reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

reklama
k8libby, ja wiem, że Ty negujesz tradycyjną medycynę ale moja teściowa powiedziała, że miała przez 30 lat praktyki wiele nietolerancji, celiakii i jeszcze nigdy nie było tak żeby jako jednym z głównych objawów nie była zielona, pieniąca kupa problemy z apetytem i bólem brzucha. Jednym słowem zawsze jak był problem z glutenem był problem z kupą.

Nie o to mi chodzi. Chodzi o prostą do sprawdzenia rzecz, zanim wejdzie poważne leczenie. Moja siostra też miałą biegunki i katar i kaszel, wszystko po kolei. W końcu skończyło sie astmą bo faszerowali ją antybolami, potem sterydy a w końcu mądry lekarz kazał sprawdzić gluten, no i po latach takich ciężkich leków, okazało się, że przyczyna była prosta... Teraz też lekarze o tym nie myślą a prościej to sprawdzić.

k8libby, a u Filipa były te kupy? jak nie to ja bym jeszcze kiedyś raz spróbowała z tym glutenem? może to była alergia na cokolwiek? nie koniecznie na gluten. No bo mi chodziło o to, że kupa jest pierwszym objawem i jak dziecko ma sam katar w takiej porze roku jak teraz to raczej jest po prostu przeziębione ale masz rację trzeba mieć rękę na pulsie i wszytko kontrolować.

w szpitalu jak byłam z Niną, to jak kupa była taka jak Asia pisze, kazali od razu odstawiać wszystko, tylko mleko, jak kupa się poprawiła, to dopiero powoli wprowadzali posiłki stałe i to pod obserwacją, nic co mogło wywołać alergię ;-)

Bejbi czekam właśnie na telefon, jak wyjdzie po mojej myśli, to od 1.04 wracam do pracy, więc szycie pójdzie na bok :dry:

Asia, najpierw był katar, za dwa dni kaszel i kupy takie odpażające. Poza glutenem nie było zmian w jedzeniu. A próbować będziemy znowu w przyszłym miesiący, ale w mniejszych dawkach i co 2 dni.

reklama
Do góry