reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

dziewczyny ja nie biore duphastonu, i mam okropne mdlosci i caluje sie z kibelkiem, a z corka tez nie bralam i czulam sie swietnie, nie wiem od czego zalezy, ale chyba jest indywidualne, najgorzej, ze sa o kazdej porze dnia i nocy ...

reklama
Mart co do duphastonu to ja brałam 3 x dziennie, przestałam prawie 2 tyg temu i mniej więcej od tego czasu mdłości dużo gorsze i do tego z wymiotami. Ale z kolei jak przestałam brać duphaston to zaczęłam eurythox na tarczycę i też się zastanawiam czy to nie od tych tabletek?

no ja odstawilam jakies 2 tygodnie temu, bralam od poczatku ciazy i nic.. a przed ciaza tez bralam na 2 faze cyklu i tez nic... na mnie tak nie działa... :) moze zalezy od organizmu.

Ja brałam duphaston na podtrzymanie ciąży, od 8 do 12tyg., i w sumie i przed i w trakcie jego brania tak samo dokuczały mi mdłośći. Ale ze to on mi zwiększał bóle głowy, nawet probowalam brać paracetamol, ale nic kompletnie nie dawał.

U mnie dziś kolejny, leniwy dzień.
Ale dziś od rana jestem w świetnym humorku, bo śnił mi się mój synek! :-D Oczywiscie nie znam jeszcze płci, jak żadna z nas, ale kto wie, może to jakiś znak...? :cool2: w kazdym razie byl najcudniejszym chłopczykiem na świecie, taki słodki, mały, bo we śnie około roczny, przystojniak xD

Witajcie. Nadrobię później to co napisałyście bo teraz nie mam siły. Mam problem. Wczoraj wieczorem rozbolał mnie strasznie ząb, ósemka górna która już dawno powinna być wyrwana, ale jakoś to sobie olałam. A ona jest w tragicznym stanie. Teraz boli masakrycznie a tu niedziela popołudniu :-( i nie wiem co mam robić. Paracetamol pomaga góra na godzinkę, potem znowu się męczę. Najgorsze jest to że w moim mieście zlikwidowali pogotowie stomatologiczne! Jest jakiś nzoz który przyjmuje w weekendy, ale jak tylko wpisałam jego nazwę to same złe opinie. No i kurcze boję się trochę do nich jechać, bo to nie sztuka źle zrobić znieczulenie i zaszkodzić ciąży!!!!! Z drugiej strony boję się że zacznie mi się zbierać ropa pod zębem a to przecież bardzo niebezpieczne dla dziecka. No i nie wiem czy dam radę wytrzymać do jutra. Jutro bym pojechała do kliniki uniwersyteckiej gdzie mają i stomatologów i chirurgów i w ogóle dobrą kadrę. Tylko czy czekając do jutra nie zaszkodzę dzidzi???? Tak bardzo się boję, że coś może być nie tak. Szczególnie że nie czuję już żadnych objawów ciążowych. Piersi już zupełnie nie bolą, no może minimalnie w nocy, mdłości ustąpiły, żadnych kłuć w brzuchu nie czuję. Strasznie się boję!!!!!

O rajku Marcia wspolczuje tego zeba. Wiem jaki to bol, sama niedawno mialam tez osemke, na szczescie wyrwali mi dziada jeszcze przed ciaza. Gdzies slyszalam ze plukanie takiego zeba woda z sola pomaga, ale ja nie probowalam. Albo natarcie dziasla Amolem, no i paracetamol na pewno mozna w ciazy. Co do samego bolu to na malucha raczej nie wplywa, gorzej jakbys juz zapalenie ropne miala. Tylko czy Ty bidulko dasz jakos rade do jutra z takim bolem. Sprobuj z tym amolem albo sola moze i trzymaj sie!!!

Na bol zeba najlepiej robic sobie oklady i plukac mieszanka ziolowa - mi pomagalo nawet jak ropa zaczynala sie zbierac.

Co do duphastonu - bralam go od 6 tc a teraz zmienilam na luteine i co najlepsze wogole zero mdlosci i wymiotow od samego poczatku ciazy :)

tak, ziola pomagaja ale uwazaj, nie wszystki np szalwia nie powinno sie plukac.. woda z sola tak... ja chcialam gardlo plukac szalwia to mi ginka zabronila.. szalwia podobno zle wplywa na dzidzie

Witajcie. Nadrobię później to co napisałyście bo teraz nie mam siły. Mam problem. Wczoraj wieczorem rozbolał mnie strasznie ząb, ósemka górna która już dawno powinna być wyrwana, ale jakoś to sobie olałam. A ona jest w tragicznym stanie. Teraz boli masakrycznie a tu niedziela popołudniu :-( i nie wiem co mam robić. Paracetamol pomaga góra na godzinkę, potem znowu się męczę. Najgorsze jest to że w moim mieście zlikwidowali pogotowie stomatologiczne! Jest jakiś nzoz który przyjmuje w weekendy, ale jak tylko wpisałam jego nazwę to same złe opinie. No i kurcze boję się trochę do nich jechać, bo to nie sztuka źle zrobić znieczulenie i zaszkodzić ciąży!!!!! Z drugiej strony boję się że zacznie mi się zbierać ropa pod zębem a to przecież bardzo niebezpieczne dla dziecka. No i nie wiem czy dam radę wytrzymać do jutra. Jutro bym pojechała do kliniki uniwersyteckiej gdzie mają i stomatologów i chirurgów i w ogóle dobrą kadrę. Tylko czy czekając do jutra nie zaszkodzę dzidzi???? Tak bardzo się boję, że coś może być nie tak. Szczególnie że nie czuję już żadnych objawów ciążowych. Piersi już zupełnie nie bolą, no może minimalnie w nocy, mdłości ustąpiły, żadnych kłuć w brzuchu nie czuję. Strasznie się boję!!!!!

ja juz chcesz czekac do jutra to mozesz co 4h brac 2tabl apapu i napewno to nie zaszkodzi dziecku, apap jest tez przeciwzapalny i troszke zatamuje powstawanie ropy, przechodziłam to 3tyg temu, jutro koniecznie wyrwij go jak najszybciej a jak duzo jest ropy to po wyrwaniu powinnas wziąć antybiotyk KONIECZNIE!!
MAM nadzieje ze Ci jutro tez ulzy, aha i po wyrwaniu jak juz znieczulenie minie tez bierz ten apapa..

witam niedzielnie:-)
zaraz sobie kawke z mężem szczele:-) szukam nadal miejsca na ferie dla naszej gromadki

reklama
Dzieki dziewczyny za rady. Przespalam sie troche i jakis czas nie bolal. Teraz znowu zaczyna, ale poczekam jeszcze z pol godzinki z apapem zebym potem za 4 godziny wziac przede snem. Jutro z samego rana chyba maz mnie zawiezie do kliniki a potem odwiezie do domu, bo sama troche sie boje zeby mi sie slabo nie zrobilo. Mysle ze antybiotyk pewnie bedzie potrzebny. No ale trudno, wszystko przetrwam byleby z dzidzia bylo dobrze. Tylko potem bede zyla tydzien w stresie czy oby na pewno wszystko w porzadku.

Hehe a co do seksu to mnie w koncu wrocila ochota :-) i juz 3 noc z rzedu mam erotyczne sny. No i z mezem sie wczoraj poprzytulalam. I musze powiedziec ze to byl super lek przeciwbolowy bo przynajmniej zapomnialam o bolu zeba na ten czas :-)

Do góry