reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Black_Opal - dzięki :) mówisz o fotce z avatara? to już strasznie stara fotka, może trzeba by zaktualizować ;)
na pewno wszystkie będziecie mieć najpiękniejsze pod słońcem ślicznotki, albo przystojnych kawalerów :D

u nas jakoś strasznie zimno, w nocy było -8, grzejnik odkręcony a ja się trzęsę

Ostatnia edycja:
reklama
Olga ja zawsze też kupuję mięso hurtowo ale u mnie porcjuje i zamrażam mąż :tak: złoty chłopak bo jeszcze gotuje ja to wodę przysłowiową przypalam. Czasem coś ugotuję jak chcę mu zrobić przyjemność ale efekty różne :-D on mówi, że już się przyzwyczaił i nie wymaga za dużo. Tylko w dni wegetariańskie gotuję ja i o dziwo wychodzi (czasem:-D) u mnie Maks od początku chodzi po kuchni nigdy jej nie zamykałam a teraz często gotuje ze mną;-)
Marcia trzymam kciuki żeby jednak zęby się uspokoiły, że też Cię musiało w ciązy trafić:wściekła/y:
Kajtusza co za optymizm...

U nas też zimno i słonecznie. Wczoraj dostałam pierwsze gacie ciążowe i powiem Wam bomba. U nas są same takie z wielkim panelem przednim i ja tych nie lubię (ostatnio miałam takie do których do samego końca mi brzuch nie dorósł i się zmarnowały) a te mają taki sprytny patent - wstawki z rozciągliwego materiału po bokach + gumki z regulacją w środku (jak w spodniach dla dzieci) no i jak te gumki pozaciskałam to już teraz spodnie są super a i myślę, że do końca będą dobre. Zwłaszcza, że są letnie :-D ale idzie wiosna więc ok:-D łososiowe rurki zgodnie z najnowszymi trendami :-D

Ja męża odstawiam jutro do szpitala na ACLa, juz raz go wiozłam, ale mieli dużo ostrych przypadków i go nie przyjeli, ciekawe czy tym razem się uda. Wolałabym, żeby już się ta operacja nie odwlekała, bo to go unieruchomi na jakis czas a on mi sprawny potrzebny...
Ale jak go odstawię, to wezmę sie za sprzątanie :) trochę tego mam, ale jak się przeprowadzimy w lipcu, to ja chyba kogos do tego sprzatania zatrudnię...

Kurcze szykuje się na rozmowę z szefami o ciąży :) trzymacie kciuki, póki co się nastrajam ;)

Trzymam mocno...będzie dobrze :-D
U nas też zimno i słonecznie. Wczoraj dostałam pierwsze gacie ciążowe i powiem Wam bomba. U nas są same takie z wielkim panelem przednim i ja tych nie lubię (ostatnio miałam takie do których do samego końca mi brzuch nie dorósł i się zmarnowały) a te mają taki sprytny patent - wstawki z rozciągliwego materiału po bokach + gumki z regulacją w środku (jak w spodniach dla dzieci) no i jak te gumki pozaciskałam to już teraz spodnie są super a i myślę, że do końca będą dobre. Zwłaszcza, że są letnie :-D ale idzie wiosna więc ok:-D łososiowe rurki zgodnie z najnowszymi trendami :-D

A jak takie spodnie wyglądają? Masz jakiegoś linka? Mnie się nie podobają te spodnie ciążowe...trochę popatrzyłam w sklepie i chyba wolę chodzić w getrach i tunice...może jakąś sukienkę ciążową kupię i spódnicę. Jakoś bardziej mi podchodzą.

My dziś na to USG genetyczne jedziemy. Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze. Mój mąż też się wczoraj pochylił nad moim brzuszkiem i zapytał, kiedy będzie można do nich mówić :-D Potem mu pokazałam, że znalazły sobie miejsce po lewej stronie brzucha, jak ponaciskał to oczy mu zabłysły, że tam faktycznie coś jest w środku. A jak przyszedł z pracy taki zmęczony i już się nagadał o niej, to przypomniałam mu, że jutro piątek i USG. A on na to "Jutro piątek, dzień dla dzieciątek":-D Tak się cieszę, że oboje chcemy tych dzieci, i że razem tym wszystkim żyjemy...Och zaczynam się jakaś czułą i wrażliwa robić..hehe:zawstydzona/y:

`Dorotak 3-mam kciuki:tak:

Sopelek za was tez trzymam kciuki:tak:

Kakakarolina super te spodnie i jaka cena wow, u nas taniej niz 30 e nie kupisz:no:

ja wczoraj zrobilam gulasz wolowo -wiepszowy:tak:( plus pieczarki i papryka ) jeszcze nigdy mi taki dobry nie wyszedl.Maz nie mogl sie najesc:tak: Ksiedzu tez smakowalo;-) (wczoraj byla u nas koleda,a ze my w nl to nie mialalm zadnych "przyborów" Kropidlo zrobilam z mirtu ,swieczki kupilam i wsadzilam do malych kieliszków i bylo dobrze:tak::-))

dzis na obiad ; dorsz ,ziemnaczki z piekarnika i jakas kapustaka albo salatka:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie dzisiaj ryż z kurczakiem i przeglądem lodówki, mega kaloryczny bo i mąką i śmietaną sosik potraktowałam :sorry: Młody mi psoci za plecami że hej, ja nie wiem jak się obsprzątam... No i kupiłam sobie ciążowe legginsy, szare, ale jeszcze za duże, rozmiar 36 (bo ja mała kura jestem, a nie było 38) i potwierdziłam to co z poprzedniej ciąży pamiętałam - ciążowe ubrania są gerneralnie większe niż normalne, więc nie warto kupować rozmar większe niż się nosi na codzień. A dałam za nie... całe 2 euro :-D Mam kilka bluzek, 4 kiecki ala ciążówki, może dokupię jeszcze jedne spodnie czy getry i git, styknie, chociaż wolałabym kupić zwykłe i pas na brzuch :tak:

Do góry