reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

reklama
Witajcie:-D
Ale duużo napisałyście:-D
Przeczytałam ale już nie wiem kto co pisał :sorry:
Co do terminu porodu to pewnie ja będę pierwsza. Termin mam na 5 sierpnia ale już mam zapowiedzianą cesarkę 2 tygodnie wcześniej. Tak to ponoć jest w mnogich u pierworódek. Też nie wyobrażam sobie chodzić z wielkim brzuchem w upały:-(
Co do tabletek to na razie biorę ten duphaston i spasmoline jak czuję ból i skurcze. Ostatnio na USG lekarz powiedział, że powinnam brać luteinę dopochwowo, bo to zapobiega skracaniu się szyjki za wcześnie. Ponoć doustna tak nie działa.

Te wasze kulinarne podboje są niesamowite:-Dpodziwam że wam się chce pitrasić...u mnie raczej kończy się na kanapce i owocach:-(

A co do ciekawych książek, to właśnie skończyłam pierwszą część Jeźdzca miedzianego...brak mi słów na opisanie...niesamowita, fascynująca, niesamowicie podniecająca, erotyczna, dla wyglodniałej ciężarówki w sam raz:-D zaraz zabieram się za drugą część. Polecam wam dziewczyny:-D

Błonka tylko bierz poprawkę na lekarza, podczas usg może nie dokładnie mierzyć, mi np waga Laury godzinę przed porodem wychodziła 3,5kg a dziecko urodziło się 2,7kg, kwestia umiejętności, sprzętu itp. itd. :tak:
Sopelek to może przerzuć się na lutkę dowcipną? jak masz skurcze, to się niby właśnie szyjka skraca, krążka Ci nie proponował?

k8libby mi z OM wychodzi 21 lipca, ale ja wiem kiedy mialam owu i wg niej wychodzi na 15 sierpnia. Wiec jesli Ty tez wiesz kiedy mialas plodne to sobie policz, ale i tak ja czekam na usg w piatek, powiedza mi date i tej sie bede trzymac.
Przyszly wczoraj ciazowki co zamowilam na necie, no i nie zmieniam zdania: NIE CIERPIE kupowac ciachow bez przymiarki:wściekła/y: Oczywiscie za duze, i na dodatek przykrotkie. Wiec polecialam dzis do nexta no i okazuje sie ciazowy rozmiar na mnie to 8 a nie 10 jak zwykle mam. A w mothercare 10 dobra i badz tu madrym:no: No i musze buszowac na necie dalej:no: Ale przynajmniej poogladalam sobie wozki 3 w 1, ech... ale cuda, bedzie z czego wybierac.

Dziewczyny jak tam pogoda u Was? Bo u nas dzis i wczoraj przymrozilo tak kolo -1,5 rano i wyglada ze jutro rano tez mrozek. Malz juz psioczy ze bedzie musial jutro skrobac oba auta, no bo przeciez ze nie ja;-) Ech kochany czasem ten moj chlop:tak: Aaaaa, on dzis postanowil ze zacznie pracowac nad swoja waga, bo wystarczy ze mi brzuch rosnie:-D

to do dnia owu mam dodać 9 miesięcy? szczerze mówiąc to nie wiem jak mam to policzyć, chyba przegapiłam tą lekcje biologii...

dobra, już wiem, wg owu wychodzi 23 sierpnia :)

Ostatnia edycja:
Ja tez musialam troche poglowkowac, bo biologii nie lubilam:-D Ja od owu odjelam 2 tyg bo tak prawidlowo powinna byc OM i wg tego se liczylam. Ale i tak final dopiero pokaze prawidlowa date porodu:-D

reklama
Do góry