reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Rajani, trzymaj się....... :-(

sempe, sody to ja mam pod dostatkiem - do czyszczenia kuchni używam,
więc łyżeczka w tą czy w tamtą... :-D

ale murzynka to bym teraz wciągnęła... tymczasem zamiast tego zapcham się lodami :-p

Co do apapu, to tak mi się przypomniało, że zawsze mnei rozwalała ta reklama jak chyba kobieta:confused: mówiła o tym jak złamała nogę, wzięła apap i ból minął :-D:-D:-D
mnie też to zawsze bawiło, bo apap (paracetamol) jakoś na mnie nie chce działać...
musiałabym jakąś końską dawkę przyjąć - ale pewnie odbiłoby się to na żołądku :-p

wynik testu sodowego: pienienia brak :cool2:

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tez zrobiłam test z sody, jakos już chyba z miesiąc temu :-p nic sie nie stało, nic sie nie pieniło :-p

Ja od dwóch dni nareszcie lepiej się czuję, mdłości w sumie minęły i mogłam dziś wyjść z domu bez obaw :-D
Choć oczywiście jestem taka durna, że od razu zaczełam się zastanawiać czy aby na pewno wszystko ok :sorry2:
Ehhh, nienawidzę siebie za te głupie myśli :no:

A do tego zaczeły mi się jakies durne sny, dzisiaj mi się śniło, że tsh mi nie spadło, a wczoraj, że wykryto u mnie... białaczkę i musiałam usunąć ciąże przed operacją :wściekła/y: grrrr, czemu ja mam takie durne sny?? :wściekła/y:

Ale musi być wszystko dobrze, bo dziwne zachcianki mnie nie omijają, najpierw złapało mnie na śliwki, a teraz M. pojechał po FishMaca, bo bym chyba do jutra nie wytrzymała :-D

Kropcia
czyli u ciebie się potwierdza z tym co gin mówił :-p

No nie wierzę :-) dobra to i ja lecę lać na sodę.

Rajani bardzo mi przykro. Jeśli to pierwsze poronienie to jest Ci pewnie bardzo ciężko, ale z czasem będzie lepiej. Przytulam mocno.

mówię do męża ze idę robic test a on ze przcież juz robiłam 6tyg temu:-) mówie ze test siurania na sodę:-)
no więc on tez chce:-)
jak ja siurłam to tak jak Mart81 zbuzowało się ze piana się wylała:-)
jak mąż siurnął to pianka jak w piwku była:-)
zaszłam 3-4dni przed owu więc DZIEWCZYNKA BĘDZIE!!:-D
usmiałam się z męzem niesamowicie

Rajani wspolczuje i zapalam swiatelko dla Twojego Aniolka (*).

Kurteczka, juz myslalam ze same dziewuchy sie posypia z tej sody, no i by bylo podejrzane;-)No ale na szczescie Mart i Sempe sie wylamaly to juz takie bardziej wiarygodne:-D Ja jutro zrobie, jak nie zapomne:tak:

A co do zwiazku miedzy seksem przed owu a plcia dzidzi to powiedzcie mi ile to tych dni ma byc? Jesli ja mialam przytulanki w niedziele wieczorem a owu byla w poniedzialek wieczorem albo we wtorek rano, to szansa jest na dziewczynke czy juz nie?

Mart, sempe - a już myślałam, że to pic na wodę i nie ma prawa się pienić...
soda doskonale pieni się z kwasem (ocet), czyli zależy od odczynu moczu -
ale czy ten odczyn ma faktycznie związek z płcią??? :confused:

LeRemi - im więcej dni odstępu tym lepiej (większe prawdopodobieństwo dziewczynki)
plemniki w przyjaznym środowisku (około owulacji) przeżywają do 7 dni
najtrwalsze podobno są właśnie te żeńskie
a więc szansa jest ciut większa niż 50% :wink:

Olga RaQ - ciekawe te fotki porównawcze :nerd:

a ja spojrzałam post dalej i tam karolina wstawiła link do artykułu,
gdzie pokazane są zdjęcia USG z zaznaczoną różnicą w płciach -
tak to właśnie u mnie wyglądało na ekranie :tak:

zobaczymy czy się sprawdzi - USG połówkowe będę robić gdzieś w drugiej połowie marca

reklama
a ja nie wiem czemu mnie ten link kakaroliny nie działał i nie działa dalej, nie mogę sobie zobaczyć :(
ja tak miałam że w 3 miesiącu chyba widziałam "ogonek" a doktor się śmiał że to dziewczynka ;) ale nie wytłumaczył dlaczego

Do góry