Hej :-)
U mnie pierwsze spotkanie trzeciego stopnia z kibelkiem dzisiaj, po pierwszym śniadaniu z niemieckimi produktami, choć jeszcze na polskim chlebie No i rano już nie wetknęłam luteiny, bo postanowiłam, że ten zapas co mam rozłożę po sztuce na dzień (wcześniej brałam jedną rano i jedną wieczorem), żeby odstawić powoli, choć podobno przy tak niskiej dawce to nie ma znaczenia, ale i tak mam stresa aż mnie brzuch boli...
Dla tych, co jeszcze dokładnie nie obliczyły terminu polecam tą stronkę:
- Kalkulator ciąży i porodu suwaczki z bb nie obliczają dokładnie, bo nie biorą pod uwagę długości cyklu, a poza tym, jak wskazują np. 8tydzień 4dzień, to to jest 9 tydzień nie 8. Obliczyłam to sobie rozpisując wszystko dzień po dniu na karteczce, taką samą miałam w poprzedniej ciąży i zawsze wiedziałam który dzień, tydzień aktualnie wypada, aco najlepsze,urodziłam dokładnie w dzień wyliczonego terminu
jak zeskanuję to pokażę wam jak to zrobiłam ;-)
Aia - No to już czas na ustąpienie objawów, 12 tydzień przeca, tylko się cieszyć, za kilka dni rozpoczniesz 2 trymestr :-)
Mygdu - wywala brzuchol po całym dniu funkcjonowania, normalne to jest, dzień = wysiłek = wywalony brzuch
Madlein - ja mam jeszcze 2 tygodnie zakaz seksu, M. wczoraj pytał gina na wizycie (bo ja po niemiecku to nie umiem na tyle ;-)), ten mówił, że generalnie nie ma przeciwwskazań, ale że miałam jednorazowe krwawienie i plamienia brązowe, choć już miesiąc temu, to kazał jeszcze poczekać.