reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

dziękuję kochane za kciuki :)))))))
witam nowe mamusie :) :-D super ze jest nasz coraz wiecej :) wątek bedzie niedługo juz huczeć od samych dobrych nowin pogaduch itd :)
Aga- ja miałam ostatnią @ 30,10 :) cykl 31 dniowy :) :tak: mnie tak wychodzi z kalkulatora internetowego, ale zobaczymy jak bedzie wychodzić z usg dziś czy sie bedzie zgadzać !!!!

reklama
hej sierpniówki - witam, robię sobie właśnie przerwę w pracy na gorący rosołek i pogaduchy z Wami, noc miałam fatalną - od wieczora strasznie bolało mnie gardło, stan podgorączkowy 37.7, katar, głowa myślałam że mi eksploduje!! Przeraziłam się, że to jakiś wirus ale na szczęście gorąca herbata z dużą ilością midu, soku z malin i cytryny wypociła chyba ze mnie chróbsko bo dziś troszkę lepiej (gardło już tak nie boli i gorączki nie ma). Za to od rana mdli mnie przeokrutnie! Nakazałam już mężowi zakupić imbir, może pomoże, ale to dopiero po południu.. Teraz leżę opatulona w pledzik, rosołek przyjemnie grzeje, dobrze, że mam dużo pracy, przynajmniej czas jakoś leci i nie skupiam się aż tak na mdłościach..

kakakarolka - z tym wątkiem to dobry pomysł, najlepiej, jakby któraś z nas się podjęła moderowania takiego wątku (bez komentarzy) i sama wpisywała dane dziewczyn (każdy przyłączający się przesyłałby jej info na priv) - byłoby najprzejrzyściej - może ktoś ma na to czas i chęć?? :-)

jak tak piczecie o terminach, to zaczyna mnie irytować, że sobie nie mogę takiego obliczyć.. ;-);-);-)

Aga ja też ostatnią @ miałam 29.10 ale cykl mi się strasznie wydłużył i owulka dopiero 24dc. Dlatego obstawiam termin porodu ma 12.08 a że te tygodnie liczą od ostatniej @ to tak wychodzi. Moja ciąża jest młodsza w rzeczywistości o tydzień. Będę się sugerowała terminem z USG a po za tym fasolki i tak wychodzą kiedy chcę. Więc ja będę mówić termin - pierwsza połowa sierpnia i oby ta fasolka wytrzymała w brzuszku jak długo to możliwe.

Kajtusza ja się boję moderowania bo jak się niedługo przekonacie strasznie jestem roztrzepana i połowę danych bym zgubiła:) a terminem się nie martw jak się urodzi to się urodzi:) Jak rodziła się Natalka? terminowo?

Ostatnia edycja:
dziewczyny,a myślicie,że jak pójdę na tą pierwszą wizytę 13.12 to już będzie widać tego małego szkraba? będzie serducho??:-D

Kajtusza ja się boję moderowania bo jak się niedługo przekonacie strasznie jestem roztrzepana i połowę danych bym zgubiła:) a terminem się nie martw jak się urodzi to się urodzi:) Jak rodziła się Natalka? terminowo?

Natka posiedziałaby dłużej, bo na 3 dni przed terminem była jeszcze nie wstawiona, a ktg było płaskie ale przestała rosnąć więc lekarz zarządził natychmiastową cesarkę (obawiał się że łożysko przestało prawidłowo funkcjonować) i w sumie dobrze, bo się okazało, że Natka ważyła tylko 2 640.. Więc w sumie urodziła się 3 dni przed terminem, z powodu "dystrofii płodu" - na szczęsie zdrowa :-)

Aga myślę, że serducha nie będzie ja idę najwcześniej 22.12
Kajtusza to będziesz mieć jedną cesarkę za druga:) Maks był niewiele większy 2750 ale urodził się sam;-);-)

kochane różnie to bywa z tym serduszkiem, mówi sie ze dziecku zaczyna bić serduszko jak ma ok 26 dni nie wiem ile w tym prawdy, ale jak sie pójdzie juz w 6 tyg na usg to są wielkie szanse ze juz bedzie, ale to oczywiscie zalezy kiedy była owu :) ale po 6 tyg to powinno być widać :) także Aga myślę ze być może bedzie juz biło malutkie serduszko :))))))))
Ja tez sie boje moderowac bo jak wiecie u mnie nie jest pewne ze bedzie dobrze na 10000%, wiec na razie założyłam tylko wątke z wizytami bo nie trzeba tego edytować :)

No i fajnie by było jak by pomalutku zakładało nowe wątki, np POZNAJMY SIE, galeria brzuszków, waga przed ciążą itd :) żeby to coś pomalutku sie ruszyło :)

Ja juz jestem oczywqiscie za duzo sie nie dowiedzialam, oprocz tego ze jak nie krwawie ,brzuch mnie nie boli itp to jestem w ciazy:tak:.Zadnych badan nie bylo bo polozne nie maja aparatow do usg :sorry:pani powiedziala ze serduszko kolo 9 tyg slychac. 03 stycznia mam pierwsze usg i wtedy pobiora mi odrazu krew do zbadania:tak: aaaaaaa i termin na 3 sierpien ale ja to i bez niej wiem:tak::tak:

Michal do przedszkola na 1 a ja na 2 godz do pracy:tak:

Witam wszystkie przyszle sierpniowe mamuski!:-)
Ostania @ 04.11 cykl 28, zrobilam dwa testy i wskazuje na to ze jjestem w c... az sie boje pisac, bo w czerwcu stracilam dzidziusia :-( na ktorego tak bardzo czekalismy. Teraz wszystko w rekach Najwyzszego! Trzymajcie kciuki! a ja trzymam za Was wszystkie!!!

reklama
witajcie dziewczyny u mnie ostatnia @ 07.11, test w sobote wyszedł mi dwie kreski ale jedna słabiutka dziś rano też słabiutka, mój lekarz przyjmuje tylko w poniedziałki i piątki ale sama nie wiem chyba jeszcze poczekam z wizytą i pójdę dopiero16tego choć wolałabym jak najszybciej to znaczy w ten piątek co myślicie nie będzie za wcześnie? nie ukrywam że bardzo się stresuje bo po pierwszym cyklu z clo pękły mi 3 pęchrzerzyki a nie chcemy bardzo ciąży mnogiej i tak sobie myślę że może byłoby już widać ( wiadomo że serduszko jeszcze nie) ale na przykład ile jest pęchrzyków ciążowych doradźcie

Do góry