reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Olga u nas też pierwsze słowo to nie. Nie musisz przynosić takiego zaświadczenia przecież kurka rurka nie musisz wiedzieć jakie komplikacje będzie niosła Twoja ciąża. Nie wiem czy lekarz coś takiego wypisze bo to dla niego dodatkowa odpowiedzialność. Powinno jej wystarczyć Twoje słowo.

reklama
dokładnie - też tak myślę, zapytam ale jak nie wypisze to nie i co mnie to... ;) wypisze mi zaświadczenie że jestem w ciąży i tyle, przecież nie mam na czole napisane że mnie będą plecy boleć przez pół roku... choć w szkole powiedziałam że już nie wracam, nie wiem czy dobrze zrobiłam...
chodzę i szukam bluzy, kopię w ciuchach, na wieszaku pod kurtkami... a mam ją na sobie... ehh :p

Dziewczyny a mnie tak męczy katar że wczoraj wąchałam Amol wiem że chyba się nie powinno ale musiałam to zrobić bo przecież moje biedactwo by się męczyło cały czas moim smarkaniem już na siłę.Co do Olga RaQ tego świstka co chciała twoja kierowniczka to chodzi zapewne o zaświadczenie o tym w którym tygodniu ciąży jesteś i o przewidywanej dacie porodu żeby mogła umowę przedłużyć do czasu rozwiązania tak mi się wydaje ale pewna nie jestem.Lekarz pewnie wie o co chodzi i na pewno wystawi.Swoją drogą ładnie chcieli cie wykorzystać dranie. Eh pracodawcy cholerni:(

Słyszałyście coś o stosowaniu Amolu w ciąży jakieś doświadczenia mówię tutaj o małych ilościach dokładnie o inhalacjach???

Wczoraj byłam przejazdem w 5-10-15 i powiem wam żę są takie wyprzedaże że za 200zł idzie kupić całą wyprawkę ubraniową ale ja nic nie kupiłam cały czas czekam nie wiem czemu ale stwierdziłam że może w 3 trymestrze zacznę kompletować wszystko.Ale to są śliczne łaszki:)

Ostatnia edycja:
l4 donosi sie przeciez jak sie konczy poprzednie, prawda??
przyszly wczoraj spodnie, czarne ogrodniczki, bardzo fajne tylko musze nogawki skrocic
oprocz tego kupilam sobie 4bluzki, 3sa typowo ciazowe, a jedna to z new looka dla mnie to super na ciaze, ale wisiala w normalnych ciuchach, dluzsza, fajnie uszyta
chyba dzis poszukam nowych uggsow na okres ciazy:) kocham te buty, nazywam je ciapami, bo strasznie niezdarnie wygladaja, ale sa tak wygodne, ze nie potrafie ich nie nosic

Anulka o Amolu nie wiem ale na pewno używam bez obaw olbas oil na katar bo tego nie smaruję na ciało. aaa piszesz o inhalacjach to chyba tak a jaki tam jest skład??
Kruszki a moich gaci ani widu ani słychu :-( ale ja zamawiałam w angli to mają prawo dłużej iść. Muszę w szafie posprzątać i powyciągać ubrania z ostatniej ciąży. Znów mi na lato przypadła więc powinnam mieć w czym chodzić a już 4 bluzki kupiłam :szok: ale taniutkie na wyprzedażach. A wczoraj oglądałam najnowszą kolekcję Torelle i zakochałam się w jednej sukience
o w tej Espera sukienka - Sklep INTYMNA.PL™ ale jeszcze poczekam :-D

kruszki - co to są uggsy? ja się czaję na jakieś fajne śniegowce

edit: już wygooglałam te uggsy, o feee :D
ja wybiorę sobie chyba coś z tych: http://www.mcarthur.com.pl/70/sniegowce/

upps, spojrzałam na ceny - chyba jednak nie :p chciałam jakoś do 100zł lupić, chyba jednak poszukam w hipermarketach, dwa lata temu miałam z tesco za 20zł, dwie zimy pochodziłam z psami na spacery :)

a wąchanie amolu raczej nie zaszkodzi :p co innego picie :p z nacieraniem w małej ilości też nie powinno być problemu

