reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpień 2012

k8 - ale chorują głównie dorośli a obowiązkowe szczepienia na różyczkę objęły dopiero dzieci, które teraz mają 13 lat

dzag - no nie powiem, w pracy troche odpoczywałam, a teraz posiedzę miesiąc z dwójką na plecach ;-)

edit: dazg - toż Tymek zaraz skończy rok!! ja pinkole ale czas popyla, MASAKRA!!

Ostatnia edycja:
reklama
K8 właśnie chorują roczniki których jeszcze nie objęły szczepienia, dorośli ludzie, chyba ja jako rocznik 78 dopiero byłam obowiązkowo poddana szczepieniu i to same dziewczynki więc dlatego mąż koleżanki Katjuszy chory bo chłopców długo nie szczepiono, chyba w latach 90 dopiero to jest obowiązkowe szczepienie. Ale kamyczek do Twojego ogródka dorzuce bo niedawno się dobiłam gdyż synek koleżanki niecałe 3 lata zaliczył KRZTUSIEC a był oczywiscie tą 5 w 1 zaszczepiony za tryliony, no wiadomo przechodziła łagodnie i to nie pierwszy przypadek w naszym rejonie był, teoria sanepidu, że to jakaś zmutowana wersja krztuśca była i dlatego zachorował a choroba się rozprzestrzenia bo bardzo dużo dzieci nie jest zaszczepionych. I po takich doniesieniach naprawdę nie wiadomo co lepiej zrobić.

Katjusza nie do końca. Myśmy były szczepione w podstawówce. No przynajmniej mój rocznik na pewno. Pamiętam bo to były czasy kiedy pielęgniarka była w szkole i wszystkich jak leci szczepiła.

Różyczke od dawna szczepią, ja też zchorowałam po szczepieniu. Moim zdaniem keśli szczepić to po osiągnięciu dojżałości, bo wtedy choroba może być groźna a nie maleńkie dzieci, bo "ważność" szczepionki, kończy się właśnie w najgorszym kkresie. Na krztusiec bardzo dużo dzieci choruje, właśnoe zaszczepionych, bo faktycznie choróbsko zmutowało i jaja ze szczepionki sobie robi. Chorują też osoby po 30, i to one są najbardziej narażone, bo nie mają czasu jeść, jak kedzą to byle co, nie dosypiają i żyją w stresie. Tobosłabia organizm i wtedy wirus atakuje.

to już pewnie na miejscu, cu , cieszcie się, byczcie, a potem dokładny reportaż sprzedajcie, ale Wam dobrze...
my idziemy w pielgrzymce na Jasną Górę, z Zośką rzecz jasna, ale ktoś będzie równorzędnie samchodem jechał, jeju ale i tak będzie ciężko, no ale ja lubie się tak "przeorać" wtedy wiem, że jednak żyjęmoże kiedyś uda mi się pojechać na normalne wakacje, czemu mój M niejest miliarderem?

reklama
Bejbi, a mój? :D Czasem sobie tak myślę, że te nasze chłopy w sumie też mają prawo mówić "czemu ta moja żona nie jest milionerką?" :D. K8 się byczy, a tu się cisza zrobiła...

Do góry