reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

ja nie robię obiadu bo nie mam siły po wyprawie do lekarza :p jak mąż będzie chciał to zrobi (kotlety sojowe, surówka z marchewki i ziemniaczki), ja zaraz spadam do pracy

Odnośnie Natalii wysypki na buzi to lekarka wypytała o to co ona je, no i powiedziała że na 99% to będzie od za wcześnie wprowadzonego nabiału, czyli te nieszczęsne jogurciki... powiedziała żebym jej nie dawała tego bo to jej do niczego nie potrzebne, to że na nich pisze że są od 6 miesiąca to nic nie znaczy, ma jeść tylko mleko modyfikowane, kaszki na mm, wszelkie owoce poza leśnymi, malinami i cytrusami, wszelkie mięso może, warzywa może. Tylko produktów z krowiego mleka nie dawać. Przepisała mi maść robioną, bez żadnych sterydów ani antybiotyków ale za to z olejem z wiesiołka :)

reklama
fujki to będzie jak będę mieć synka i zrobi kupę i mu się wszystko oblepi :p zawsze jak wycieram Natalię to się zastanawiam jakie to musi być wyzwanie oczyścić z kupy chłopca :p

Przepraszam nie mogłam się powstrzymać miałam najpierw poczytać potem w kupie poodpisywać ale
Olga rozwaliłaś mnie :-D:-D:-D chłopcy nie srają na swoje lulusie. Widocznie są kulturalniejsi od dziewczyne;-)k. Nigdy mi się nie zdarzyło czyścić jajek z kupy :-D nie taki diabeł straszny. Ja to się zastanawiam jak ja waginę doczyszczę. Infekcje u dziewczynek są chyba częstsze nie?

kakakarolina, w waginie to grzebać nie trzeba :p owszem, kupa włazi między wargi ale wystarczy je rozchylić i przetrzeć mokrą chusteczką, czasem trzeba kilka razy jak nie przewijasz od razu a dziewczynka lata z kupą kilka chwil i się ta kupa wciśnie gdzie nie trzeba :p ale jak była wcześniej posmarowana tłustym kremem to wszystko się ładnie wyciera :)

a z tym nie-sraniem na lulusie to dziwne bo Natalia ma czasem narobione aż po pępek :p

Oo kakarolinka jesteś :-) jak tam wczorajsza wizyta?? Bo jeszcze się nie pochwaliłaś!!!

Ja się jakoś dziwnie czuję, jakby mnie jakieś przeziębienie miało złapać i jeszcze głowa mnie boli :-( Popijam ciepłą herbatkę i odpoczywam. Mam nadzieję że to tylko chwilowe.

Olga chłopcy srają na plecy :-D powaga do przodu nie. Szanują swoje instrumenty.
U nas lulusiem zajmuje się M jakoś ma lepszą rękę do tego. Odciągalismy mikromilimetry od początku i uniknęliśmy jakichkolwiek zakażeń i teraz jest już cały gotowy.
Myślę, że bez względu na to co będziemy miały od pierwszego przebierania sobie poradzimy bo to żadna sztuka. Ja myje tylko pod kranem. Nie lubię tych chusteczek dla dzieci.

Już nie pamiętam co miałam odpisywać
Rajani strasznie mi przykro współczuję. Myślałam, że to koniec nieszczęść...

A wiem sikacie po sodzie. Nie wiem czy dam się w to wciągnąć :-D podejście mam dość sceptyczne ale soda w domu jest bo nią sprzątam więc kto wie ...;-)

Kurde wstałam dzis o 4.22 i już nie mogłam zasnąć. Maks dziś się w nocy nie obudził i poszłam sprawdzać czy dycha :szok: matka wariatka dziecko dwa i pół roku i ja latam do niego sprawdzać. No i potem doopa ze spaniem do 7 już mi się nie udało. No ale tak to jest jak się dziecko od dwóch lat budzi do 4 ze dwa razy co najmniej. Ja do niego nie chodzę jak się obudzi ale i tak nie śpię.

A Olga nie dawaj tych jogurtów. Co to za produkt, który ma datę ważności dwa lata i stoi na półce w rossmanie obok domestosa :szok: to te bakterie z jogurtu tak długo żyją:eek: nie sądzę. Ja to juz myślę, że lepsze są normalne jogurty zwłaszcza naturalne. Przynajmniej mają tygodniową datę ważności i stoją w lodówce no i cukru brak. (chociaż jest w nich silikon:baffled:)

popisze później bo teściowa przychodzi to mam wolne popołudnie:tak:

reklama
Photo0781.jpgzestaw przyszedl
Photo0783.jpgoczywiscie wszystko zostalo dla Was dziewczynki sfotografowane :)
Photo0787.jpgmocz dzieki strzykawce laduje w probowce z proszkiem :) i jakas reakcja tam zachodzi...
Photo0790.jpgpo czym po 5minutach odczytuje wynik jako chlopiec :szok:
Photo0792.jpgobracam by porownac czy moze jednak sie pomylilam albo zle widze :) ale nieee, no ciemna zielen to chlopiec a dla dziewczynki to powinien byc pomaranczowy.. zdecydowanie to nie jesr pomarancz :no:
Pozostaje tylko poczekac te 6miesiecy i okaze sie czy to prawda czy nie :) albo moze jakis gin nam wczesniej powie i pokaze dowody ;)
tak czy siak traktujemy to jako zabawe :)
musze zmykac do pracy niedlugo, wiec poczytam i odpisze Wam wieczorem dziewczyny :)
co o tym myslicie????
ten wynik bardzo by mi odpowiadal :) ale coz, zycie plata figle :) :) :)

Do góry