Ostatnia edycja:
Sukienka cudowna pewnie sama podobną kupie ale na razie wyprzedaje swoje ciuchy na allegro bo wiem że i tak w nich nie pochodzę to trzeba miejsce w szafie robić:)) Śniegowce polecam takie są idealne ciepłe wygodne i pasują zawsze polecam mam już drugi sezon są niezastąpione http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/20/65/44/40/2065444078

Skład Amolu:
OMENTHOLUM
(Mentol)
17,23 mg
CITRONELLAE AETHEROLEUM
(Olejek cytronelowy)
1,00 mg
CARYOPHYLLI FLORIS AETHEROLEUM
(Olejek goździkowy)
1,00 mg
CINNAMOMI ZEYLANICI CORTICIS
AETHEROLEUM
(Olejek cynamonowy)
2,40 mg
LIMONIS
AETHEROLEUM
(Olejek cytrynowy)
5,70 mg
MENTHAE PIPERITAE
AETHEROLEUM
(Olejek mięty pieprzowej)
2,40 mg
LAVANDULAE
AETHEROLEUM
(Olejek lawendowy)
2,40 mg
oraz
substancje pomocnicze:
etanol 96 vol. %
(638 mg), woda.

Ostatnia edycja:
Anulka o Amolu nie wiem ale na pewno używam bez obaw olbas oil na katar bo tego nie smaruję na ciało. aaa piszesz o inhalacjach to chyba tak a jaki tam jest skład??
Kruszki a moich gaci ani widu ani słychu :-( ale ja zamawiałam w angli to mają prawo dłużej iść. Muszę w szafie posprzątać i powyciągać ubrania z ostatniej ciąży. Znów mi na lato przypadła więc powinnam mieć w czym chodzić a już 4 bluzki kupiłam :szok: ale taniutkie na wyprzedażach. A wczoraj oglądałam najnowszą kolekcję Torelle i zakochałam się w jednej sukience
o w tej Espera sukienka - Sklep INTYMNA.PL™ ale jeszcze poczekam :-D

ja czekalam z pl do uk ponad 2tygodnie na te spodnie
Ciąża Brak danych klinicznych dotyczących stosowania preparatu w okresie ciąży. Ze względu na bezpieczeństwo nie zaleca się stosowania preparatu Amol w okresie ciąży.
to znalazlam w necie przy opisiehttp://aptekaslonik.pl/prod_info.php?c=&products_id=2675&n=amol-plyn-ziola-lecznicze-150ml.html

kruszki - co to są uggsy? ja się czaję na jakieś fajne śniegowce

edit: już wygooglałam te uggsy, o feee :D
ja wybiorę sobie chyba coś z tych: Śniegowce - McArthur

upps, spojrzałam na ceny - chyba jednak nie :p chciałam jakoś do 100zł lupić, chyba jednak poszukam w hipermarketach, dwa lata temu miałam z tesco za 20zł, dwie zimy pochodziłam z psami na spacery :)

a wąchanie amolu raczej nie zaszkodzi :p co innego picie :p z nacieraniem w małej ilości też nie powinno być problemu
ja wyczajam z ebaya :D i zawsze max do 50f wyczaje, teraz po swietach moze byc duzo na aukcjach niechcianych prezentow :)

reklama
Kruszki na wszystkim tak piszą bo nikt nie robi badań klinicznych na ciężarnych co nie znaczy że szkodzi. Zapytam mamy później. No ale na mój rozum co od wdychania różnych olejków może się stać a alkohol wąchany też nie szkodzi raczej :-D
Fajnie, że Ty zamawiasz gacie w polsce a ja w angli :-D nie powinno być na opak. Ja to gdybym miała nexta pod ręką to bym nie miała problemów:) chociaz te kupiłam w ASSOS

Do góry