reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

Oby, oby było dobrze:)
U mnie wyszlo tak że w czwartek bede mieć już 3 usg. Chcialabym je caly czas tak czesto ogladac...ale pewnie nastepne bedzie dopiero te połówkowe.
Ja troche wole dmuchac na zimne, i tez po prostu na to zimno bez wiekszej potrzeby nie wychodzić:p czasem na zakupy, czy do przyjaciolki.... i do lekarza oczywiście. I zawsze z całą torebką jedzenia;p

reklama
Witam!

Rowniez dolaczam do tego grona:-)Pierwszy termin mam na 30 lipca wedlug OM a drugi wedlug usg na 23 sierpnia. Bede sie trzymac terminu wedlug USG poniewaz od osttaniej miesiaczki d owulacji minely 4 tygodnie to bardzo dlugo...Mam nadzieje,ze bede mogla dolaczyc do was:tak:Moze napisze cos o sobie...Nazywam sie Ewa mam 21 lat Przy pierwszej ciazy urodzilam sliczna coreczke Emilie to bylo trzy lata temu. Trzy miesiace temu bylam tu na forum na aniolkowych mamusiach, poniewaz okazalo sie,ze jestem ponownie w ciazy,ale ta ciaza okazala sie pozamaciczna i stracilam malenstwo w 7/8 tygodniu. Teraz jestem w trzecim miesiacu i znowu oczekuje maluszka. Moja radosc nie trwala jednak dlugo,poniewaz niedawno okazalo sie ,ze jestem zarazona toksoplazmoza i mimo badan moj gin skierowal mnie do Instytutu Chorob Zakaznych zeby tam mnie lepiej zbadali. Na usg genetycznych dopiero okaze sie czy ciaza nie ma powaznych wad genetycznych.Jestem przerazona,ale jestem dobrej mysli...Teraz biore dwa antybiotyki na przemian, ktore beda krazyc we krwi i nie pozwola dostac sie bakteriom do dziecka.Poki co sie lecze i mam nadzieje na szczesliwy final.

Ostatnia edycja:
Witam i gratuluję wszystkim nowym mamuśkom;-)

Kochane ja wczoraj cały dzień za...ałam jak motorek i ogarniałam mieszkanie. Lodówka wołała o czyszczenie i w ogóle wszystko a po południu utknęłam u rodziców na kanapie i oglądałam seriale :-D. Czy Was też tak odrzuca od mięsa??? Nie jestem w stanie przełknąć ani kawałeczka. Tylko biały ser ze szczypiorkiem i pomidorem. Nawet nie mogę o nim myśleć.

Zaraz obudzę M i jedziemy znów do moich rodziców więc serialowego lasowania ciąg dalszy.
U mnie dziś koniec I trymestru jutro idę do gin mam nadzieję że z moim maluszkiem wszystko ok:tak:

witam kolejną sierpnióweczkę :-)

ja nie do życia, żygam od rana już nie mam sił, próbuję coś zrobić w domu, mam plany kulinarne ale nie jestem w stanie nic ruszyć, ogólnie mam wrażenie że z dnia na dzień jest coraz gorzej, a powinno być coraz lepiej. Załamana jestem bo nie mam w ogóle życia. Cały dzień w znowu w plecy.

Czy Was też tak odrzuca od mięsa??? Nie jestem w stanie przełknąć ani kawałeczka. Tylko biały ser ze szczypiorkiem i pomidorem. Nawet nie mogę o nim myśleć.

Witajcie nowe sierpnióweczki :-D Fajnie że nasze grono się powiększa, tak jak nasze brzuszki!!

Kakakarolina ja też nie mogę mięsa. Wchodzi mi jedynie ten kurczak po indyjsku, pewnie dlatego, że nie czuć mięsa bo jest mocno przyprawione i pikantne i w panierce.
Generalnie też mój jadłospis opiera się o nabiał.

Błonka, mnie też bolą plecy, ale to raczej od leżenia i nie używania kręgosłupa w pozycji pionowej :-p Ale może zapytaj się lekarza, czy tak ma być, żeby nie przeoczyć żadnego niepokojącego sygnału.

Mart81 trzymaj się kochana, będzie dobrze :-D Przynajmniej masz pewność, że wszystko jest ok, hormony pracują :-D

Witam was kobietki. Mam w sumie takie pytanko bo dzisiaj caly czas sie jakos zastanawiam. Niektore z was maja juz bobaski i oczekuja nastepnego dzidziusia, niektore sa w pierwszej ciazy, moje pytanie brzmi : Kiedy zaczelyscie badz macie zamiar zaczac kupowanie rzeczy dla swoich kruszynek?:)

kochana ja juz mam 2 pary body 2 kaftaniki i takie male spodnie dresowe ze stopkami :p bylam po prezent dla siostrzenicy ale wyszlam z ciuszkami dla mojego bejbi :p nie moglam sie powstrzymac :p

reklama
My poprzednio zaczęliśmy robić listę jakoś tak w 4-5 miesiącu i potem powoli kupowaliśmy wszystko. Trzeba to było na raty rozłożyć, bo to za dużo jak na jednorazowy wydatek. Większość rzeczy kupiliśmy na Allegro, bo taniej. Nawet takie pierdółki jak krem do pupy dla dziecka, majtki siatkowe na czas po porodzie itp. Szukałam jak najwięcej rzeczy u jednego sprzedawcy i raz płaciłam za wysyłkę. Tak samo zrobiliśmy z ciuchami - kupiłam wielką pakę ciuchów od jednej kobiety na allegro (ponad 6 wielkich reklamówek :)), trochę oczywiście dostaliśmy, trochę wyszperałam w ciucharniach :) Większość rzeczy Franek miał na sobie raz, a niektórych w ogóle ;)

Do góry