bedzie brany pod uwage jako rzeczywisty termin porodu. Druga sprawa jezeli kobieta stosuje metode termiczno objawowa rowniez moze ustalic sobie termin porodu wedlug niej,ale mi wyszlo na 3 wrzesnia wiec biore pod uwage usg bo to ultrasonograf oblicza przez wielkosc dziecka wiec jest najbardziej prawdopodobny.;-)

Hejka :)
Tak jak już marcia napisała najdokładniejszy termin wychodzi na USG ale tylko do ok chyba 10 czy nawet 12 tc bo później dzieci rosną w różnym tempie i termin będzie skrzywiony. Ale lekarze i tak zwykle sugerują się terminem OM no chyba, że zachodzi podejrzenie, że owu się jakoś ekstremalnie przesunęła ale to są żadkie przypadki.

reklama
dzien dobry girls :)
ja wyobrazcie sobie dzis tez w domu :) nie dlatego ze mnie jeszcze rozklada dalej, ale dlatego ze chorobowe placa powyzej 4dni, a wiec zostalam dzis w domu, troche z lenistwa, troche bo jeszcze nie jest super dobrze, pomyslalam, ze jak mam juz wyjsc z domu to niech bede zdrowa :)
posprzatam troszke, jakis obiad wymysle, czuje sie dobrze i czekam na polozna z papierami i z data skierowania na usg :)
milego dnia dziewuszki :)

Do góry