reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

reklama
Dorotak wybrałam te mniejsze, a kit najwyżej później kupie większe. Takie:
12 Spodnie Ciążowe Jeansowe BIODRA 98cm - M - (2062775190) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Kakarolina takie wątpliwości są normalne, ale uważam że w dziecko będziecie mieli w sam raz, Maksiu odchowany, będzie miał 3 lata jak się urodzi rodzeństwo, będą mieli dobry kontakt.Poza tym zawsze chciałam 2 dzieci z taką różnicą wieku. Zobaczysz, że nie będzie tak źle i będziesz przeszczęśliwa, że masz je właśnie teraz.

Ja jestem chyba nienormalna. A może i nie :-) jak obejrzałam ten filmik o przewijaniu dzieciaczka to się prawię popłakałam. Normalnie łzy w oczach miałam. To niewiarygodne że niedługo sama będę miała taką małą istotkę. Teraz rozumiem obawy innych kobiet, które w ciąży martwią się czy dadzą sobie radę. Wiem, że to absurdalne, bo przecież na co dzień miałam kontakt z dziećmi i się ich "nie boję". Ale jak myślę o swoim maleństwie to już zupełnie co innego. Poza tym pojawia się mnóstwo innych wątpliwości i obaw, jak my się pomieścimy, jak ja wytrzymam moją mamę, która będzie mi nad głową codziennie marudzić i oczywiście będzie "najlepszą babcią" na świecie, która kocha nasze maleństwo bardziej niż rodzice!!! (strasznie mnie to wkurza jak tak mówi do mojego bratanka! tak jakby podważała to że rodzice go kochają i że chcą dla niego dobrze i że tylko ona zrobi dla niego wszystko :wściekła/y:) Poprostu mnóstwo obaw i wątpliwości. Ale mam nadzieję że jakoś się z tym wszystkim oswoję.

karenm - ok, wszystko się okaże w praktyce :-), a ja lubię węższe nogawki, proste albo rurki, o te dość mi się podobają SPODNIE CIĄŻOWE JEANS RURKI GRANAT S (2055349468) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. :tak:

Kamile85 - zawsze lubiłam oglądać porady tego fizykoterapeuty w programach w TVN Style.

kakakarolina - nie jesteś sama, też czasem mam tak jak sobie pomyśle co mnie czeka. Kiedy urodziła się Ola, Wiktor miał dwa latka, było mi bardzo ciężko, nie wyobrażałam sobie wtedy kolejnej ciąży. Plany na trzecie dziecko odłożyłam za jakieś 5 lat i tak też się stało. Oboje z mężem chcieliśmy trzecie dziecko, ale on niekoniecznie teraz, wiec tak jakby sama wzięłam planowanie w swoje ręce no i się udało. Czasem mam jakieś takie egoistyczne myśli, a po co mi to, znów trzeba tyle przytyć, męczyć się z brzuchem w ciąży, potem poród, nie mówiąc o nie przespanych nocach i ponownymi obowiązkami nad niemowlakiem, teraz już mam takie fajne odchowane dzieciaczki, zajmą się sobą, można się wyspać, ach... ale bardzo pragnę tego dziecka, pomimo tego wszystko. Tylko czasem mój mnie przygnębia jak wszystkim mówi, że sama to sobie zaplanowałam :-( no niby tak, ale ja nie będę czekać do zasranej starości z trzecim dzieckiem wrr... dla niego chyba ten właściwy czas nigdy by nie nastał . Albo mi powie, chciałaś to masz, jakby nie chciał tego dziecka, a wiem że tak nie jest, tylko chce mnie zdenerwować, ojjj jaki on ma ciężki charakter :dry:.

Także kochana z pewnością nie zwariowałaś, ja mam podobnie, jeśli to Cie w jakiś sposób pocieszy. Urodzi się dzidzi i da nam tyle radości, że będziemy w stanie zrobić wszystko dla jego dobra, choć czasem będzie ciężko.

k8billy no własnie tylko jak się ma eko do sprowadzania z końca świata :rofl2: wypytam dziś szwagierki co to za ziemniaczki mogą być??
Wiesz, to taki sklepik gdzie na bank są tylko eko rzeczy. Oni sami stosują dietę pięciu przemian i makrobiotyczną, z resztą moja mama od wielu lat tam kupuje i wszystko zawsze jest ok. Nie mam podstaw, żeby wątpić w jakość ich produktów. Sami wszystko sprowadzają a właściciel jeździ po całym świecie i sam te produkty sprawdza.

Wiesz, to taki sklepik gdzie na bank są tylko eko rzeczy. Oni sami stosują dietę pięciu przemian i makrobiotyczną, z resztą moja mama od wielu lat tam kupuje i wszystko zawsze jest ok. Nie mam podstaw, żeby wątpić w jakość ich produktów. Sami wszystko sprowadzają a właściciel jeździ po całym świecie i sam te produkty sprawdza.

nie no pewnie ja tylko z ciekawości pytam;-)

reklama
Marcia, Kakakarolina ja też się boję. Nigdy nie trzymałam małego dziecka, zawsze się ich bałam, ale też nie miałam okazji. I jak oglądam te wszystkie strony jak trzymać, podnosić, przewijać to zimny pot mnie oblewa ze strachu. Takie maleństwa, nieporadne, kruche...A już karmienie bliźniąt jednocześnie to będzie masakra. Będę jak dojna krowa...:-(Ale muszę się wszystkiego nauczyć, nie mam wyjścia, nie chcę teściowej-pielęgniarki co mnie poucza i sama wie najlepiej. Swoją mamę to ustawię, ale obawiam się, że hormony i mój charakterek sprawią, że wybuchnę w najmniej spodziewanym momencie. Dlatego chcę się uczyć, zakupię sobie książki, może lalkę? Jak w szkole rodzenia- ja pewnie do szkoły rodzenia nie dotrę, więc muszę sama.
Tak czy inaczej mam nadzieję, że wiele zdziała instynkt i będę wiedziała co robić :-D

Do góry