reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpień 2012

karolina, współczuję... moje to jakoś dzielnie znoszą chorobę, było trochę nie-spania ale już dziś w nocy spoko, poza tym że Hania wstała o 6 a Natalia niewiele później. po wstaniu miałam trochę jazdy - dwie kupy, smarki, zatkane nosy, podwójny ryk, ogarnianie tego, przebieranie, udrażnianie nosów, usuwanie litrów smarków, dawanie mleka, picia i ambrosolu, wszystko wśród buntu i ryku. no ale w końcu sytuacja opanowana, właśnie zrobiłam sobie kawę... uff

weronka, może tak miało być z nianią... może będą z tego jakieś super korzyści?
co do pracy to ja bym chętnie poszła, nie na pełny etat bo nie mam co zrobić z dziećmi, ale dzwoniłam wczoraj do faceta który ma trzy apteki - dwie w bielsku i jedną pod bielskiem, zaoferowałam pracę na godziny w weekendy i wieczorami, powiedział że przemyśli i się zorientuje i zadzwoni końcem tego tygodnia lub początkiem przyszłego. chętnie bym popracowała, wyrwała się z domu no i zarobiła trochę kaski... na razie nie mamy nic, kwietniowa wypłata M będzie bardzo marna, na razie poratuje nas zwrot podatku - mam nadzieję że szybko przyjdzie, a co dalej to nie wiem...

reklama
karolina, bidoku u nas też katar od tyg, ale katarek dwa razy dziennie i ładnie śpi z jednym cycem w nocy. Szukaj ten niani już dzisiaj. Moja koleżanka tak pracowała, mama siedziała w domu i pracowała, a ona się opiekowała jej dziećmi. Ja Cię podziwiam, ja bym już oszalała, ja się irytuje jak moja się 3 razy w nocy budzi na pierś...

weronka, wiem, że o ciężka praca niania, ale kurde przynajmniej 8 h trwa, a nie jak praca w kancelarii w Krakowie godzin 10 min, a płaca no cóż 2 na ręke max:no:

no takie warszawy uroki, więcej można zarobić, ale i więcej trzeba wydać...
ale 2 max w kancelarii to naprawdę mało przyzwoite! tyle pracy, tyle studiowania.... a docelowo jakim prawem się chcesz zajmować?

Weronika to opłaci ci się do roboty wracać jak tyle kosztuje niania? u nas wołają 800-1000zł, tylko u nas średnie płace to minimalne, no ale w sumie na nogach wszędzie dojdziesz, bo małe miasto, no i tańsze :tak:

Karolina inhalacje nie pomagają?

ale mnie dzisiaj rano dziewczyny rozbawiły, Laura wstała i zamiast przyjść nas obudzić, to weszła do łóżeczka Niny i pokazywała jej zabawki, jakie śmiechy odchodziły, serio pół h dużej spaliśmy :-D

A ja na nerwie, albo w sumie już nie. Nie wiem czy się śmiać, czy płakać...
Znowu akcja "koty". Administracja zadzwoniła do właściciela mieszkania, które wynajmuję i kazała zaprzestać karmić koty, bo go pozwą! Qrwa, na jakiej podstawie?? myślę, że to takie sranie-gadanie, ale on się przejął... Pierkjhgkhgdolnięty sąsiad z dołu, powiedział, że koty mają być zlikwidowane, bo mu po trawie chodzą. Budy już nie ma, bo mi wywalili, mam też stół wyrzucić, bo tam tez się koty chowają. To niech qrwa wiaty wszyscy rozbiorą, bo tam się tez chowają! Będę chodziła w nocy je karmić, trudno. Jest zima, skąd one maja brać jedzenie? Mam tez klatkę łapkę z TOZ, ale tak śnieg pada, że przecież tej klatki teraz nie wystawię, bo mi kot w niej zamarznie... Muszę je wyłapać, bo kotki ruje mają i zaraz znowu będa małe... chciałabym mieć taką umiejętność wdupiemana, ale nie potrafię... Jak można być takim sqrwysynem??

weronka, to prawda ale jedzenie w sumie tyle samo kosztuje, wynajem mieszkań jak patrzyłam też podobnie jak Kraków. My mamy swoje mieszkanie więc nam się zupełnie nie opłaca, chyba żebyśmy to wynajęli. Moje koleżanki z kancelarii w Wawie po 5, 6 zarabiają będąc na aplikacji, Pani Mecenas to zależy ale koło 10 wyciąga jak nie pracuje na swoim bo wtedy różnie, zależy od m -ca. Zależy jaki kontrakt wynegocjujesz, kogo znasz;-) oczywiście pracują 11 h dziennie:no: 6 dni w tyg. No jak w kancelarii, na wszystkim się musisz znać, a jak trzeba to musisz poznać;-) Na prawdę z M ostatnio poważnie myśleliśmy o przeprowadzce, bo on znów dostał propozycje z Wawy ponad 2 razy tyle co te moje koleżanki, ale zostawić rodzinę nam trudno i my rdzenne Krakusy:-) do Warszawy;-)
Szybciej Norwegia bo tam byśmy się przez 3 lata na porządny dom dorobili, a dzieci poznałyby język, ja nawet nie pracując miałabym sociala jakbym pracowała.

ano właśnie, życie drogie teraz kurde wszędzie!

irisson, jak mi zapłacą więcej to się opłaca. a skoro niania dostępna na full time to ja też mogę jakieś zlecenie więcej wziąć, choćby do domu. obawiam się że przy mojej robocie i tak pracowałabym dlużej niż 4 godziny tygodniowo, już mam probke i widze jak to leci, więc staram się tak dogadać że będę przychodziła do pracy pożniej niż wszyscy, wychodziła wczesniej, i zarabiala mniej niż na caly etat, ale wiecej niz na pol. jak na to pojda to jestem w domu! (dosłownie i w przenośni)

karolina, u nas tak samo, 1500 dostawałam w kancelarii, a 600 z tego trzeba dać na aplikację i opłacić składki na przynależność do samorządu zawodowego.

reklama
Weronka ja bym chętnie została nianią Tolki bo płaca większa niż moja urzędnicza w krk. Oby wszystko udało się z wymarzoną panią opiekunką.
Karolina kataru nie zazdroszczę, niby tylko katar ale dla niektórych aż katar. Dicortineff krople do oczu dobrze robia na noski małe. Znam ten ból, laura jak karierę żłobkową rozpoczęła złapała jakąś bakterię typowo żłobkową i maratony katarowe były po 8 tyg z gorączką płaczami itd itp masakra grrrryyy zdrówka życzę.
Gosh no będzie dobrze, jak dziewczyny piszą Majka wyrośnie z tego a teraz się kurujcie bo huśtawki i piaskownica czeka! ;-)
Irisson cudeńka aż strach się bać co fajnego następnego zrobisz i w jakiej dziedzinie i niebawem będą Cię pokazywać w DDTVN w cyklu kobiecy biznes ;-) Olga poranki u nas wyglądają podobnie, jak wyją to oboje itd itp :-D Asia zazdroszczę, że od 6 już działasz, ja mogę nawet od 5 ale zeby dzieciarnia spała a to nierealne.
Młody wczoraj cały dzień miał 39, znowu ciepły się robi byle do wiosny!!

Do góry