reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Dziewczynki, mam do Was pytanie - za jaki okres ZUS liczy teraz średnią na L4 w ciąży? Za ostatni rok, 6 miesięcy? Macie wiedzę w tym temacie? A może jeśli byłam na urlopie macierzyńskim, po którym wróciłam na 4 miesiące do pracy (w tym 2 miesiące zaległego urlopu wypoczynkowego) a teraz jestem znów na L4 to liczy mi się inaczej? Sempe, może Ty mi coś doradzisz w tej sprawie?

Ostatnia edycja:
reklama
mnie się wydaje, że za okres zatrudnienia u danego pracodawcy u którego jesteś teraz na zwolnieniu, więc jeśli pracujesz tam tylko miesiąc to za ten miesiąc policzą.

Katjusza Zus liczy srednią z 12 miesięcy, w Twoim przypadku są dwie opcje nie wiem jakie teraz obowiązują w Zus albo wezmą Ci srednią za te 2 miesiące albo wezmą pod uwagę Twoje wynagrodzenie przez urlopem macierzynskim

idę do przedszkola, mama została do jutra i w takim razie idziemy z mężem wieczorem do kina:-D tylko musze sobie włosy pofarbować bo mam siwe jak babcia!!! a od 2,5 roku jestem "czarna":-)

Hej dziewczyny Ale duzo piszecie Podczytuje was ale nie mam czasu odpisywac Zanim nadrobie zaleglosci w czytaniu to musze brac sie za jakas robote Wczoraj odwiedzila mnie mama i powiedziala ,,allle ci brzuch juz wywalilo No ja tez zauwazylam ze w 5 mies taki wczesniej mialam Podobno w kolejnych ciazach wczesniej wyskakuje Chociaz moja siostra ma 4 dzieci i za kazdym razem miala maly brzuszek a nigdy nie cwiczyla wiec niewiem od czego to zalezy Ale smaka mi narobilyscie marchewka z groszkiem Ja wczoraj lepilam pierogi ruskie wiec dzis nic nie gotowalam Tylko zastanawiam sie co dam malej jesc Jak czytalam Olgaile twoja mala zjadla to mialam wrazenie ze moja zywi sie tylko powietrzem bo doslownie zupki kolnie ze 2 lyzeczki i juz wypluwa kanapki serki czy kaszki tez jej nie wchodza Dopoki nie chorowala to slicznie wszystko jadla a teraz to taki niejadek ze rece opadaja Mam nadzieje ze jak bedzie cieplo i pobiega po dworze to jej apetyt wroci Wczoraj bolala mnie glowa a dzis brzuch jak na @ Troche mnie to zastanawia bo pobolewa nawet jak siedze W 1 ciazy tez tak mnie pobolewal i lykalam nospe i nakaz lezenia Kurcze teraz nie moge pozwolic sobie na lezenie Niewiem jak to bedzie Robilam dzis test z sody i piana byla na ok 5 cm wiec pewnie chlopak jesli w to wierzyc Z dziewczynka jadlam kwasne rzeczy a teraz nie moge na nie patrzec tak samo jak na ryby tylko slodkie bym jadla Spotkalam sie z kolezanka ktora za tydz ma termin porodu Czula sie swietnie cala ciaze a przed ciaza miala rozne klopoty ze zdrowiem I brzuszek ma malutki a przytyla 17 kg Wiecie co Mam male dziecko w domu a lapie sie na tym ze zaczely rozczulac mnie kilkumiesieczne dzieci w wozkach A bylam na nie ciazy Czyzby w mojej glowie zaczelo sie cos zmieniac jakis instynkt macierzynski czy cus;-)moze wrzuce fotke brzucha jak dokupie baterie do aparatu Chyba bedzie najwiekszy az wstyd tak sie zapuscic Wogole to u gory mam taki twardy ten brzuch ciagle jak kamien :szok:

reklama
No brzuch przykryl mi klawisze ze znakami.Szybko pisalam i nie zawracalam sobie glowy jakimis kropkami. Ale dzieki za zwrocenie uwagi ,na przyszlosc postaram sie pisac wolno i poprawnie coby kogos nie urazic.

Do góry