reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Witam nowe mamusie:tak:

Jaq wczoraj od rana w szkole bylam ,pod koniec lekcji zaczela mnie glowa bolec i tak do wieczora:no: Jeszcze sie zmusilam i upieklam ciasto z jablkami i pizze na kolacje (obiecalalm mezowi).Niestety jak sie juz upiekla to mi bylo nie za dobrze i zjadlam malutki kawaleczek i tyle:baffled:

Kiedy poczujemy ruchy dzidziusia( nie pamietam jak to bylo z Miskiem) juz doczekac sie nie moge:sorry2:

reklama
Ja mam praktycznie cala wyprawke gotowa po synku i w sumie nie musze nic kupowac ale... no wlasnie, nie dam rady nic nie kupic:tak: Poza tym my bedziemy pytac o plec dziecka i jesli by miala byc to dziewczynka to nie moze nosic tylko chlopiecych ciuszkow. No i tu chetnie pobuszuje na necie za tanszymi. Kosmetyki, pieluszki i cala ta reszte to dopiero w ostatnim trymestrze zaczne powoli kupywac. Wozek tez na pewno nowy bedzie, bo tego badziewia po synku nawet widziec nie chce, ale to tez dopiero pod koniec jakos. Ale w piewszej ciazy juz wszystko zaczelam kupowac wczesniej, zeby finansowo sie to tez w czasie rozlozylo, bo inaczej to cienko:baffled:

Też się nie mogę ruchów doczekać :D Ostatnio poczułam w 18 tygodniu. Podobno teraz może to być wcześniej, ale mimo wszystko jeszcze parę tygodni przyjdzie poczekać :)
Póki co zaczynam się już mocno ciążowo czuć, bo brzuch mi tak wyskoczył, że ukryć się go nie da ;) Strasznie to lubię :D Jeszcze chwila i się zacznę gibać na boki przy chodzeniu ;P

net mi wysiadl i posta mi skasowalo :/
wiec pisalam Wam ze ja zaczynam juz przygotowania, bo po corce nie mamy nic zupelnie! to bylo 9lat temu lol!! poza tym bylam w wtedy w PL :) chcemy byc gotowi do 8go miesiaca, takze ja powolutku na razie sie rozgladam, ale szukam juz i sie orientuje :)

Wlasnie ja tez buszuje i szukam chociaz wiekszosc rzeczy tak naprawde bede zamawiac przez allegro i oplaca sie znalezc jednego sprzedawce zeby jak najwiecej mozna bylo kupic i zaplacic raz za wysylke :) nawet lozeczko i wozek mam upatrzony ale wiadomo - to pod koniec ciazy :)

ja jak już coś kupowałam to w 9 miesiącu (wózek, łózeczko, ręcznik itp) ale większość dwa tygodnie przed pójściem do szpitala prałam i prasowałam (to co dostaliśmy) ale to były większe rzeczy, Malutkie kupował M jak już urodziłam ;-) i mu wyszło :tak: laktatory, nianie, butelki, podgrzewacze to wszystko już po porodzie. Teraz chyba nic nie kupię albo w ostatnim trymestrze ;-) jakoś tak na żywo wiedziałam czego potrzebuję

Kakarolina ja przed ciążą nie jadłam mięsa przez prawie rok. Jakoś tak naturalnie nie miałam ochoty. Jak zaszłam w ciążę to mój K poprosił mnie żebym choć raz na jakiś czas zjadła kawałek jakiegoś mięsa. Bo on ogólnie jest bardzo mięsny chłopak i powiedział żebym sobie swoje "eksperymenty żywieniowe" kontynuowała jak urodzę i odkarmię. Czasem zjadam jakieś mięso, ale tak nie częściej niż raz w tygodniu. Wczoraj mnie naszło na mielone, więc robię dzisiaj na obiado-kolację. Ale ogólnie to też głównie nabiał, owoce, warzywa.

Trochę lepiej się czuję.
Zaczęłam się właśnie zastanawiać, czy mdłości i wymioty nie mają nic wspólnego z braniem duphastonu. W poprzedniej ciąży brałam 2 razy dziennie i miałam mdłości. Teraz biorę 3 razy dziennie i mam jeszcze większe. Czy to nie jest tak że te z nas które biorą mają mdłości i wymiotują, a te co nie biorą mniej lub wcale? Jak myślicie?

Zakupy będę robić pod sam koniec ciąży to co niezbędne, a resztę na bieżąco po porodzie. I zdecydowanie na allegro.

cornelka a czemu nie mogliście?? I czemu już możecie? Raaaany mnie się śni po nocach, noc w noc erotyka, zwariuje, jeszcze nie dostałam zgody... :crazy:

Zakaz mielismy ze względu na krwiaka i plamienia, brałam duphaston i miałam się oszczędzać, no i zakaz seksu był.
Na ostatnim usg okazało się, że po krwiaku nie ma śladu, wszystko jest ok i zakaz zniesiony :-D

Amna - witaj i życzę żebyś tym razem szczęśliwie dotrwała z nami do końca :-)

Kakakarolina - a nie za wcześnie jeszcze na II trymestr? W "oczekiwaniu na dziecko" jest napisane, że II trymestr jest od 14 tygodnia :confused:

Mart - pociesze cię, że mam tak samo :wściekła/y: z tygodnia na tydzień coraz gorzej, siedze w domu jak w jakiejś twierdzy, no ale na zewnątrz wychodzić się obawiam, bo kończy się odruchami wymiotnymi wsród ludzi :szok: Ciekawe jak długo jeszcze??

Rajani ja juz całą torbę ciuszków dla maluszka mam :-) Moja siostra ma 4 miesięczną córeczkę, więc od niej dostałam, na razie w kolorach neutralnych, bo jeszcze na 100% nie wiemy co będzie. Sama zacznę kupowac chyba dopiero po połówkowym, może wcześniej tylko jakieś drobne zakupki, jak cos ślicznego znajdę. Co do wózków, łóżeczek to nie wiem, pewnie dopiero pod sam koniec.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry