reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

reklama
fujki to będzie jak będę mieć synka i zrobi kupę i mu się wszystko oblepi :p zawsze jak wycieram Natalię to się zastanawiam jakie to musi być wyzwanie oczyścić z kupy chłopca :p
no to ja mam odwrotnie, bo zawsze tylko z chłopakami miałam do czynienia -
wyczyszczenie chłopaka to pikuś, a u dziewczynki więcej zakamarków...
niby żadna filozofia, ale dla mnie akurat to będzie nowość :sorry2:
w praktyce wyjdzie co i jak :-D

moja przyjaciółka raz dwa wyciera swojego chłopczyka :p wiec to chyba nie jest jakies trudne. u dziewczynki trzeba chyba bardziej uwazac, zeby czegos jej nie przeniesc wycierajac, by jakiegos zakazenia nie zrobic..
mnie to narazie w dwóch przypadkach przeraża.

Witajcie dziewczynki.

Rajani bardzo współczuję, to musi być straszne co przeżywasz. Jak będziesz w stanie coś więcej napisać to odezwij się jeszcze do nas. Patrzyłam na Twoje posty, to pisałaś że na następne usg idziesz dopiero 8 lutego. Coś się stało co Cię zaniepokoiło że poszłaś wcześniej???

Rety a ja myślałam że to już koniec listy dziewczyn z sierpnia które muszą przechodzić przez tą tragedię. No i znowu się zaczynam martwić. Niby byłam na usg na początku 11 tygodnia i wszystko było w porządku. Ale jak widać nigdy nic nie wiadomo i nie można być do końca spokojnym :-(

Mnie też się nie otwiera ten link o rozpoznawaniu płci. Próbowałam na różne sposoby, nawet sama strona strefakobiet się nie otwiera. Cały czas pisze że błąd serwera. Może macie na to jakieś rady.

Strasznie nie chce mi się wstawać z łóżka. Więc zrobiłam sobie soczek do picie i objadam się ciastkami czekoladowymi :-) No ale zaraz muszę wstać i jakieś śniadanko zrobić. A potem jak wyjdę do sklepu to kupię sobie sodę :-) a co tam też spróbuję. Mam nadzieję że nie będzie się pienić :-)

Rajani -
[*]

Dziewczyny - co do płci, to pamiętam na marcówkach jak podziwiałyśmy na usg fujarkę synka naszej koleżanki, taka była okazała i widoczna, że nie było wątpliwości, lekarz też był pewien. Dwa badania później też już nie miał wątpliwości - że to dziewczynka :-D więc spokojnie, minie jeszcze trochę czasu zanim będziemy pewne na 90%.. ;-)

Witam
Cornelka teraz juz objawy mogą nam pomnalutku dawać żyć także nie ma co sie martwić !!!!!!
a sny i to takie beznadziejne to tez miewałam ale na początku ciązy teraz mało co śpię w nocy bo ciągle biegam na siusiu wiec nie ma kiedy mi sie śnić :-p
Marti sempe a moze bedą jednak jajeczka jak coś cos zabuzowało ?? :-p niby sie mówi ze ok 2-3 dni przed owu to szansa na dziewuszkę bo żeńskie robaczki są bardzo wolne ale długo żyją , ale tyle znam przypadków ze nawet z takiej odległosci od owu rodziły sie chłopaki także chyba tak czy siak szanse są 50 na 50 !! :tak:
Olga chyba kazda matka córy mysli jak to bedzie jak bedzie synek hehe, ja na razie myslę jak to bedzie jak bedzie dziewczynka, bo wtedy sie wyciera zawsze w dół a przy chłopaku to nie ma w sumie różnicy :laugh2: raz dwa i juz ,:laugh2:

Jakoś mam dziś lenia :baffled: dobrze ze obiad mam to tylko z wierzchu posprzatam mieszkanie i luz, :)
zjadłabym coś dobrego :sorry:

ja dziś idę z Natalią do lekarza bo ma cały czas takie dziwne krosty na buzi... muszę się w końcu wziąć za to, ma to już dość długo, nie wiem od czego, i to nie ciągle nowe tylko tak jakby stare które się nie chcą wygoić. Potem do sklepu po Lovelę bo teraz piorę jej w zwykłym persilu, już od dawna no ale cholerka nie wiem od czego ma te krosty :( powodów może być mnóstwo :( muszę też porządnie wyszorować kojec, wyprać wszystkie pluszaki, wymyć zabawki... w sumie od dawna tego nie robiłam, może to jest od jej śliny na tych zabawkach, mam też stary dywan, mam psy... może to być coś z diety (jeśli już to podejrzewam dziecięce jogurciki z Nestle...) już mnie to naprawdę martwi, cały czas myślałam że samo zejdzie, pielęgnuję jej to, myję, smaruję maściami typu alantan, linomag itp, no ale nie chce jej się to zagoić :/
mam nadzieję że akcja wymycia jej otoczenia, zmiany proszku z powrotem na lovelę, odstawienie jogurcików plus jakaś dobra maść od lekarza w końcu pomoże...

mam też nadzieję że to nie ma związku z psami (w tej chwili Natalia leży na psim posłaniu przewieszona przez Kenę i skubie ją za suty :p) psie posłanie jest owinięte w koce które regularnie co kilka dni zmieniam i piorę, chyba też wypiorę w loveli...

Ostatnia edycja:
Ja się przytulałam ze 2-3 dni przed owu i zaszłam, więc raczej bardziej celuję w dziewczynkę. Ostatnio na badaniu moczu mi wyszło ph jakieś poza normami,pewnie zakwaszone, to dlatego tak buzowało. Jakoś nie chce mi się w to wierzyć, bo tak to by z badania moczu można było określić płeć, a nie ma przecież czegoś takiego :-)

Jeny, jakie tematy, czy lepszy siusiak umazany w kupie czy cipka. AAAAAAaaaaaaa. Uśmiałam się do łez. Tak czy tak jedno i drugie trzeba dokładnie umyć ;-)

reklama
z myciem dziewczynki nie ma problemu :p co prawda kupa włazi we wszelkie szczeliny (nie wiem co by trzeba robić żeby tam się nie dostała) ale łatwo się ją usuwa :) na pewno z chłopcem też się da :p
tylko chyba chłopak potrafi leżąc zasikać całe swoje otoczenie? jak byłam w szpitalu to mało nie dostałam w twarz jak oglądałam synka sąsiadki z łóżka obok :p u dziewczynki nie ma tego problemu - spływa na dół :)

Do góry