reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

reklama
Doti, dzięki, staram się.
Co do robaków, to my mamy takich pasażerów na gapę, masakra. Kiedyś miałam kontakt z babką, która się zajmuje hydrokolonoterapią i właśnie odrobaczaniem i oczyszczaniem organizmu. Mówi, że to co z ludzi wychodzi, to odrębna cywilizacja. Ponoć powinno się czasem pożądnie wypłukać, po jednym zabiegu nawet do 9kg się traci, wszystko to złogi z jelit. No i odrobaczyć też się powinno.
A co do niejadków, to chyba nie ma co tragizować. Też byłam szczupłym niejadkiem, ale babcia biegała za mną z jedzeniem i mi wciskała i teraz do końca życia na diecie muszę być...

Ostatnia edycja:
doti, trzymaj się kobito jesteś hersom normalnie

gorgusia, super, że się interes kręci.

Ja oglądam kupę każdą, całe życie miałam psy i męczyły mnie owsiki ale to wiadomo nie od psa. Parokrotnie dawałam kał na posiew nawet w Instytucie Mikrobiologii w Poznaniu (koszt 350 zł full pakiet) i było ok.
Na razie psa odrobaczam co 3 m - ce, a potem będę Uli badała kał w tym instytucie: Instytut Mikroekologii - nowoczesna diagnostyka - innowacyjne analizy laboratoryjne | Instytut Mikroekologii

Moja pospała prawie 4 h:szok:, to i obiad dokończyłam, ciastka M do pracy upiekłam, poprasowałam i najważniejsze umyłam okna na święta.

edit: sorry wyszła mi wtedy drożdżyca czyli candydoza, miałam dietę nawet bez owoców przez pół roku, żadnych cukrów ani z owoce, żadnych drożdży, jadłam tylko chleb na zakwasie i zakwaszałam organizm. Kandydozę to ma 70% populacji, głównie przez antyb i złą dietę.

Ostatnia edycja:
La Remi, ja już to wszytko wiem więc mnie to nie rusza ale przed badaniem też miałam wszystkie objawy, a w tym badaniu wyszły tylko i aż drożdżaki.

A moje były już tak brudne, że szkoda gadać ale teraz to normalnie lśnią:) ja mam taką jaskółkę nad oknami i dlatego tylko jak zacina ostro to dochodzi do okna.

U mojej siostry dzieciaki były badane praktycznie codziennie i glista wyszła w chyba 10-tym badaniu. Ciężko wybadać, a później ciężko się pozbyć.

Coś z tymi robalami i innymi cudami jest bo nasz pediatra również odrobaczanie profilaktyczne zaleca starszej zrobić, ja chciałam bawić się w wysyłanie kupy kurierem do jakiegoś specjalistycznego lab ale chyba szkoda kasy jak pomyśle o piaskownicy, żłobku itd itp a po przeczytaniu objawów z linka Karoliny wszystko mnie swędzi brrryyyy to wiosenne porządki również wewnętrzne robimy? ;-)
Doti zdrówka dla dziewczyn i siły dla Ciebie!
Olga znam temat niejadków z autopsji laura ma różne fazy je je je je a potem głodówka, raz ma fazę na nabiał a raz na mięso a warzywa hmmm co to są warzywa?? ;-) wiem jak to denerwuje złości i smuci ale przejdzie i będzie miała Natalka apetyt. Cały czas uważam, że dziecko dobrze jedzące to błogosławieństwo, wczoraj to alleluja wręcz śpiewałam jak młody zjadł słoiczek 190 g bo laurze nigdy coś takiego się nie zdarzyło, no ale dzisiaj znowu protest głodowy przez zęby.... Cierpliwości i apetyt wróci.
Gorgusia gratulacje biznesu i oby tak dalej!

reklama
malinka, ja właśnie słałam pocztexem;-) Ogólnie badanie super, bo masz na 10 stron rozpisane co i jak, całą florę i wskazania dietetyczne, farmakologiczne itd, tylko to jest drogie. Jak pamiętam to u nas w przedszkolu był problem owsików, wszyscy mieli i się drapali wiadomo gdzie.

Do góry