reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

reklama
na temat euwaxa dowiedziałam się już na patologii ciąży jak leżałam, wcześniej się niczym nie interesowałam , głupia byłam jeśli o to wszystko chodzi, zero ogarnięcia i przygotowania , dobrze , że mnie inne mamusie podszkoliły i tak zaszczepiłam dzięki bogu engerix b

Matma, jutro wkleje oficjalne pisma sanepidu, bo wycofali jeszcze tężcową chyba.
Znajoma z sanepidu mówi, że kilkanaście osób się zgłosiło, dzieciaki przewlekle chore, paraliże, cuda na kiju... Oczywiście oficjalnie cisza...

Ostatnia edycja:
Olga lepiej zgłoś. Do mnie też się dzisiaj zgłosiła jedna matka z dzieckiem zaszczepionym z tej serii w kwietniu. Na szczęście u niej też bez jakichkolwiek objawów niepożądanych, ale adnotacje w dokumentacji zrobiłam, żeby wiedzieć na później.

My w piątek wyjeżdżamy nad jezioro. Ale jutro muszę być już spakowana bo wcześniej jedziemy do siebie na działkę i stamtąd będziemy wyruszać. Jak pomyślę o pakowaniu to aż mnie trzęsie. Nienawidzę tego. A teraz jeszcze 2 x więcej rzeczy do zabrania przez Tymka. Mam tylko nadzieję na ładną pogodę :-)

A gdzie sprawdzic serie szczepionek? karta szczepień w przychodni a w ksiązeczce mam tylko nazwy chyba...

ale mojemu nic nie jest i nie bylo po zadnym szczepieniu ani razu

ok sprawdzilam u nas inne serie byly

Ostatnia edycja:
Mart w książeczce albo masz wklejoną naklejkę ze szczepionki albo musi być wpisana seria szczepienia. Przy Laurze zanim jej szczepienie zrobili pielęgniarka kazała patrzyć co wpisuje do książeczki i potem z opakowaniem trzeba było sprawdzić i dopiero brała szczepionkę do strzykawki. O trylionie podpisów nie wspomnę, teraz troche mniej rygorystycznie przy młodym jest bo inna przychodnia ale wszystko musi być wpisane.

reklama
kur*a!!! To już druga szczepionka trefna którą był Tymek szczpieony :/ cholera wie czy te przeboje z brzuchem to nie przez to.... U nas była trzecia dawka na WZW ten Euvax. JA *******e :/

Do góry