reklama
na temat euwaxa dowiedziałam się już na patologii ciąży jak leżałam, wcześniej się niczym nie interesowałam , głupia byłam jeśli o to wszystko chodzi, zero ogarnięcia i przygotowania , dobrze , że mnie inne mamusie podszkoliły i tak zaszczepiłam dzięki bogu engerix b
Matma, jutro wkleje oficjalne pisma sanepidu, bo wycofali jeszcze tężcową chyba.
Znajoma z sanepidu mówi, że kilkanaście osób się zgłosiło, dzieciaki przewlekle chore, paraliże, cuda na kiju... Oczywiście oficjalnie cisza...
Znajoma z sanepidu mówi, że kilkanaście osób się zgłosiło, dzieciaki przewlekle chore, paraliże, cuda na kiju... Oczywiście oficjalnie cisza...
Ostatnia edycja:
Olga RaQ
Fanka BB :)
moja Hania była zaszczepiona Euvaxem B UFA 12001 półtora miesiąca temu. na szczęście zupełnie nic jej nie jest. mam to gdzieś zgłosić?
weronkazzz
tulęTolę
my tez o engreix poprosilismy
a tu dla Wszystkich mam nie tylko córeczek:
List taty do córeczki na temat jej przyszłego męża | Codziennik Feministyczny
a tu dla Wszystkich mam nie tylko córeczek:
List taty do córeczki na temat jej przyszłego męża | Codziennik Feministyczny
Olga, zgłoś pediatrze i obserwuj.
Tu są skany decyzji, nie mogę znaleźć bezpośredniego linka... Euvax B i Tripacel - szczepionki wycofane decyzją GIF - Wydarzenia - BabyOnline.pl
Tu są skany decyzji, nie mogę znaleźć bezpośredniego linka... Euvax B i Tripacel - szczepionki wycofane decyzją GIF - Wydarzenia - BabyOnline.pl
Ostatnia edycja:
marcia331
Olga lepiej zgłoś. Do mnie też się dzisiaj zgłosiła jedna matka z dzieckiem zaszczepionym z tej serii w kwietniu. Na szczęście u niej też bez jakichkolwiek objawów niepożądanych, ale adnotacje w dokumentacji zrobiłam, żeby wiedzieć na później.
My w piątek wyjeżdżamy nad jezioro. Ale jutro muszę być już spakowana bo wcześniej jedziemy do siebie na działkę i stamtąd będziemy wyruszać. Jak pomyślę o pakowaniu to aż mnie trzęsie. Nienawidzę tego. A teraz jeszcze 2 x więcej rzeczy do zabrania przez Tymka. Mam tylko nadzieję na ładną pogodę :-)
My w piątek wyjeżdżamy nad jezioro. Ale jutro muszę być już spakowana bo wcześniej jedziemy do siebie na działkę i stamtąd będziemy wyruszać. Jak pomyślę o pakowaniu to aż mnie trzęsie. Nienawidzę tego. A teraz jeszcze 2 x więcej rzeczy do zabrania przez Tymka. Mam tylko nadzieję na ładną pogodę :-)
Mart81
A gdzie sprawdzic serie szczepionek? karta szczepień w przychodni a w ksiązeczce mam tylko nazwy chyba...
ale mojemu nic nie jest i nie bylo po zadnym szczepieniu ani razu
ok sprawdzilam u nas inne serie byly
ale mojemu nic nie jest i nie bylo po zadnym szczepieniu ani razu
ok sprawdzilam u nas inne serie byly
Ostatnia edycja:
Mart w książeczce albo masz wklejoną naklejkę ze szczepionki albo musi być wpisana seria szczepienia. Przy Laurze zanim jej szczepienie zrobili pielęgniarka kazała patrzyć co wpisuje do książeczki i potem z opakowaniem trzeba było sprawdzić i dopiero brała szczepionkę do strzykawki. O trylionie podpisów nie wspomnę, teraz troche mniej rygorystycznie przy młodym jest bo inna przychodnia ale wszystko musi być wpisane.
reklama