reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpień 2012

reklama
Witajcie:-D
Ale duużo napisałyście:-D
Przeczytałam ale już nie wiem kto co pisał :sorry:
Co do terminu porodu to pewnie ja będę pierwsza. Termin mam na 5 sierpnia ale już mam zapowiedzianą cesarkę 2 tygodnie wcześniej. Tak to ponoć jest w mnogich u pierworódek. Też nie wyobrażam sobie chodzić z wielkim brzuchem w upały:-(
Co do tabletek to na razie biorę ten duphaston i spasmoline jak czuję ból i skurcze. Ostatnio na USG lekarz powiedział, że powinnam brać luteinę dopochwowo, bo to zapobiega skracaniu się szyjki za wcześnie. Ponoć doustna tak nie działa.

Te wasze kulinarne podboje są niesamowite:-Dpodziwam że wam się chce pitrasić...u mnie raczej kończy się na kanapce i owocach:-(

A co do ciekawych książek, to właśnie skończyłam pierwszą część Jeźdzca miedzianego...brak mi słów na opisanie...niesamowita, fascynująca, niesamowicie podniecająca, erotyczna, dla wyglodniałej ciężarówki w sam raz:-D zaraz zabieram się za drugą część. Polecam wam dziewczyny:-D

Błonka tylko bierz poprawkę na lekarza, podczas usg może nie dokładnie mierzyć, mi np waga Laury godzinę przed porodem wychodziła 3,5kg a dziecko urodziło się 2,7kg, kwestia umiejętności, sprzętu itp. itd. :tak:
Sopelek to może przerzuć się na lutkę dowcipną? jak masz skurcze, to się niby właśnie szyjka skraca, krążka Ci nie proponował?

k8libby mi z OM wychodzi 21 lipca, ale ja wiem kiedy mialam owu i wg niej wychodzi na 15 sierpnia. Wiec jesli Ty tez wiesz kiedy mialas plodne to sobie policz, ale i tak ja czekam na usg w piatek, powiedza mi date i tej sie bede trzymac.
Przyszly wczoraj ciazowki co zamowilam na necie, no i nie zmieniam zdania: NIE CIERPIE kupowac ciachow bez przymiarki:wściekła/y: Oczywiscie za duze, i na dodatek przykrotkie. Wiec polecialam dzis do nexta no i okazuje sie ciazowy rozmiar na mnie to 8 a nie 10 jak zwykle mam. A w mothercare 10 dobra i badz tu madrym:no: No i musze buszowac na necie dalej:no: Ale przynajmniej poogladalam sobie wozki 3 w 1, ech... ale cuda, bedzie z czego wybierac.

Dziewczyny jak tam pogoda u Was? Bo u nas dzis i wczoraj przymrozilo tak kolo -1,5 rano i wyglada ze jutro rano tez mrozek. Malz juz psioczy ze bedzie musial jutro skrobac oba auta, no bo przeciez ze nie ja;-) Ech kochany czasem ten moj chlop:tak: Aaaaa, on dzis postanowil ze zacznie pracowac nad swoja waga, bo wystarczy ze mi brzuch rosnie:-D

to do dnia owu mam dodać 9 miesięcy? szczerze mówiąc to nie wiem jak mam to policzyć, chyba przegapiłam tą lekcje biologii...

dobra, już wiem, wg owu wychodzi 23 sierpnia :)

Ostatnia edycja:
Ja tez musialam troche poglowkowac, bo biologii nie lubilam:-D Ja od owu odjelam 2 tyg bo tak prawidlowo powinna byc OM i wg tego se liczylam. Ale i tak final dopiero pokaze prawidlowa date porodu:-D

reklama
Do góry