reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

Rajani, trzymaj się....... :-(

sempe, sody to ja mam pod dostatkiem - do czyszczenia kuchni używam,
więc łyżeczka w tą czy w tamtą... :-D

ale murzynka to bym teraz wciągnęła... tymczasem zamiast tego zapcham się lodami :-p

Co do apapu, to tak mi się przypomniało, że zawsze mnei rozwalała ta reklama jak chyba kobieta:confused: mówiła o tym jak złamała nogę, wzięła apap i ból minął :-D:-D:-D
mnie też to zawsze bawiło, bo apap (paracetamol) jakoś na mnie nie chce działać...
musiałabym jakąś końską dawkę przyjąć - ale pewnie odbiłoby się to na żołądku :-p

wynik testu sodowego: pienienia brak :cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez zrobiłam test z sody, jakos już chyba z miesiąc temu :-p nic sie nie stało, nic sie nie pieniło :-p

Ja od dwóch dni nareszcie lepiej się czuję, mdłości w sumie minęły i mogłam dziś wyjść z domu bez obaw :-D
Choć oczywiście jestem taka durna, że od razu zaczełam się zastanawiać czy aby na pewno wszystko ok :sorry2:
Ehhh, nienawidzę siebie za te głupie myśli :no:

A do tego zaczeły mi się jakies durne sny, dzisiaj mi się śniło, że tsh mi nie spadło, a wczoraj, że wykryto u mnie... białaczkę i musiałam usunąć ciąże przed operacją :wściekła/y: grrrr, czemu ja mam takie durne sny?? :wściekła/y:

Ale musi być wszystko dobrze, bo dziwne zachcianki mnie nie omijają, najpierw złapało mnie na śliwki, a teraz M. pojechał po FishMaca, bo bym chyba do jutra nie wytrzymała :-D

Kropcia
czyli u ciebie się potwierdza z tym co gin mówił :-p

No nie wierzę :-) dobra to i ja lecę lać na sodę.

Rajani bardzo mi przykro. Jeśli to pierwsze poronienie to jest Ci pewnie bardzo ciężko, ale z czasem będzie lepiej. Przytulam mocno.

mówię do męża ze idę robic test a on ze przcież juz robiłam 6tyg temu:-) mówie ze test siurania na sodę:-)
no więc on tez chce:-)
jak ja siurłam to tak jak Mart81 zbuzowało się ze piana się wylała:-)
jak mąż siurnął to pianka jak w piwku była:-)
zaszłam 3-4dni przed owu więc DZIEWCZYNKA BĘDZIE!!:-D
usmiałam się z męzem niesamowicie

Rajani wspolczuje i zapalam swiatelko dla Twojego Aniolka (*).

Kurteczka, juz myslalam ze same dziewuchy sie posypia z tej sody, no i by bylo podejrzane;-)No ale na szczescie Mart i Sempe sie wylamaly to juz takie bardziej wiarygodne:-D Ja jutro zrobie, jak nie zapomne:tak:

A co do zwiazku miedzy seksem przed owu a plcia dzidzi to powiedzcie mi ile to tych dni ma byc? Jesli ja mialam przytulanki w niedziele wieczorem a owu byla w poniedzialek wieczorem albo we wtorek rano, to szansa jest na dziewczynke czy juz nie?

Mart, sempe - a już myślałam, że to pic na wodę i nie ma prawa się pienić...
soda doskonale pieni się z kwasem (ocet), czyli zależy od odczynu moczu -
ale czy ten odczyn ma faktycznie związek z płcią??? :confused:

LeRemi - im więcej dni odstępu tym lepiej (większe prawdopodobieństwo dziewczynki)
plemniki w przyjaznym środowisku (około owulacji) przeżywają do 7 dni
najtrwalsze podobno są właśnie te żeńskie
a więc szansa jest ciut większa niż 50% :wink:

Olga RaQ - ciekawe te fotki porównawcze :nerd:

a ja spojrzałam post dalej i tam karolina wstawiła link do artykułu,
gdzie pokazane są zdjęcia USG z zaznaczoną różnicą w płciach -
tak to właśnie u mnie wyglądało na ekranie :tak:

zobaczymy czy się sprawdzi - USG połówkowe będę robić gdzieś w drugiej połowie marca

reklama
a ja nie wiem czemu mnie ten link kakaroliny nie działał i nie działa dalej, nie mogę sobie zobaczyć :(
ja tak miałam że w 3 miesiącu chyba widziałam "ogonek" a doktor się śmiał że to dziewczynka ;) ale nie wytłumaczył dlaczego

Do góry